A Fujitsu bemutatta DeskView Advanced Migration megoldását, amely egyszerűbb és költséghatékonyabb módszert kínál a vállalatoknak az új hardvereszközök és a legújabb operációs rendszerek, például a Microsoft Windows 7 bevezetésére.

 

A Fujitsu bemutatta DeskView Advanced Migration megoldását, amely egyszerűbb és költséghatékonyabb módszert kínál a vállalatoknak az új hardvereszközök és a legújabb operációs rendszerek, például a Microsoft Windows 7 bevezetésére.

A DeskView Advanced Migration jól kiegészíti a Fujitsu „menedzselt munkahely" (Managed Workplace) megoldását, amellyel a nagyvállalatok folyamatosan értékelhetik és frissíthetik IT-infrastruktúrájukat, fenntartva annak optimális teljesítményét és hatékonyságát.

Miközben az IT-beruházások lassan elérik a válság előtti szintet, becslések szerint több mint 70 millió elavult PC és a noteszgép működik a piacon. Sok közülük a technikai élettartama végéhez közelítő Microsoft Windows XP operációs rendszert futtatja. Ez a tényező, valamint a garancián túli noteszgépeknél és PC-knél várható magasabb rendszerkarbantartási költség jól mutatja, hogy a vállalatoknak lassan meg kell tervezniük az átállást az új operációs rendszerre, például Windows 7-et futtató, PC-kre és noteszgépekre.

Az IT-infrastruktúra frissítése azonban gyakran költség‑, idő- és munkaigényes feladat, amelynek végrehajtásához külön stratégiára van szükség. A Windows 7-re optimalizált DeskView Advanced Migration egyszerűsíti és gyorsítja a személyes adatok és beállítások migrálását. A folyamat végeztével biztonságosan törli az összes adatot a régi merevlemez-meghajtóról, így a vállalat biztonsági kockázat nélkül értékesítheti a felesleges hardvert.

A DeskView Advanced Migration többféle frissítési útvonalat is kínál a jelenleg használt Microsoft Windows operációs rendszerekről, és a Windows-alapú PC-k és noteszgépek szállítóinak valamennyi hardverét támogatja. A felhőalapú számítástechnikára váltó cégek számára is ideális, mivel virtuális képet készít a régi rendszerekről és a fizikai PC-k mellett a virtuális gépeket is frissíti.

A frissítési folyamat fájdalom- és zavarmentes a végfelhasználó számára. Az összes dokumentum, alkalmazás és egyéni beállítás változatlan marad és nyomban használatba vehető, a testre szabott alkalmazásoknál éppúgy, mint a szabványos asztali szoftvereknél – a Microsoft Office-t, az Outlook tanúsítványokat, a csatlakozási beállításokat, a személyes mappákat és sablonokat is beleértve. A Fujitsu emellett dedikált szolgáltatást biztosít a belső fejlesztésű (proprietary) programok vállalati ügyféladatainak és beállításainak migrálásához. A vállalat így elkerülheti a személyes beállítások új gépre telepítésekor szokásos produktivitáskiesést.

A menedzselt munkahely részét képező DeskView Load a Fujitsu cégen belül bevált gyakorlata alapján egyszerűsíti az asztali PC-k és noteszgépek személyre szabásának folyamatát. A szoftver- és hardvertelepítéstől kezdve a megoldásbevezetésen át az eszközgazdálkodásig, a DeskView Load minden területen költséget takarít meg az induló tömeges telepítés és a termék életciklusa során szükséges újratelepítések idején.

A telepítési folyamat során a DeskView Load kezeli a hardverek kölcsönhatásait és szükségtelenné teszi a meghajtóprogramok értékelését. Egyetlen rendszerképet igényel az összes konfigurációhoz. Közvetlenül a végfelhasználó szintjén is alkalmazható, nem szükséges hozzá „roll-out" központ. A meglévő infrastruktúrán belüli, későbbi feldolgozáshoz beállítható automatikus ütemezéssel időt és erőforrásokat takarít meg a vállalatnak.

Rajat Kakar, a Fujitsu Technology Solutions munkahelyi rendszerekért felelős alelnöke elmondta: „A Fujitsu továbbra is jelentős összegeket fordít új termékek és szolgáltatások fejlesztésére. Saját infrastruktúránkban magunk is megtapasztaltuk a menedzselt munkahely megoldások előnyeit, és zökkenőmentesen állítottuk át munkahelyi rendszereiket a Windows 7-re."

A DeskView Load és a DeskView Advanced Migration megoldások már jelenleg is kaphatók a CEMEA&I régióban. Áruk országtól és modultól függően változik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük