A Dell és a Sun Microsystems OEM-megállapodást kötöttek, amelynek értelmében a Dell közvetlenül elérhetővé teszi a Solaris operációs rendszert és a Solaris terméktámogatást egyes Dell PowerEdge kiszolgálók vásárlói számára.

 

A Dell és a Sun Microsystems OEM-megállapodást kötöttek, amelynek értelmében a Dell közvetlenül elérhetővé teszi a Solaris operációs rendszert és a Solaris terméktámogatást egyes Dell PowerEdge kiszolgálók vásárlói számára.

A több évre szóló megállapodást az Oracle OpenWorld konferenciáján jelentették be, ahol a Sun elnök-vezérigazgatója, Jonathan Schwartz és a Dell elnök-vezérigazgatója, Michael Dell is tartott előadást. Ezzel a bejelentéssel a Dell tovább bővíti a vásárlóinak kínált vállalati szintű operációs rendszerek választékát, a Sun pedig a Solaris operációs rendszer felhasználóinak körét.

A partneri kapcsolat részeként a Dell és a Sun együttműködést alakít ki a rendszertanúsítás terén, valamint a Solaris- és Dell-megoldásokon alapuló további termékkínálatok kifejlesztésében. A két cég továbbá arról is megegyezett, hogy a Dell PowerEdge kiszolgálóin futó Solaris-környezetek támogatása érdekében a meghatározó független szoftverszállítókkal kapcsolatos támogatáson is együtt dolgoznak majd. Mindkét vállalat célja, hogy a Dell PowerEdge kiszolgálók és a Solaris operációs rendszerek kombinációja minőségi választási lehetőséget nyújtson az ügyfeleknek a megbízhatóságot, biztonságot, skálázhatóságot, teljesítményt és integrált virtualizációt igénylő alkalmazások terén.

„Az, hogy a Dell Solaris operációs rendszert kínál, mindkét vállalat számára újrafogalmazza a piaci lehetőségeket" – fogalmazott Jonathan Schwartz, a Sun Microsystems elnök-vezérigazgatója. „Ez a partneri kapcsolat azt jelenti a Dell számára, hogy a Solaris és az OpenSolaris révén szélesebb körben tudja elérni a szabad szoftverfejlesztők globális közösségét, míg a Sun a nagybani piac értékesítőihez és vásárlóihoz nyer hatékonyabb hozzáférést."

„Az egyik fő szempontunk, hogy az IT-környezetek egyszerűsítésével szélesítsük a választékot a vásárlók számára – a Solaris felvétele a megoldásaink közé éppen ezt segíti elő" – jegyezte meg Michael Dell, a Dell elnök-vezérigazgatója.

http://www.sun.com/software/solaris/dell

http://www.sun.com/news.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük