A Dunlop kutatásai szerint az amerikai stílusú túra- és cruiser motorkerékpárokat használó európai motorosok körében egyre nagyobb az igény a nagyobb tapadást és jobb kezelhetőséget biztosító abroncsok iránt – természetesen a futásteljesítmény csökkenése nélkül.

A Dunlop kutatásai szerint az amerikai stílusú túra- és cruiser motorkerékpárokat használó európai motorosok körében egyre nagyobb az igény a nagyobb tapadást és jobb kezelhetőséget biztosító abroncsok iránt – természetesen a futásteljesítmény csökkenése nélkül.

A felmerült igények kielégítésére a Dunlop megalkotta a Multi-TreadTM technológiával készült American Elite abroncsot, amelynek középső részén egy lassabban kopó keverék, míg a váll részén jobb oldalirányú tapadást biztosító keverék található.

Az American Elite abroncsok 9-es első és 13-as hátsó méretben érhetők el, így szinte minden túra-motorkerékpárra megfelelők, legyen szó Harley Davidsonról, Victoryról vagy éppen Indianről.

Fehér oldalfal az igazi amerikai stílus megjelenítéséhez

Az amerikai stílusú túra-motorkerékpárok tulajdonosai olyan oldalfalú abroncsot választhatnak, amely leginkább megfelel motorjuk stílusának.  A klasszikus stílus megjelenítéséhez számos méret érhető el teljesen fehér vagy részben fehér oldalfallal.

 

Andy Marfleet, a Dunlop Europe Moto marketingigazgatója elmagyarázta, hogy a Dunlop miért választotta a MultiTread technológiát:

„MultiTread technológiánk fogadtatása nagyon jó volt az európai verseny- és utcai abroncsok terén, lehetővé tette, hogy a legújabb abroncsunk, a RoadSmart III új viszonyítási alap legyen élettartam és teljesítmény terén. Azzal, hogy hasonló technológiát alkalmaztunk egyedi modelleken, pontosabban az amerikai motorkerékpárokra szánt modelleken, hosszabb élettartamot, nagyobb bedöntési szöget, jobb stabilitást, nagyobb nedves tapadást, sokkal semlegesebb kormányzási tulajdonságokat és nagyobb komfortot tudunk garantálni."

 

A Dunlop American Elite már elérhető az európai Dunlop kereskedőknél.

 

Az Endurance versenyeket a Dunlop Europe csapatai és versenyzői uralják; tizenkettőből tíz Endurance Világbajnoki címet nyertek 2002 óta, míg az összes John McGuinness Man-szigeti TT győzelmet Dunlop Europe abroncsokkal szerezték. A Dunlop Europe elnyert minden komolyabb motorkerékpár elismerést – a GP Világbajnokságoktól a Man-szigeti TT-ig, a Superbike és Supersport versenyektől az Endurance világversenyekig, valamint hasonló átfogó sikerei voltak a motocross és egyéb terepbajnokságok területén is.

A legújabb Dunlop Europe közúti gumiabroncsok eredeti felszerelésként szerepelnek az olyan vezető motorkerékpár-gyártóknál, mint a Honda, a Kawasaki, a KTM, a Ducati, a Yamaha, a Harley-Davidson és a Suzuki.

 

www.dunlop.eu

Twitteren: @DunlopMoto

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük