A BAHART újabb felújított hajóval és számos ügyfélbarát fejlesztéssel indítja az idei hajózási szezont! A hajózási szezon tavalyi kezdetéhez hasonlóan – amikor a teljesen felújított Siófok katamarán ünnepélyes felavatására került sor – ismét új hajót állít szolgálatba a Balatoni Hajózási Zrt. hajóflotta megújítási programja keretében.

 

A BAHART újabb felújított hajóval és számos ügyfélbarát fejlesztéssel indítja az idei hajózási szezont! A hajózási szezon tavalyi kezdetéhez hasonlóan – amikor a teljesen felújított Siófok katamarán ünnepélyes felavatására került sor – ismét új hajót állít szolgálatba a Balatoni Hajózási Zrt. hajóflotta megújítási programja keretében.

 

A kizárólag saját forrásból újraépített Nemzeti Regatta nevű motorost 2017. április 14-én, nagypénteken bocsátja vízre a BAHART. A hajóavatáshoz szorosan kapcsolódott a március 13-ai esemény: a Révfülöp motoros búcsúztatása és átzsilipelése a Sió csatornára. A kiváltott vízibusz Budapestre kerül a BKV Zrt.-hez és a főváros víziközlekedését szolgálja a továbbiakban.

 

Tavaly február, míg idén március elején gyűltek össze ugyanabból a célból az érdeklődők és a sajtó munkatársai a Sió zsilipnél. A Balatoni Hajózási Zrt. ugyanis újabb vízibuszát búcsúztatta és zsilipelte át a Sió csatornára a nem mindennapi látványos műszaki művelet során. Az 1963-ban, a Magyar Hajó- és Darugyár Váci Egységében gyártott, 3011-es típusú, Révfülöp nevet viselő vízibuszt a Budapesti Közlekedési Vállalat vásárolta meg a BAHART-tól. A hajó a Sió csatornán, majd a Dunán hajózva érkezik Budapestre, hogy felújítását követően a főváros víziközlekedését szolgálja a továbbiakban.

 

„A Balatoni Hajózási Zrt. a flottafelújítás keretében kínálta eladásra, az utóbbi években már elsősorban tartalékhajó funkciót betöltő vízibuszát, a RÉVFÜLÖP motorost. A hajó 80 fő befogadására alkalmas, 26,5 m hosszú, legnagyobb szélessége 5,3 m. Több évtizedes szolgálata során elsősorban menetrendszerinti hajójáratként üzemelt a Balaton nyugati medencéjében. A hajó új tulajdonosával, a BKV-val idén kezdődtek meg azok a tárgyalások, melyek végül az adásvételt eredményezték. A kedvező időjárási és vízállási körülmények pedig lehetővé tették, hogy a hajó a Sió csatornán keresztül a Dunára kerülhessen. A Révfülöp vízibusz üzembiztonsági és műszaki szempontból is kifogástalan állapotban áll majd szolgálatba a fővárosban, ahol bekapcsolódva a közlekedési és turisztikai kínálatba, még hosszú éveken keresztül biztosíthat színvonalas hajózási lehetőséget az utasoknak." – mondta el az eseményen Veigl Gábor a BAHART gazdasági és stratégiai vezérigazgató-helyettese.

 

A Balatoni Hajózási Zrt. a 2020-ig szóló stratégiájában foglaltaknak megfelelően, az idei évben kiemelt saját beruházások keretében folytatja hajóparkjának megújítását, modernizálását. A BAHART siófoki telephelyén gőzerővel zajlik a Kossuth komp teljeskörű megújítása, mely projektet a főidény kezdetéig fejez be a társaság, amikorra a forgalom növekedése már mindenképpen a 4 komp egyidejű üzemeltetését igényli a révátkeléshez.

 

A társaság másik, szintén saját forrásokat felhasználó beruházása a korábbi Beatrix nevű hajón zajlik. A balatoni utazási igényeket lényegesen hatékonyabban, gazdaságosabban kielégítő, 180 férőhelyes teljesen átalakított, akadálymentes felső fedélzettel ellátott hajót nagypénteken bocsátja majd vízre a BAHART. Új nevet is kap a hajó, mely a társaság által tavaly megrendezett eseményhez, a Nemzeti Regattához – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiváljához kapcsolódik. A 2016. évi vitorlásversenyen komoly küzdelemben végül a házigazda település, Siófok város aratott győzelmet, így a BAHART felajánlásából a számos értékes nyeremény mellett arra is jogot szerzett, hogy a társaság 2017. április 14-én forgalomba álló új hajójának a nevét viselje az idei hajózási szezonban. Az új hajó neve ennek megfelelően az idei évben: „Nemzeti Regatta – 2016 Siófok" lesz.

