A Fujitsu piacra lépett bevált szerverfelügyeleti megoldása, a PRIMERGY ServerView Suite legújabb verziójával. Napjaink kihívásokkal teli környezetében az informatikának cégmérettől függetlenül folyamatosan nagy teljesítménnyel kell támogatnia a vállalat működését. Ebben segít a ServerView Suite a Fujitsu PRIMERGY szervereire és ETERNUS tárolórendszereire épülő fizikai és virtuális IT-infrastruktúrák egyszerű, gyors és gazdaságos központi felügyeletével.

 A Fujitsu piacra lépett bevált szerverfelügyeleti megoldása, a PRIMERGY ServerView Suite legújabb verziójával. Napjaink kihívásokkal teli környezetében az informatikának cégmérettől függetlenül folyamatosan nagy teljesítménnyel kell támogatnia a vállalat működését. Ebben segít a ServerView Suite a Fujitsu PRIMERGY szervereire és ETERNUS tárolórendszereire épülő fizikai és virtuális IT-infrastruktúrák egyszerű, gyors és gazdaságos központi felügyeletével. A megoldás intelligens és innovatív rendszerfelügyelettel javítja a végfelhasználói produktivitást, hozzásegítve ezzel a vállalatokat IT‑infrastruktúrájuk optimális telepítéséhez, szabályozásához, dinamizálásához, karbantartásához és integrálásához.

A PRIMERGY ServerView Suite már ma is vállalatok ezreit támogatja világszerte. A változatlanul piacvezető szoftver új fejlesztései egyszerűsítik az IT felügyeletet, ezáltal időt és pénzt takarítanak meg. A felhasználók visszajelzéseire és a piac fejlődésére reagáló új verzió jobb használhatóságot, új, korszerű biztonsági és felhasználókezelési jellemzőket biztosít, és magasabb szinten támogatja a virtualizált erőforrás-gazdálkodást, például a Common Information Model (CIM) és Citrix XenServer környezeteket. Emellett új jellemzőket biztosít a különálló szerverek költséghatékony felügyeletéhez.

A teljesen áttervezett, jobban használható felület innovatív, könnyen kezelhető navigációs jellemzőkkel fokozza a rendszergazdák munkájának produktivitását és eredményességét. Az ügyfelek számára további előnyt jelent a szerepkör-alapú felhasználókezelés és az egyszeri bejelentkezés az összes ServerView komponensre. A fejlesztések nyomán egyszerűsödik és hatékonyabb lesz az IT-felügyelet és javul a biztonság. A meglévő könyvtárszolgáltatások (Directory Services) felé nyújtott interfész révén a szerverek könnyen integrálhatók az IT-környezetbe és alkalmazkodnak a teljes vállalati szervezetre kiterjedő IT-biztonsági szabályokhoz.

Egyre több vállalat használ szerverarchitektúrájában vegyesen fizikai és virtuális erőforrásokat. A ServerView segítségével ezek az erőforrások egyetlen megoldással felügyelhetők – komoly fejlesztésekkel a VMware és Citrix XenServer felhasználók számára.

Az új ServerView támogatja a CIM felügyeleti szabványt, ezáltal megbízhatóbbá, biztonságosabbá teszi a VMware ESXi-alapú környezetek figyelését és menedzselését. A rendszergazdák egyazon felületen jeleníthetik meg az összes virtuális és fizikai gépet. Az adminisztrációt egyszerűsíti, hogy a rendszer automatikusan csoportosítja az ESXi hostokat. Az új verzió kibővíti a Citrix XenServer szervervirtualizációs platformhoz nyújtott támogatást. A Citrix Pooling koncepció teljes körű támogatása és a XenServert futtató gépek konzisztens megjelenítése biztosítja az együttműködést a XenCenter felügyeleti interfészével.

A ServerView System Monitor bevezetése hatékonyabbá teszi a földrajzilag elszórt, különálló szerverek felügyeletét. Az új komponens rendkívül kevés memóriát igényel és folyamatos rendszerfigyelést végez. Az állapotinformációkat helyi kijelzőn keresztül közli, és fizikai riasztásokkal figyelmeztet a szerverhibákra. Ily módon az informatikához kevésbé értő dolgozók is egyszerűen használhatják, ami anélkül csökkenti az adminisztrációs költségeket, hogy ennek az átfogó felügyeleti képességek látnák kárát. A ServerView System Monitor minden olyan PRIMERGY szervert támogat, amely futtatja a ServerView Agents for Windows megoldást.

Jens-Peter Seick, a Fujitsu Technology Solutions adatközpont-rendszerekért felelős alelnöke így nyilatkozott: „A technológia minden vállalati méretszegmensben fontos versenytényező, az egységes és gazdaságos felügyelet pedig elengedhetetlen a magas teljesítményszint eléréséhez. A PRIMERGY ServerView Suite fejlesztései tovább erősítik a PRIMERGY portfólió versenyképességét azáltal, hogy még hatékonyabbá teszik a különféle méretű vállalatok informatikai működését."

A PRIMERGY ServerView Suite szoftvert a világon mindenütt az új PRIMERGY szerverek csomagjának részeként szállítja a vállalat. A kevesebb mint 30 perc alatt telepíthető alkalmazás ingyenesen letölthető a következő címről: http://ts.fujitsu.com/support/downloads.html

http://ts.fujitsu.com/products/standard_servers/system_management/svs_index.html

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük