2022.szeptember.26. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A digitális konvergencia megteremtése után az egyszerű felhasználás a cél

6 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/21805"><img class="image thumbnail" src="/files/images/BD-P4600_t.thumbnail.jpg" border="0" alt="Samsung BD-P4600" title="Samsung BD-P4600" width="100" height="57" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Samsung BD-P4600</strong></span></span>Az felhasználóbarát digitális élmények következő hulláma, azaz a továbbfejlesztett interaktivitás, az intelligens kezelőfelületek, és a legújabb környezetbarát technológia állnak a <a href="http://www.samsung.com/">Samsung</a> <a href="http://www.cesweb.org/">CES</a>-en tartott sajtótájékoztatójának és termékbemutatójának középpontjában. <u><a href="http://www.samsung.com/icespress">www.samsung.com/icespress</a></u>.</p><p>

 

samsung bd-p4600Samsung BD-P4600Az felhasználóbarát digitális élmények következő hulláma, azaz a továbbfejlesztett interaktivitás, az intelligens kezelőfelületek, és a legújabb környezetbarát technológia állnak a Samsung CES-en tartott sajtótájékoztatójának és termékbemutatójának középpontjában. www.samsung.com/icespress.

 

samsung bd-p4600Samsung BD-P4600Az felhasználóbarát digitális élmények következő hulláma, azaz a továbbfejlesztett interaktivitás, az intelligens kezelőfelületek, és a legújabb környezetbarát technológia állnak a Samsung CES-en tartott sajtótájékoztatójának és termékbemutatójának középpontjában. www.samsung.com/icespress.

Samsung Electronics-nak példa nélküli módon 46 termékét díjazták a "CES Innovation Awards" díjjal, ami alátámasztja a cég vezető szerepét a képmegjelenítők, a digitális zenelejátszók és házimozirendszerek, valamint a környezettudatos gyártás területén.

Az idei kiállításon látható a 2008-ban bejelentett "felhasználóbarát digitális élmények" irányvonal második hulláma, mely a 4K megközelítést veszi alapul a fejlesztéseknél, ezek: a Kimagasló tartalom és szolgáltatás, Kapcsolódás, Kreativitás, Komponensek (content, creativity, connectivity, components).

samsung led8000-l55Samsung LED8000-L55"A szórakoztatóelektronika mára már túllép az egyes termékek illetve termékkategóriák összeköthetőségén. A feladat mára az, hogy ezeket a megoldásokat a fogyasztó életstílusával kössük össze és ezáltal új felhasználói élményt teremtsünk" mondta Dr. Jong Woo Park a Samsung digitális média üzletágának az elnöke "A Samsung célja, hogy elősegítse egy új életstílus kialakítását, mely az emberek számára igényes és tartalmas szórakozást és egészen új felhasználói élményeket nyújt figyelembe véve a környezetvédelmi szempontokat."

LED – Háttérfény a reflektorfényben

Samsung egy egyedülálló kategóriát teremtett a 2009-es LED HDTV sorozattal, mely új mércét jelent a képminőség és az energiatakarékosság területén. A Samsung által bemutatott új LED TV sorozat olyan 32-55" közötti modelleket foglal magába, melyek korábban elérhetetlenül magas kontrasztarányt jelenítenek meg.

Valamennyi Samsung LED TV – a cég környezetbarát filozófiájával összhangban – több mint 40%-kal kevesebb energiát vesz fel egy azonos méretű hagyományos CCFL (hideg katód-fényű) háttérvilágítással rendelkező LCD TV-nél, ami jóval kevesebb, mint a szigorú Eco-Label minősítés minimális szintje. A készülékek kevesebb energiát vesznek fel, nem tartalmaznak higanyt és a kávájuk illetve talpuk egyaránt környezetbarát anyagokkal készül.

samsung r-10Samsung R-10Ennek a sorozatnak a tagja a B6000-es készülék, a világ legkeskenyebb LED TV-je amely tunert is tartalmaz, ráadásul, a hozzá tartozó rendkívül keskeny konzol, mindössze 1,5 cm-re csökkenti a fal és a TV közötti távolságot. A Samsung valamennyi új LED TV-jét jelölték a „CES Innovation Award" díjra. „Ez az új LED TV sorozat nyitja a következő fejezetet a Samsung globális vezető pozíciójában" emelte ki Tim Baxter, az Samsung Észak-Amerika marketing és kereskedelmi részlegének alelnöke. „Nem pusztán példátlanul jó képminőséget és design-t alkottunk, hanem mindezt környezettudatos technológiákkal hoztuk létre."

