2022.05.18.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A EuroCloud kihirdette az első European Cloud Computing Awards győzteseket

5 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> 72 1024x768 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56552"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image4_150.jpg" border="0" width="152" height="56" /></a></span> </p><p>A <a href="http://www.eurocloud.org/">EuroCloud</a>, a cloud computing megoldásokkal foglalkozó iparág európai szövetsége első ízben osztotta ki pán‑európai felhőszámítási díját, a European Cloud Computing Awardot, amelyet a Párizsban megrendezett díjkiosztó gálaesten négy kategóriában ítéltek oda a nyerteseknek: a Legjobb Startup (induló vállalkozás), a Legjobb Megoldás, a Legjobb Hasznosítás (use case) a Közszférában és a Legjobb Hasznosítás a Magán Szektorban.</p> <p> 

A EuroCloud, a cloud computing megoldásokkal foglalkozó iparág európai szövetsége első ízben osztotta ki pán‑európai felhőszámítási díját, a European Cloud Computing Awardot, amelyet a Párizsban megrendezett díjkiosztó gálaesten négy kategóriában ítéltek oda a nyerteseknek: a Legjobb Startup (induló vállalkozás), a Legjobb Megoldás, a Legjobb Hasznosítás (use case) a Közszférában és a Legjobb Hasznosítás a Magán Szektorban.

 

A EuroCloud, a cloud computing megoldásokkal foglalkozó iparág európai szövetsége első ízben osztotta ki pán‑európai felhőszámítási díját, a European Cloud Computing Awardot, amelyet a Párizsban megrendezett díjkiosztó gálaesten négy kategóriában ítéltek oda a nyerteseknek: a Legjobb Startup (induló vállalkozás), a Legjobb Megoldás, a Legjobb Hasznosítás (use case) a Közszférában és a Legjobb Hasznosítás a Magán Szektorban.

 

A EuroCloud a cloud computing iparág képviseletét látja el Európában, és  célja, hogy elősegítse az iparágat érintő üzleti és technológiai kapcsolatok kialakulását. Ez a cél vezérelte a szervezetet abban, hogy létrehozza a saját jövőképét megtestesítő, és az iparágban példaértékű szervezeteket elismerő díjat.

 

A díjátadó ünnepséget Párizsban rendezték meg a Paris en Scene sétahajón, ahol százötvenen vettek részt a cloud computing legjelentősebb elméleti és gyakorlati szaktekintélyei közül. A zsűri a Szajnán tett sétahajózás közben hirdette ki a négy kategória nyerteseit. A 29 jelölt Európa 9 országából érkezett, név szerint Ausztriából, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Hollandiából, Luxemburgból, Németországból, Portugáliából, Svédországból és Szlovéniából.

 

A European Cloud Computing Awards "Legjobb Startup"  díját a Severalnines nevű svéd cég nyerte el, a "Legjobb Megoldás" díját a francia RunMyProcess-nek ítélték. A "Legjobb Hasznosítás a Közszférában" díját a luxemburgi EBRC vehette át, míg a „Legjobb Hasznosítás a Magán Szektorban" díját a svédországi eBuilder nyerte el.

 

A párizsi eseményen a szakma prominensei a díjazottak köszöntése mellett megragadták az alkalmat arra is, hogy megvitassanak néhány, a felhő alapú technológiához kapcsolódó témát. Így szóba került a cloud megoldások innovációja, a felhő üzleti módszerekre és modellekre gyakorolt hatása, a technológiát érintő szabályozási kérdések és irányelvek egyensúlyban tartása annak érdekében, hogy a végfelhasználók kellően védve legyenek, de ez ne veszélyeztesse a növekedést. Beszéltek még a cloud computing jellegéből adódó, földrajzi határokon átnyúló feladatok megoldásáról is

 

Bellák Zoltán, a EuroCloud Magyarország elnöke elmondta: „A EuroCloud ezen a lenyűgöző európai rendezvényen keresztül bebizonyította, hogy képes betölteni a cloud computinggal foglalkozó kulcsfontosságú nemzetközi szervezet szerepét a kontinensen. Ez azt jelenti, hogy a szervezet képes az alapítása során kitűzött célokat elérni és küldetését megvalósítani, rá tudja irányítani a figyelmet az európai cloud computing iparágra és az európai innovációra csakúgy, mint megmutatni, hogy az európai cloud felhasználók valóban élen járnak a technológiai újítások alkalmazásában a versenyképesség érdekében. Mindez rendkívül figyelemre méltó eredmény."

 

Akcióterv
Az első European Cloud Computing Awards sikerén felbuzdulva a EuroCloud máris hozzálátott a 2012-es díjátadó szervezéséhez. A jövő évi verseny két lépésben valósul meg. Az első lépésben kiválasztják minden egyes résztvevő ország legjobb cloud computing vállalatát, majd a második lépésben a kiválasztottak  versenyeznek az európai döntőben. A EuroCloud 2012-ben 15 ország részvételére számít.

A döntőbizottságról

Az idei díjakat odaítélő zsűri kilenc prominens európai szaktekintélyből állt: Mathieu Poujol, a PAC tanácsadó cég munkatársa, mint a zsűri elnöke, Lutz Schubert, a Stuttgarti Egyetem nagyteljesítményű számítógépes központjának (HLRS) intelligens szolgáltatási infrastruktúrákért felelős vezetője, az Európai Bizottság cloud computingról kiadott Fehér Könyvének raportőre, Matjaz Juric professzor, Java szakértő a Ljubjanai Egyetemről, Peter Hagedorn, a EuroCIO (az informatikai vezetők európai szervezete) igazgatója, az EeSA (e-képességek, a digitális írástudás fejlesztését célzó európai szervezet) végrehajtó tanácsának társelnöke, Maryline Lengert, az ESA (Európai Űrkutatási Ügynökség) vezető cloud computing tanácsadója, GBS Bindra, a Logica Group informatikai főigazgatója, a Logica India ügyvezető igazgatója, Alan Hardiman, a CSC üzleti informatikai tanácsadó cég EMEA-régióban cloud computingért felelős vezetője, Bill McNee, a Saugatuck Technology elnök‑vezérigazgatója, és Peter Moebius, az Orange távközlési vállalat üzletfejlesztési vezérigazgatója.

 

A szervezet honlapja: http://www.eurocloud.org

Kövessen minket a Twitteren: http://twitter.com/EuroCloud

 

A EuroCloud az első olyan pán-európai szervezet, amely az SaaS (Software as a Service) és cloud computing területen tevékenykedő vállalatokat és viszonteladókat tömöríti, és jelenleg 27 országban van jelen. Célja, hogy cloud szolgáltatókból, rendszerintegrátorokból, értékesítőkből, az iparágat támogató érdekeltekből álló, változatos tagsága révén népszerűsítse a cloud computingot Európa-szerte, megossza a leghasznosabb tapasztalatokat, bátorítsa az innovációt és az üzleti kapcsolatok kiterjesztését mind a kontinensen belül, mind azon kívül. A szervezet alapítója és vezetője Pierre-José Billotte.

A EuroCloud Europe-nak 17 országban, köztük Magyarországon is van helyi szervezete, melynek elnöke Bellák Zoltán. A magyar egyesület idén alakult, és a legjelentősebb reprezentációval rendelkezik Közép-Kelet-Európában. Még az idén hazánkban is meghirdeti a Cloud Computing Award-ot, melynek kategóriánkénti nyertesei az egyesület szakmai támogatásával indulhatnak az európai versenyen.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.