2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Citibank Zrt. januártól új működési formában kínálja a legjobb megoldásokat ügyfeleinek – fiókteleppé alakul

4 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/10846"><img class="image thumbnail" src="/files/images/citi.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.citibank.hu" title="www.citibank.hu" width="100" height="26" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.citibank.hu/">www.citibank.hu</a> </strong></span></span><p>Budapest. 22 évet meghaladó sikeres magyarországi működését követően a Citibank Zrt. 2009. január 1-jétől határon átnyúló egyesülés formájában beolvad az írországi székhelyű Citibank Europe plc-be és annak Magyarországi Fióktelepeként fog működni a magyar és az ír felügyeleti szervek jóváhagyása alapján. </p><p>

 www.citibank.huwww.citibank.hu

Budapest. 22 évet meghaladó sikeres magyarországi működését követően a Citibank Zrt. 2009. január 1-jétől határon átnyúló egyesülés formájában beolvad az írországi székhelyű Citibank Europe plc-be és annak Magyarországi Fióktelepeként fog működni a magyar és az ír felügyeleti szervek jóváhagyása alapján.

 www.citibank.huwww.citibank.hu

Budapest. 22 évet meghaladó sikeres magyarországi működését követően a Citibank Zrt. 2009. január 1-jétől határon átnyúló egyesülés formájában beolvad az írországi székhelyű Citibank Europe plc-be és annak Magyarországi Fióktelepeként fog működni a magyar és az ír felügyeleti szervek jóváhagyása alapján.

Batara Sianturi, a Citibank Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: „Ez a jogi lépés egy globális stratégia része, amely a Citi szervezeti felépítésének racionalizálására irányul, és a régiónkban három éve kezdődött. Az átalakulás egy kibővült, európai jelenléttel bíró jogi szervezet megvalósulását fogja eredményezni. Fizikai jelenlétünk továbbra is megmarad Magyarországon, meglévő termékeinket és szolgáltatásainkat változatlan formában nyújtjuk ügyfeleinknek, miközben számos területen fejlődünk.
A Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepeként továbbra is a Citi, a világ vezető pénzügyi szolgáltatócsoportjának tagja maradunk. Továbbra is világszínvonalú termékeket és szolgáltatásokat nyújtunk ügyfeleinknek, illetve folytatjuk a piacvezető innovációt, hogy a legjobb pénzügyi megoldásokkal állhassunk ügyfeleink rendelkezésére."

„Mint a Citibank Europe plc fióktelepe, egy nagyobb mérlegfőösszeggel és hitelezési kapacitással, valamint számottevő európai jelenléttel bíró szervezet tagjaként, még erősebb partnerként szolgálhatjuk majd Magyarországon ügyfeleinket, és még hatékonyabban terjeszkedhetünk a hazai piacon." – tette hozzá Sianturi úr.

A Citibank Europe plc egy Írországban bejegyzett, teljes körű működési engedéllyel rendelkező bank, az Ír Pénzügyi Szolgáltatók Állami Felügyelete ellenőrzése alatt áll, és a Moody's külső hitelminősítő intézettől Aa3-as besorolást kapott. A Citibank Europe plc 6,8 milliárd eurós mérlegfőösszeggel és 1,4 milliárd eurós saját tőkével rendelkezett 2007 végén.

Az ügyfelekkel érvényben lévő szerződések és ügyfélkapcsolatok a jelenlegi szolgáltató, a Citibank Zrt. és a Citibank Europe plc mint a Citibank Zrt. általános jogutódja közötti jogutódlással automatikusan átszállnak az új jogi szervezetre, az ügyfeleknek nem kell tenniük semmit. Valamennyi meglévő ügyfél bankszámlaszáma és bankkártyaszáma változatlan marad.

Az új szervezet IBAN-száma, SWIFT-kódja, valamint bankszámlaszáma sem változik az egyesülés után, azonban az új működési formához új adószám és új cégjegyzékszám tartozik.

Az európai uniós jogi követelményeknek megfelelően 2009. január 1-je után a betétbiztosításra és a befektetés-biztosításra az ír törvények vonatkoznak. A kibővített ír betétbiztosítási rendszerről részletes tájékoztató olvasható az Ír Pénzügyi Szolgáltatók Állami Felügyelete hivatalos honlapján a http://www.itsyourmoney.ie/index.jsp?1nID=93&2nID=96&pID=145&nID=385&aID=0#deposit címen, és az ügyfeleket érintő részletes tájékoztató a Citibank honlapján is elérhető lesz.

A Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe felett, a magyar törvényi előírásokkal összhangban, továbbra is ellenőrző szerepet tölt be a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), különösen a fogyasztóvédelem területén, valamint a Magyar Nemzeti Bank. Ezen felül, az új fióktelep felügyeleti szerve az Ír Pénzügyi Szolgáltatók Állami Felügyelete lesz, amely az egész Citibank Europe plc és összes fióktelepe felügyeleti szerve.

További információk a  http://www.euroastra.info/node/add/www.citibank.hu honlapon az Információ/Fiókteleppé alakulás link alatt

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.