Yahoo! Tovább erősödő partneri kapcsolat

A 2009-es CES mérföldkő a Samsung és a Yahoo! kapcsolatában az „Internet@TV" tartalomszolgáltatásnak köszönhetően. A Samsung új készülékein a jövőben rengeteg tartalom böngészésére nyílik lehetőség widget-ek és scrollbar használatával. A Samsung 2009-es LED, LCD és Plazma TV-i egyaránt támogatják ezt az új szolgáltatást, mely elérhető akár beépített Ethernet porton, akár WiFi USB dongle-on keresztül.

Az "Internet@TV – tartalomszolgáltatás" Webes tartalmak megtekintését teszi lehetővé a képernyőn a Yahoo! oldalaitól kezdve – mint például a FlickrTM vagy a Yahoo! News – egészen a You Tube-os tartalmakig. A TV-nézők még vásárlás után is bővíthetik widget-könyvtárukat, hiszen az új ajánlatokhoz a tartalomszolgáltatók számára nyitva állnak a widget fejlesztési eszközök.

samsung wb550Samsung WB550Az "Internet@TV – tartalomszolgáltatás" az egyik kulcseleme Samsung „felhasználóbarát digitális élmény" koncepciójának. A Samsung továbbfejlesztette a tartalomkönyvtár szolgáltatását is a TV-kben, lehetővé téve új tartalmak letöltését Ethernet kapcsolaton keresztül a Samsung szervereiről közvetlenül a TV memóriájába.

Ugyancsak az egyszerű felhasználás koncepciójába illeszkedik a világ legvékonyabb Blu-Ray lejátszója a BD-P4600, mely automatikusan beállítja a Samsung TV-k számára a lehető legjobb képminőséget. A BD-P4600 a központi eleme a Samsung rendkívül széles Blu-Ray választékának, melyben megtalálható három lejátszó és három házimozi rendszer, köztük a világ első hangprojektoros Blu-Ray házimozija.

Kristályos csillogás, érintéses vezérlés, összekacsolhatóság

A Samsung kiterjesztette vezető szerepét a design területén és a 2008-as Crystal TV sikerére építve alkotta meg új készülékeit. A szabadalmaztatott eljárás során kettős öntési technológiával áttetsző, színes bevonatot hoznak létre, mely jelentősen átalakítja a hagyományos zongoralakk fekete kávákról bennünk élő képet. A legújabb Crystal TV-k kávája platina feketéből krómba fordul, és végül tiszta prizmaszerű élben végződik a 8000-es, illetve bordó átmenettel rendelkezik a 7000-es és 6000-es sorozatoknál. A színek intenzitása a látószögtől függően finoman változik, és még inkább kiemeli a TV-k karcsú alakját.

A Samsung tovább fejlesztette a vezeték nélküli jelátvitelt a különböző termékcsoportok között. Számos TV-ben megtalálható a cég DNLA technológiája, míg egyes Blu-ray lejátszók WiFi képesek és wireless dongle-t tartalmaznak az egyszerű kapcsolatokhoz.

A Samsung célja, hogy elébe menjen a fogyasztók vágyainak. Ezt a szemléletet tükrözi az új WB550-es digitális fényképezőgép, mely a különösen széles 24mm-es látószögtől 10×-es optikai zoomig kínálja a képszerkesztés széles lehetőségeit. Ráadásul a mozgóképeket HD minőségben rögzíti a Samsung új kompaktja.

A mozgókép szerelmesei számára 6 új kamerát mutat be a Samsung, köztük a HMX-H106-os modellt, mely a Samsung Full HD kamerák zászlóshajója. A HMX-H106 64Gb-os SSD memóriája, sokkal nagyobb és megbízhatóbb tárhelyet kínál, mint ami az eddigi HDD technológiával elérhető volt. A CES-en ugyancsak bemutatásra került az SMX-F34-es YouTube kompatibilis kamera, mely a korábbi MX20-as modellt váltja majd.

Az mp4 kategória vezető terméke a P3 multimédia lejátszó, mely szinte minden érzékszervet rabul ejt. A kevesebb, mint 1 cm vastag, fémvázas, karcmentes üveggel ellátott kis szerkezet 3"-es érintőkijelzővel rendelkezik. Az EmoTureTM érintőkijelző minden parancsot finom rezgéssel jelez vissza egyértelművé téve az ujjheggyel adott utasítások teljesítését legyen szó videó-lejátszásról, vagy zenehallgatásról.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.