A KBD Bank (Magyarország) több különböző futamidőre és devizára szóló betéti konstrukcióval lépett piacra februárban.  Az átlag feletti hozamot ígérő megtakarítás további előnye, hogy – szemben a hazai pénzben elhelyezett eszközökkel – a betéteseket és a devizahitellel rendelkezőket hatékonyan képes megvédeni a forint árfolyam-ingadozásából adódó kockázatoktól, illetve többlettehertől – mindez

  A KBD Bank (Magyarország) több különböző futamidőre és devizára szóló betéti konstrukcióval lépett piacra februárban.  Az átlag feletti hozamot ígérő megtakarítás további előnye, hogy – szemben a hazai pénzben elhelyezett eszközökkel – a betéteseket és a devizahitellel rendelkezőket hatékonyan képes megvédeni a forint árfolyam-ingadozásából adódó kockázatoktól, illetve többlettehertől – mindez különösen fontos a forint árfolyammozgását korlátozó árfolyamsáv eltörlését követően.Az elmúlt évben kialakult makrogazdasági és piaci helyzet indokolttá teszi, hogy a hazai megtakarítóknak ne csak forintban, hanem devizában denominált eszközöket is kínáljanak a bankok, és új megoldásokkal fejlesszék devizabetéti konstrukcióikat.

A KBD Bank (Magyarország), felismerve a meglévő és várhatóan erősödő piaci igényeket, 3, 6 és 12 hónapra leköthető, USD-ban, euróban és svájci frankban denominált, kiemelkedő kamatozású betéti termékkel lépett piacra.

A betéti ajánlat egyedi jellemzője, hogy a KDB középárfolyamon konvertálja ügyfelei pénzét, ha annak devizaneme eltér a lekötés devizanemétől. Ezzel a piaci gyakorlattól eltérően a bank lemond az ún. váltási marge-ról, és így rendkívül kedvező konverziós lehetőséget kínál fel partnereinek.

A KDB betéti termékét választó ügyfelek már most, előnnyel készülhetnek fel akár egy külföldi nyaralásra – akár hosszabb távra tekintve elkezdhetik megtakarításaik átváltását az euró-zónához való csatlakozás szellemében.

További érv az ilyen banki termékek mellett, hogy a lakossági eladósodás jelentős részben svájci frankban, illetve euróban zajlik, így a hitellel megegyező devizanemben képzett megtakarítás részben ellensúlyozni tudja a forint árfolyamából eredő veszteségeket. Ugyanakkor a betétre járó kiemelt kamat  csökkentheti a hitelköltségeket, vagy éppen az előtörlesztési díjakból adódó veszteségeket is. A forint árfolyamsávjának hét eleji eltörlésével a hazai valuta szabad lebegése újabb bizonytalansági tényező lett az elmúlt hetekben amúgy is hektikus forintpiacon. A hitelfelvevők szempontjából tovább növekedett a devizahitelek kockázata – melynek kezelése alapvető igényként merülhet fel.

A KDB Bank (Magyarország) februári betéti akciójának kondíciói

Lekötési idő*

EUR** (EBKM)

USD**(EBKM)

CHF**(EBKM)

       

3 hónap

3,90 % (3,90)

2,60 % (2,60)

2,50 % (2,50)

6 hónap

4,00 % (4,00)

2,60 % (2,60)

2,60 % (2,60)

12 hónap

4,10 % (4,10)

2,60 % (2,60)

2,60 % (2,60)

*Leköthető legkisebb összeg: 1.000 EUR, 1.600 CHF, 1.400 USD

**Éves kamatok

A KDB Bank (Magyarország) e lépéssel egy ma még kevéssé kihasznált megtakarítási alternatívát kíván nyújtani ügyfeleinek, amely jobban követi mind a magyar, mind pedig nemzetközi piacokra jellemző tendenciákat. A termék lakossági és vállalati partnerek számára egyaránt elérhető.

A KDB Bank (Magyarország) Zrt. a szöuli székhelyű Koreai Fejlesztési Bank (KDB) 100 százalékos tulajdonú leánybankja, amely 1990 óta van jelen a magyarországi bankpiacon. A dél-koreai állam kizárólagos tulajdonában lévő anyabank – amelynek 2006. évi mérlegfőösszege csaknem 20.000 Mrd Ft volt, és számos területen piacvezető a dél-koreai pénzügyi szektorban — megalapozott és stabil pénzpiaci hátteret és nemzetközi tapasztalatot biztosít a magyarországi leánybank munkájához. A koreai anyabank a nyereség visszaforgatásával és rendszeres tőkeemeléssel erősíti magyarországi leánycégét, amelyet elhatározása szerint középtávon régiós KDB-központtá és  a kelet-közép európai térség vezető ázsiai tulajdonú bankjává kíván fejleszteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük