2022.05.18.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A De Rooy kamionos csapat Goodyear abroncsokkal nyerte a 2016-os Dakart

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/98209"><img class="image image-preview" src="/files/images/gerard.preview.jpg" border="0" width="481" height="278" /></a></span>A világ legkeményebb versenyén a Goodyear ORD tehergépkocsi-abroncsaival győztek. (lásd: <a href="http://euroastra.hu/node/97312">http://euroastra.hu/node/97312</a>) <p> 

A világ legkeményebb versenyén a Goodyear ORD tehergépkocsi-abroncsaival győztek. (lásd: http://euroastra.hu/node/97312)

 

A világ legkeményebb versenyén a Goodyear ORD tehergépkocsi-abroncsaival győztek. (lásd: http://euroastra.hu/node/97312)

 

A 2016-os Dakart január 16-án a De Rooy csapat nyerte meg, sztenderd Goodyear ORD tehergépkocsi-terepabroncsokkal felszerelt kamionjukon. Az Argentína és Bolívia legkeményebb terepein 13 napon és mintegy 9000 km-en át tartó Dakart – mely „Odüsszeia" néven is ismert – a világ legnehezebb versenyének tartják.

 

Miután maga mögé utasította a világ legkülönbözőbb részeiről érkezett több mint 50 kamiont, a Powerstar Iveco #501 kamion a kimerítő kihívás végén Rosario városában aratta le a győzelmi babérokat. A Luxemburgban gyártott 375/90R22.5 méretű Goodyear ORD tehergépkocsi-terepabroncsokkal felszerelt kamion pilótája a holland Gerard De Rooy, másodpilótája a spanyol Moises Torrallardona, szerelője pedig a lengyel Darek Rodewald volt. Azon felül, hogy a De Rooy csapat megnyerte a Dakar kamion osztályát, a Ton Van Genugten által vezetett, szintén Goodyear ORD abroncsokkal felszerelt nagysebességű támogató kamionjuk is az 5. helyen zárta a versenyt az összetett rangsorban.

 

2012-es sikerét követően ez már a második győzelem volt, melyet Gerard De Rooy a Dakar kamion osztályában aratott, ám az első alkalom, hogy a győztes versenykamionja Goodyear tehergépkocsi-abroncsokkal volt felszerelve.

„A Goodyeartől remek műszaki támogatást és tanácsadást kaptunk a Dakar kezdete előtt, különösen az abroncsnyomással kapcsolatos ajánlások terén. A Dakar körülményei kétségtelenül a lehető legnehezebbek. Mindenből a „legrosszabbat" adják, köztük homokkal, kövekkel és sárral, ezért az abroncsok az egyik legfontosabb tényezőnek számítanak. A Goodyear ORD 375/90R22.5 tehergépkocsi-terepabroncsai fantasztikusan teljesítettek és kulcsszerepet játszottak győzelmünkben" – mondta Gerard De Rooy.

 

„Gratulálunk Gerard De Rooynak és csapatának fantasztikus sikerükhöz a Dakar 2016 kamion osztályában aratott összetett győzelmükért. Ez egy kihívásokkal teli és extrém, valós életbeli próba volt Goodyear ORD tehergépkocsi-terepabroncsaink számára. A kamion osztály megnyerésével és a gyors támogató kamionjuk által elért 5. helyezéssel Gerard De Rooy és csapata bebizonyították, hogy ezek az abroncsok szélsőséges terepi körülmények között is kiváló teljesítményt nyújtanak" – mondta Benjamin Willot, a Goodyear EMEA Lakossági Abroncsok Divíziójának marketing igazgatója.

 

A hollandiai székhelyű De Rooy csapat három, 375/90R22.5 méretű Goodyear ORD tehergépkocsi-terepabronccsal felszerelt kamionnal indult a Dakar 2016 „Odüsszeián". Ezek a Gerard De Rooy által vezetett fő versenykamion, a De Rooy csapattag Ales Loprais kamionja és a Ton van Genugten által vezetett gyors támogató kamion voltak. A Goodyear ORD abroncsokra a Goodyear luxemburgi Innovációs Központjának mérnökeivel közösen végzett széles körű tesztelés után esett a választás, mely segített a csapatnak a legjobb beállítás kiválasztásában az abroncsok teljesítményének optimalizálásához a Dakar 2016 változatos körülményei között.

 

www.goodyear.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.