2022.augusztus.11. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A DEICHMANN csoport tovább terjeszkedik Közép- Kelet- és Dél-Európában – A pénzügyi válság nem befolyásoló tényező

4 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/23398"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/deich.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.deichmann.hu" title="www.deichmann.hu" width="90" height="100" /></a><span style="width: 88px" class="caption"><strong><a href="http://www.deichmann.hu/">www.deichmann.hu</a> </strong></span></span>Európa legnagyobb cipőkereskedelmi láncának, a DEICHMANN csoportnak 2008-ban változatlanul folytatódott a sikertörténete. Mind a 17 országban, ahol a csoport aktív tevékenységet folytat, az előző évhez képest jobb eredményeket értek el mind a forgalom, mind az eladási számok tekintetében, és tovább bővítették a cipőhálózatot. Így Magyarországon és a többi közép- kelet- és dél-európai országban is. Az esseni székhelyű vállalat 2009-ben további bővítéseket tervez.</p><p>

www.deichmann.huwww.deichmann.hu Európa legnagyobb cipőkereskedelmi láncának, a DEICHMANN csoportnak 2008-ban változatlanul folytatódott a sikertörténete. Mind a 17 országban, ahol a csoport aktív tevékenységet folytat, az előző évhez képest jobb eredményeket értek el mind a forgalom, mind az eladási számok tekintetében, és tovább bővítették a cipőhálózatot. Így Magyarországon és a többi közép- kelet- és dél-európai országban is. Az esseni székhelyű vállalat 2009-ben további bővítéseket tervez.

www.deichmann.huwww.deichmann.hu Európa legnagyobb cipőkereskedelmi láncának, a DEICHMANN csoportnak 2008-ban változatlanul folytatódott a sikertörténete. Mind a 17 országban, ahol a csoport aktív tevékenységet folytat, az előző évhez képest jobb eredményeket értek el mind a forgalom, mind az eladási számok tekintetében, és tovább bővítették a cipőhálózatot. Így Magyarországon és a többi közép- kelet- és dél-európai országban is. Az esseni székhelyű vállalat 2009-ben további bővítéseket tervez.

 

   spacer
    A vállalat ügyvezetőségi elnöke, Heinrich Deichmann bejelentette, hogy az aktuális gazdasági válság ellenére 165 millió eurót terveznek invesztálni az egész vállalatcsoportba. Ezen pénzügyi eszközöket elsősorban az összesen 284 új üzlet nyitására fordítják 2009-ben. Az 1913-ban alapított és töretlenül családi tulajdonban lévő vállalat történetében ez az eddigi legnagyobb bővítési terv.

    164 DEICHMANN üzlet Közép- Kelet- és Dél-Európában
    A terjeszkedési stratégiában Ausztriának központi szerepe van. Bécsből irányítják a közép- kelet- és dél-európai expanziót. Az elmúlt évben elért jó eredményeknek és egy pénzügyileg független német anyavállaltnak köszönhetően a pénzügyi válság idején is abban a helyzetben vagyunk, hogy 2009-ben Ausztriában és a Bécs által patronált országokban is a tervek szerint fejlesztjük a hálózatot , jelenti be DEICHMANN.

    Az Ausztriából induló első lépések Magyarországra vezettek. 2001-ben nyitotta meg a DEICHMANN CIPŐ első üzletét Budapesten, és nyolc év távlatában mára már 45 üzlettel rendelkezik a hálózat. A DEICHMANN Magyarországon jelenleg piacvezető. Még gyorsabb iramban zajlik a terjeszkedés Csehországban: 2003 ősze óta a DEICHMANN Obuv 70 üzletet nyitott. 2004 novemberében Szlovákia következett – itt időközben 20 üzlete van a DEICHMANN Obuv-nak. Szlovéniában DEICHMANN Obutev név alatt van jelen a vállalat 2006 óta, jelenleg 11 üzlettel. 2007-ben Horvátországgal és Romániával bővült az országok sora. Jelenleg öt DEICHMANN Obuca üzlet létezik Horvátországban és kilenc DEICHMANN Incaltaminte üzlet Romániában.

    Az első DEICHMANN üzletek Bulgáriában és logisztikai központ Szlovákiában
     A DEICHMANN csoport számára ez a régió nagy potenciállal bír. Több mint 53 millió ember él itt , indokolja Heinrich Deichmann az aktivitásokat. Az eddigi fejlődés azt mutatja – így a Magyarországért felelős ügyvezető, Czeczeli Tamás – hogy az üzletpolitikánknak és a termékeinknek helye van ezen a piacon. Az ajánlataink ár-érték aránya valamint az áruprezentációnk meggyőzi a vásárlóinkat.

    További hét millió vásárlót céloz meg a DEICHMANN csoport Bulgáriában, ahol 2009 tavaszán nyílik az első üzlet. A többi országhoz hasonlóan a szortimentet a helyi piaci igényekhez igazítják, figyelembe véve az ország sajátosságait. Bulgáriában is a Rack-Room koncepciót követi a vállalt, ahogy a csoport többi üzleteiben is. A koncepció különlegessége abban rejlik, hogy a modellek az eredeti csomagolásukban kerülnek bemutatásra az üzlet polcain.

    Az év folyamán a DEICHMANN csoport egy új logisztikai központot is épít Szlovákiában, ami a nagyütemű terjeszkedés elengedhetetlen feltétele.

    A DEICHMANN csoport világszerte több mint 127 millió pár cipőt ad el
Az esseni székhelyű DEICHMANN csoport 2008-ban több mint 127 millió pár cipőt adott el. Az eladott párszám az előző évben 122 millió volt. Ez egy 4,8%-os növekedésnek felel meg. A Németországban és Európában is legnagyobb cipőkereskedelmi lánc forgalma 6,2 %-kal, 3,12 milliárd euróra nőtt (2007: 2,94 milliárd euró). 2008-ban a vállalatcsoport először forgalmának több mint felét (50,7%) a külföldi leányvállalatoknál realizálta. A második legfontosabb piac az USA. A DEICHMANN csoport 2008 végén világszerte 28 100 (2007: 26 500) munkatársat foglalkoztatott és összesen 2546 üzlettel rendelkezett (2007: 2324 üzlet).

www.deichmann.com
http://www.deichmann.hu/ 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.