2022.05.22.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

GYÓGYSZERKUTATÁSBA FEKTET A PRIMUS CAPITAL

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56316"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image4_148.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="40" /></a></span>A Jeremie Program nyertes Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. legújabb befektetésével a gyógyszerkutatás piacára lép, és 400 millió forintos tőkeemeléssel a BBS Nanotechnológia Kft.-ben szerez üzletrészt. A BBS Nanotechnológia új hatóanyag-formulázási eljárása igazi áttörés az onkológia területén, az új technológiával immár megvalósítható a krónikus tumoros megbetegedések kezelése.</p> <p> 

A Jeremie Program nyertes Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. legújabb befektetésével a gyógyszerkutatás piacára lép, és 400 millió forintos tőkeemeléssel a BBS Nanotechnológia Kft.-ben szerez üzletrészt. A BBS Nanotechnológia új hatóanyag-formulázási eljárása igazi áttörés az onkológia területén, az új technológiával immár megvalósítható a krónikus tumoros megbetegedések kezelése.

 

A Jeremie Program nyertes Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. legújabb befektetésével a gyógyszerkutatás piacára lép, és 400 millió forintos tőkeemeléssel a BBS Nanotechnológia Kft.-ben szerez üzletrészt. A BBS Nanotechnológia új hatóanyag-formulázási eljárása igazi áttörés az onkológia területén, az új technológiával immár megvalósítható a krónikus tumoros megbetegedések kezelése.

 

A gyógyszerkutatás új eredményei ellenére, továbbra is nagy igény jelentkezik az olyan új származékokra, amelyek jobb hatással rendelkeznek és biztonsággal alkalmazhatók. Mivel számos gyógyszer és kontraszt anyag hatása nem specifikus, ezért nagy dózisban kell őket alkalmazni, a kezelések pedig gyakran súlyos mellékhatásokkal járnak. Éppen ezért a célzott terápiás szerek kidolgozása nagy kihívást jelent az onkológiai kutatások területén.

 

A Primus III. Kockázati Tőkealap legújabb befektetése, a debreceni székhelyű BBS Nanotechnológia Kft., egy olyan új, nanotechnológián alapuló hatóanyag-formulázási eljárást dolgozott ki, amivel célzottan oldható meg az MR kontrasztanyag és kemoterápikumok bevitele, ezáltal javul a tumorok diagnosztizálása, a gyógyszerek hatása növelhető, a tumorok hatékonyabban elpusztíthatók. „A BBS technológia révén a nanorendszerek olyan speciális felülettel rendelkeznek, aminek köszönhetően alkalmasak az aktív komponensek becsomagolására, ezáltal az épp szövetek károsodása minimalizálódik, a nem kívánt mellékhatások száma jelentősen csökkenthető" – ismerteti a technológia részleteit Borbély János, a BBS Nanptechnológia ügyvezető igazgatója.

 

Az új technológiája igazi áttörést hozhat az onkológia területén. „A célzott terápiás szerek kidolgozásával nem csak a rákos sejtek diagnosztizálása gyorsítható jelentősen, de a kezelések hatékonysága is eddig sosem látott mértékben javítható. Éppen ezért óriási lehetőséget látunk a BBS megoldásában" – tette hozzá Alpek István, a Primus Capital pénzügyi igazgatója.

 

A BBS Nanotechnológia Kft. a Primus III. Kockázati tőkealap ötödik befektetése a Blueprint Entertainment, a szoftverfejlesztő IVM Zrt., a távmunkára építő contact center szolgáltatásokat nyújtó Comforce Zrt. és az egyedi marketing megoldásokat nyújtó Adfit Zrt. után.

 

A Jeremi Program nyertes Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 2008 óta aktív szereplői a hazai kockázati tőkeszegmensnek. A Primus III. kockázati tőkealap kezelőjeként 6,2 milliárd forintos tőkével rendelkezik, és elsősorban olyan hazai korai szakaszú kis- és középvállalkozásokba fektet, amelyek innovatív technológiával, kiemelkedően versenyképes szolgáltatással vagy újszerű üzleti modellel rendelkeznek és 3-5 év alatt jelentős árbevétel- és értéknövekedést terveznek elérni.

A Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő eddigi befektetései: Funzine (Primus I.), Intellio (Primus I.), Sense/Net (Primus II.), Nebotrade (Primus II.), IVM Zrt. (Primus III.), Adfit Zrt. (Primus III.), Comforce Zrt. (Primus III.), BBS Nanotech (Primus III.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.