A Winter Sport téli sportabroncs-kínálatból eredő tapasztalataira támaszkodva a Dunlop most az SUV-k számára kínál nagy teljesítményű téli abroncsot: ez a Dunlop Winter Sport 5 SUV

 

A Winter Sport téli sportabroncs-kínálatból eredő tapasztalataira támaszkodva a Dunlop most az SUV-k számára kínál nagy teljesítményű téli abroncsot: ez a Dunlop Winter Sport 5 SUV

 

A téli teljesítmény fontos szempont az autók szerelmesei számára, amikor téli abroncsot keresnek. Az SUV értékesítések növekedésével a Dunlop úgy döntött, hogy a téli abroncsokkal kapcsolatos szakértelmét kihasználva jobb tapadást és kezelhetőséget biztosít az SUV-vezetők számára. Az új Winter Sport 5 SUV 2016 júniusától elérhető.

Az európai járművezetők többféleképpen tekintenek a téli körülményekre: 50%-uk számára a jeges és havas utak jelentik a legnehezebb időjárási körülményeket a vezetéshez, míg az autók szerelmeseinek 40%-a kifejezetten célja a téli körülmények közötti teljesítés. Téli abroncs vásárlása során a tapadás és a kezelhetőség kelti fel figyelmüket1.

 

Egy másik érdekes jelenség az SUV-k és négykerék-meghajtású járművek gyártásának erőteljes növekedése, mely a következő években várhatóan tovább fokozódik majd. Az SUV abroncsok iránt e fejleménnyel járó növekvő kereslet a Winter Sport 5 kimagasló teszteredményeivel együtt természetes igényt teremtett az SUV méretek iránt. (A Dunlop Winter Sport 5 az AutoBild és a SportsCars tesztjeinek győztese, az Auto Motor und Sport „nagyon ajánlott" és az ACE Test „ajánlott" értékelését kapta).

 

Alexis Bortoluzzi, a Goodyear Dunlop EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régió fogyasztói marketingigazgatója így fogalmazott: „A téli körülményekhez hasonlóan az SUV-k is meghatározott jellemzőket igényelnek egy abroncstól. Az SUV-knek magasabban helyezkedik el a tömegközéppontja, emellett nehezebbek is, így az abroncsra nagyobb erők hatnak, ami nagyobb kihívást jelent a fékezés és a kezelhetőség kapcsán. Ahhoz, hogy meg lehessen őrizni az irányíthatóságot az úton, különleges jellemzők szükségesek. Ennek megfelelően mérnökeink a téllel és az SUV-kkel kapcsolatos szakértelmünk legjavát vetették be, hogy megfeleljenek e követelményeknek és vásárlóink elvárásainak. Munkájuk eredménye a fokozott tapadást és kezelhetőséget biztosító Winter Sport 5 SUV."

 

A kiváló tapadás és teljesítmény sokféle téli útviszonnyal képes megbirkózni.

A Winter Sport 5 SUV kielégíti ügyfeleink legfontosabb elvárásait

 

– Amikor az autózás szerelmeseit megkérdezték a téli abroncsok legfontosabb előnyeiről, 89%-uk egyetértett a „nedves utakon mutatott kiváló tapadás" fontosságában, és 83%-uk említette meg a „vízen felcsúszással szembeni kiváló ellenállást". A Winter Sport 5 SUV a nagyobb vízmennyiséget kiszorító, mélyebb mintaárkainak köszönhetően fokozott ellenállást tanúsít a vízen felúszással szemben.

 

– Az autókért rajongók 88%-a tartja a „kiváló kanyarodást nedves utakon" az abroncs kulcsfontosságú előnyének6. Ferde, s immár a blokk széleivel párhuzamos középső mikromintaárkainak köszönhetően a Winter Sport 5 SUV kiváló oldalirányú tapadást biztosít csúszós útfelületeken, mely fokozza az árkok képességét, hogy megnyíljanak és az út felületére tapadjanak.

 

– Az abroncs ugyanennyire fontos jellemzőjét, a „kiváló tapadást havas utakon" az autók szerelmeseinek 86%-a várja el. A Winter Sport 5 SUV havas utakon tanúsított jobb teljesítményét blokkjainak optimalizált száma és geometriája biztosítja, mely fokozza az abroncs merevségét, ezáltal a nyomás egyenletes eloszlását eredményezi.

A Dunlop Winter Sport kínálata már most is felszerelhető számos igényes autógyártó legexkluzívabb modelljeire, s ezentúl SUV-khez is elérhető lesz.

Az abroncsokat 2016 júliusa és szeptembere között vezetik be, a piac 50%-át lefedő 14 méretben.

 

www.dunlop.eu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük