2024.május.18. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A folyamatosan megnyíló kormányablakok egyedülálló, párhuzamos tervezése a GRAPHISOFT segítségével készült

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/79827"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_262.jpg" border="0" width="261" height="193" /></a></span>Az ország 274 településén közel 3500 új kormányablak munkaállomás nyílik meg, amelyek fizikai kialakítása és külső-belső megjelenése egyaránt a hatékony ügyintézést szolgálja. A komplex, párhuzamos tervezési folyamatot a GRAPHISOFT legmodernebb épületinformációs modellező rendszere, az ArchiCAD 3D tervezőszoftvere támogatta. </p> <p> 

Az ország 274 településén közel 3500 új kormányablak munkaállomás nyílik meg, amelyek fizikai kialakítása és külső-belső megjelenése egyaránt a hatékony ügyintézést szolgálja. A komplex, párhuzamos tervezési folyamatot a GRAPHISOFT legmodernebb épületinformációs modellező rendszere, az ArchiCAD 3D tervezőszoftvere támogatta.

 

Az ország 274 településén közel 3500 új kormányablak munkaállomás nyílik meg, amelyek fizikai kialakítása és külső-belső megjelenése egyaránt a hatékony ügyintézést szolgálja. A komplex, párhuzamos tervezési folyamatot a GRAPHISOFT legmodernebb épületinformációs modellező rendszere, az ArchiCAD 3D tervezőszoftvere támogatta.

 

A parlamenti választásokig 46 darab integrált kormányzati ügyfélszolgálat (kormányablak) átadására került sor, amelyek célja, hogy a lakosság ügyfélbarát módon, gyorsan, hatékonyan és egy kapcsolati ponton keresztül tudja elintézni minden közigazgatási ügyét. Az ügyintézés eredményességét a kormányablakok fizikai megjelenése és külső-belső kialakítása is maximálisan elősegíti. A tervezést a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal Integrált Ügyfélszolgálatok Kialakítása Projektirodája végzi.

 

A kormányablakok tervezésénél alapvető cél volt, hogy kialakítása, felszereltsége és berendezése a lakosság ügyfélszolgálati kényelmét és az ügyintézés hatékonyságát szolgálja. Ehhez olyan tervezési koncepcióra és módszerre volt szükség, amely a különböző fizikai adottságú helyszíneken és épületekben képes volt egységesen, integráltan kezelni a teljes tervezési folyamatot, ezzel biztosítva, hogy a kormányablakok egységes arculattal és ügyfélbarát kialakítással kerüljenek megvalósításra. Másrészt különösen fontos volt, hogy a tervezési ciklus minél rövidebb legyen, azaz összehangolt, párhuzamos tervezési folyamatra volt szükség. Erre a megoldásra a GRAPHISOFT ArchiCAD 3D tervezőszoftvere a legalkalmasabb.

 

Az ország egész területén, 274 település 365 helyszínén jelen állás szerint 2994 db munkaállomás és további 492 db, fotófülkével kiegészített munkaállomás tervezésére és kialakítására kerül sor. A tervezés során feltétel volt, hogy a tervezésben közreműködő közel 50 építész az ország különböző pontjain párhuzamosan, ugyanabban a tervezési keretrendszerben tudjon dolgozni. Ez tette lehetővé, hogy minden kormányablak tervezése egyidőben és egységesen történjék, így biztosítva a tervezési erőforrások optimalizálását, a rövid vállalási határidők betartását. Ez a komplex, földrajzilag kiterjedt, egységes tervezési folyamat ekkora volumenben hazánkban építész-szakmailag egyedülállónak számít.

 

„A GRAPHISOFT épületinformációs modellező (building information modelling – BIM) rendszere, az ArchiCAD 3D tervezőszoftverrel együtt a teljes tervezői hálózat kialakításához megoldást tudott nyújtani. A rendszer lehetővé tette, hogy egyetlen virtuális modellből minden részletes terv hozzáférhető és kinyerhető legyen. A terveket a központi szerver tárolta, amelyen keresztül egyszerre több építész is tudott párhuzamosan dolgozni. Az egységes rendszer ráadásul a menet közben előforduló változások integrált követését is ellátta. A központi modellből minden – többek között a felmérési, engedélyezési, bontási, berendezési, kiviteli, elektromos hálózati – terv is egységesen leképezhető volt." – mondta Reicher Péter, a GRAPHISOFT Magyarországért felelős vezetője.

 

Az eddigi 46 kormányablak átadását követően a többi ügyfélszolgálati pont előreláthatólag 2015 év végéig nyílik meg.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.