2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fajelmélet

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/98207"><img class="image image-preview" src="/files/images/fajelmelet_0.jpg" border="0" alt="Joseph Arthur Gobineau, a fajelmélet francia atyja. Halálos magot vetett." title="Joseph Arthur Gobineau, a fajelmélet francia atyja. Halálos magot vetett." width="307" height="215" /></a><span style="width: 305px" class="caption"><strong>Joseph Arthur Gobineau, a fajelmélet francia atyja. Halálos magot vetett.</strong></span></span>A címben nem a kétezer oldalas Mein Kampf kritikai kiadására utalok, amelyet a mücheni Kortárs Történelmi Intézet adott ki és az újsághírek szerint „veszik, mint a cukrot."

Joseph Arthur Gobineau, a fajelmélet francia atyja. Halálos magot vetett.Joseph Arthur Gobineau, a fajelmélet francia atyja. Halálos magot vetett.A címben nem a kétezer oldalas Mein Kampf kritikai kiadására utalok, amelyet a mücheni Kortárs Történelmi Intézet adott ki és az újsághírek szerint „veszik, mint a cukrot."

Joseph Arthur Gobineau, a fajelmélet francia atyja. Halálos magot vetett.Joseph Arthur Gobineau, a fajelmélet francia atyja. Halálos magot vetett.A címben nem a kétezer oldalas Mein Kampf kritikai kiadására utalok, amelyet a mücheni Kortárs Történelmi Intézet adott ki és az újsághírek szerint „veszik, mint a cukrot."

   Hanem arra, hogy a közbeszédben és számos kiadványunkban szerepel az a megfogalmazás, hogy a demokrácia az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.

   Darwin és Linné forog a sírjában. Czeizel Endre professzor a homlokát ráncolja a mennyekben. Hány évtizednek, évszázadnak kell eltelnie ahhoz, hogy megértsük: az emberiség egyetlen fajt alkot. (homo sapiens, értelmes ember, legfelsőbb rendű élőlény, a Földön élő emberek összessége.) Más kérdés, hogy az emberi faj (species) alfajokra (subspecies, rassz, fajta) és fajváltozatokra (varietas), továbbá egyénekre (individuum) bontható. A faj élőlények olyan csoportja, melynek egyedei képesek szaporodni egymással és termékeny utódokat létrehozni.

   Ez még akkor is így van, ha neves magyar tudósok 1938-ban kiadták a Magyar föld, magyar faj c. négykötetes könyvet. De akkor más világ volt. Másképp ejtettük a szót, fejünkön másként tapadt a hajunk. Ebben a más világban azt írták az újságok, hogy    meg kell teremtenünk az egészséges fajszaporodás feltételeit a magyar faj színvonalának emelése érdekében.

   Szóval német faj, magyar faj, kínai faj nincsen. Aki nem hiszi, próbáljon rákattintani neves külföldi tudósok, például Bauer, Blumenbach, Boas, Cuvier, Deniker, Haecker, Johannsen, Kollmann, Martin, Müller, Pearson, Poniatowsky, Quatrefages, Ranke, Retzius, Stratz, Topinard, Virey, Virchow és Wilser nevére.

   Vagy talán a Bibliára. Sem az Ó-, sem az Újszövetségben nem található utalás arra, hogy az emberiség fajokból állna.

 

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.