2023.február.05. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3.500 magyar fuvarozó tankolhat kedvezőbb áron

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/110549"><img class="image image-preview" src="/files/images/UTA_0.preview.jpg" border="0" width="488" height="375" /></a></span>15 országra érvényes együttműködési megállapodást kötött a NiT Hungary és az UTA. Mintegy 3.500 magyar fuvarozó vállalkozás vehet igénybe kedvezményes útdíjakat és tankolhat a szokásosnál olcsóbban a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és az UTA Magyarország Kft. nemrég megkötött megállapodása értelmében. <p> 

uta 0.preview15 országra érvényes együttműködési megállapodást kötött a NiT Hungary és az UTA. Mintegy 3.500 magyar fuvarozó vállalkozás vehet igénybe kedvezményes útdíjakat és tankolhat a szokásosnál olcsóbban a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és az UTA Magyarország Kft. nemrég megkötött megállapodása értelmében.

 

uta 0.preview15 országra érvényes együttműködési megállapodást kötött a NiT Hungary és az UTA. Mintegy 3.500 magyar fuvarozó vállalkozás vehet igénybe kedvezményes útdíjakat és tankolhat a szokásosnál olcsóbban a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és az UTA Magyarország Kft. nemrég megkötött megállapodása értelmében.

 

A legnagyobb magyar közúti fuvarozói érdekképviselet, valamint a független üzemanyag és szervizkártya szolgáltató cég megállapodása a magyar fuvarozók legfontosabb 15 európai célországára terjed ki. A kedvezményes üzemanyag, szerviz, út-, alagút- és híd díjak mellett a fuvarozók számára további előnyt jelent, hogy az Európa szerte 54.000 helyen elfogadott UTA kártya használatával jelentős mértékben csökkenthető az ezen költségeik elszámolásával kapcsolatos adminisztráció.

 

Sokat költenek a magyar fuvarozók külföldön

A NiT Hungary tagságát mintegy 3.500 belföldi, illetve nemzetközi áru- és személyszállítási tevékenységet végző egyéni vállalkozó és társas vállalkozás alkotja. A tagvállalatok 80%-a közúti árufuvarozást, 20%-a pedig személyszállítást végez és fuvarjai közel 60%-át nemzetközi, elsősorban nyugat-európai relációkban teljesíti. Ezek a vállalkozások évente átlagosan 580 millió euró értékben vásárolnak üzemanyagot, fizetnek különböző díjakat és vesznek igénybe a fuvarok teljesítéséhez szükséges szolgáltatásokat külföldön.

 

„A NiT Hungary és az UTA megállapodásának legfontosabb eredménye az, hogy a magyar fuvarozók még az eddigieknél is nagyobb kedvezménnyel üzemelhetnek a számukra legfontosabb 15 európai célországban, tovább javítva ezzel hatékonyságukat és versenyképességüket a közép-kelet európai versenytársaikkal szemben" – mondta Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Ipartestületének ügyvezető főtitkára.

 

„Az UTA üzemanyag és szervizkártya használatával már eddig is 40 európai országban és több mint 54.000 elfogadóhelyen fizethettek kedvezményesen a magyar fuvarozók" – mondta Réthy Kinga az UTA Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. „A most megkötött megállapodás értelmében vállalatunk az általános mértéken felüli kedvezményeket biztosít a NiT Hungary tagok számára, flottájuk méretétől függetlenül, az útjaik során felmerült üzemanyag és útdíj költségekből" – tette hozzá.

 

További kedvezmények Európa 15 országában

A NiT Hungary és az UTA megállapodása Ausztriára, Németországra, Csehországra, Szlovákiára, Lengyelországra, Franciaországra, Spanyolországra, Portugáliára, Szlovéniára, Olaszországra, Belgiumra, Finnországra, Norvégiára, Svédországra és Angliára terjed ki, de kedvező tapasztalatok esetén az ipartestület és a kártyaszolgáltató az országok körét tovább bővítheti.

 

Kisvállalkozásonként akár 3 millió forintos megtakarítás

Egy 3 járműből (40 tonnás kamion vagy autóbusz) álló flottát üzemeltető és jellemzően Ausztriába, Németországba valamint Olaszországba fuvarozó kisvállalkozás, járművenként havi 10.000 km-es futásteljesítmény mellett, évente (járművenként 50.000 eurót) összesen 150.000 eurót, azaz kb. 46 millió forintot költ üzemanyagra és útdíjakra. Ebből az összegből az UTA számításai szerint, a NiT Hungary és az UTA megállapodása alapján nyújtott kedvezményekkel számolva, mintegy 9.000 eurót, vagyis mintegy 2.790.000 forintot takaríthat meg a vállalkozás az üzemanyagkártya használatával.

 

Az UTA (Union Tank GmbH) a személy- és áruszállító vállalkozások részére kibocsátott üzemanyag- és szervizkártyák piacának egyik vezető szereplője. Egész Európát lefedő termékeivel és szolgáltatásaival több mint 50 éve biztosítja a gépjárművek márkáktól független, készpénzmentes kiszolgálását útközben. Az UTA 40 európai országban több mint 54.000 elfogadóhellyel az ágazat egyik vezető vállalkozása.

 

A NiT Hungary (Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete) 2000-ben alakult közúti fuvarozói szakmai érdekképviseleti és érdekvédelmi szervezet. Alapításának célja és fő feladata a nemzetközi és belföldi relációban dolgozó hazai árufuvarozó és autóbuszos személyszállító vállalkozások által elvárható, meghatározott szakmai érdekvédelmi, érdekképviseleti, valamint gazdasági feladatok ellátása.

A NiT Hungary tagságát mintegy 3.500 belföldi, illetve nemzetközi áru- és személyszállítási tevékenységet végző egyéni vállalkozó és társas vállalkozás alkotja. Regisztrált taglétszámát tekintve a NiT Hungary jelenleg Magyarország legnagyobb közúti fuvarozói érdekképviseleti szervezete.

A NiT Hungary tagságát túlnyomó részben mikro- és kisvállalkozások alkotják, de a tagságban megtalálhatók a nagyobb járműflottát üzemeltető középvállalkozások is. Tevékenységük szerint a NiT tagjainak 80%-a közúti árufuvarozói vagy járműmentési tevékenységet végez, míg 20%-ban képviseltetik magukat az autóbuszos személyszállítók.

 

http://www.nit.hu

http://www.uta.com

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.