A települések két napos versenyére – 50 csapat részvételével – június elején ismét sor kerül, az idei győztes nevét majd a következő, 2018. évi hajózási szezonban viselheti ugyanez a hajó.

 

A hajók felújításával párhuzamosan, további számos ügyfélbarát fejlesztéssel, újdonsággal készül a BAHART idén. Az utazóközönség igényeit felmérve 2017-ben megújította a hajózással kapcsolatos kedvezményrendszerét és a BAHART kártyák bevezetésével jelentősen szélesítette, bővítette a kedvezménnyel igénybe vehető szolgáltatások körét, a kedvezmények felhasználhatóságának időszakát, a kedvezményeket igénybe vevő utasok, felhasználók körét!

 

A BAHART kártyák megvásárlásával a kártyaegyenleg a kompközlekedés mellett bármely menetrendi, séta-, főidényi tematikus programhajóra, sőt a gyorshajókra is felhasználható a vásárlástól számított következő év december 31-ig. Jelenleg 3 különböző egyenleggel lehet kedvezménykártyát vásárolni: 50e Ft, 100e Ft és 250e Ft összegért. A kártyaegyenleghez társulnak az utazások során, a menetjegyek kiváltásánál érvényesíthető különböző mértékű százalékos kedvezmények. A BAHART kártyák speciális verziója az Ajándékkártya, melyet két egyenlegösszeggel (5e Ft / 10e Ft) árusít a társaság és ennek révén hajózási élmény adható ajándékba.

 

Az idei hajózási szezonra az utazóközönség szinte minden szegmensét érintően bővül a szolgáltatástartalom. A családosok és gyerekek körében minden bizonnyal az idei év kedvence a „Playmobil gyerekjegy" lesz. (lásd: http://euroastra.hu/node/110124)

Már tavasztól kaphatók valamennyi személyhajójáratra (menetrendi, séta-, programhajóra egyaránt) azok a kombinált menetjegyek, melyek megvásárlásakor a gyerekek az adott hajós szolgáltatás menetjegyén kívül a népszerű gyártó játékfigurái közül is választhatnak. Az együttműködés jegyében pedig játszósarokkal egészül ki a Balatoni Hajózási Zrt. főidényi, szintén gyerekeknek szóló „Mastercard Varázshajó" programja.

 

A kulturális élményeket kedvelők minden bizonnyal örömmel fogadják majd az Operetthajót, mely hosszú évek kihagyása után tér vissza a Balatonra. A tavaly nagy sikerrel indított Mastercard Élményhajók is újra indulnak a siófoki kikötőből, másfél órás színpadi műsorral a fedélzeten. A párok, a fiatalok, a szerelmesek számára is több hajózási lehetőséget biztosít a társaság, lehet választani a romantikus naplemente túra, a borkóstolóval egybekötött sétahajózás vagy éppen az esti bulihajók közül.

 

A menetrendi hajózásban komolyabb változás nem lesz, minden eddigi célállomás továbbra is elérhető hajóval. „Az élményhez hajó visz" szlogent is erősítve menetjegyek mellé az utazók a pénztárakban kedvezménykuponokat kapnak, melyeket a célállomások szolgáltatóinál tudnak kedvezményesen beváltani. A BAHART emellett továbbra is kiemelt figyelmet szentel az ügyfélbarát teljeskörű és közérthető utastájékoztatásra mind a kikötőiben, mind a kiadványaiban, honlapján, illetve hajóin. A kor elvárásainak megfelelően a hajóállomásokon és hajókon ingyenes WIFI internetelérést is biztosít az utazóközönségnek, érdeklődőknek.

 

„A Révfülöp vízibusz mai búcsúja is kifejezi, hogy a BAHART tovább halad a modernizálás útján és a hajópark fokozatos felújításával, korszerűsítésével és tervezett bővítésével a régió kiemelkedő szolgáltatója, a települések és rendezvényeik összekapcsolásával „A Balaton motorja" kíván lenni." – összegezte a gondolatokat az eseményen Dónucz László értékesítési és forgalmi igazgató.

 

http://www.balatonihajozas.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük