A Deloitte 10. alkalommal hirdeti meg éves versenyét, amelynek célja Közép-Európa 50 legdinamikusabban fejlődő technológiai vállalkozásának elismerése.

 A Deloitte 10. alkalommal hirdeti meg éves versenyét, amelynek célja Közép-Európa 50 legdinamikusabban fejlődő technológiai vállalkozásának elismerése.

A Deloitte idén is meghirdeti Technology Fast 50 elnevezésű éves versenyét, amely Közép-Európa leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatait veszi számba. A verseny idén ünnepli tizedik évfordulóját. A díj komoly iparági és regionális elismertségnek örvend, ezért a technológiai vállalatok számára minden évben vonzó a részvétel. "A jó helyezés kedvez a vállalat hírnevének, az ügyfelekkel és partnerekkel való kapcsolatának és felkeltheti a potenciális munkavállalók figyelmét is" nyilatkozta Dariusz Nachyla, a Technológia, Média és Telekommunikáció iparág közép-európai munkacsoportjának ügyvezető partnere.

„Az Alerant már három éve vesz részt a Deloitte felmérésében. Fontosnak tartottuk, hogy amint lehetőség nyílt rá, vagyis elértük a hároméves működést, jelentkezzünk, először a Rising Stars kategóriába, majd az elmúlt évben a már több éve piacon levő vállalatok Technology Fast 50 listájába." – mondja Szabó Tamás, az Alerant Informatikai Zrt. ügyvezető igazgatója. „Induló, a piacra újonnan belépő cégek számára nem könnyű teljesítményük objektív értékelése, a felmérés ehhez nyújtott hasznos eszközt. Fiatal vállalkozásként egy másik előny, a publicitás is értékes volt számunkra, éreztük ezt 2006-ban, mint Rising Star győztesek, s az elmúlt évben a legdinamikusabban fejlődő hazai cégként is. Ami számunkra is újdonság volt, hogy a magyarországi érdeklődés mellett külföldről is kaptunk visszajelzéseket." – tette hozzá Szabó Tamás.

A verseny történetében a tavalyi nyertesek mutatták fel az eddigi legmagasabb átlagos növekedést (1271%), amelyet nem lesz könnyű, de nem is lehetetlen megismételni.  "Bár a jelenlegi globális gazdasági helyzet a közép-európai vállalkozásokat sem hagyta érintetlenül 2008 utolsó hónapjaiban, mégsem számítunk az átlagos növekedési ütem jelentős visszaesésére a Technology Fast 50 cégek között" jósolja Nachyla.

Míg a régió háztartásaiban tovább terjed a szélessávú internet-előfizetés és az internetes vásárlás, várhatóan az online kereskedelmi szektor is lankadatlanul növekszik majd. Ugyanakkor a hirdetők is az internet és új média csatornák felé fordulnak, hogy megszólítsák az ügyfeleket, hiszen a költségmegszorítások és ügyfélszegmentáció idején így hatékonyabban tudják kihasználni a marketingre fordított költéseiket. "Várakozásaink szerint az idei nyertesek az internetes cégek szegmenséből kerülnek majd ki, hiszen ez a terület még a gazdasági visszaesés idején is figyelemre méltó növekedési lehetőségeket rejt" mondja Nachyla.

A fő díjazási kategória mellett a Deloitte a „Rising Stars" és „Big 5" díjakat is kiosztja idén. A Rising Stars díj azokat a cégeket jutalmazza, amelyek gyorsan nevet szereztek maguknak a piacon, de még nem működnek legalább öt éve, és ezzel a fő kategória egyik indulási feltételét nem teljesítik . A másik díj a Big 5, egy teljesen új elismerés, amely azoknak a leggyorsabban növekvő vállalatoknak jár, amelyek árbevétele meghaladta a 25 millió eurót a legutóbbi lezárt évben (2008).

Az online regisztrációs űrlap, valamint a részvételi feltételek a regionális Fast 50 weboldalon, a http://www.deloitte.com/fast50ce címen érhetők el. Az idei verseny 2009. július 10-én zárul. A korábbi évekhez hasonlóan, a regionális verseny helyezettjei automatikusan részt vesznek az európai "Technology Fast 500 EMEA" elnevezésű megmérettetésen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük