A GTS Central Europe (GTS), Közép- és Kelet-Európa telekommunikációs szolgáltatója a mai napon közzétette nem auditált 2012-es pénzügyi eredményeit. Regionális hálózatára és erős ügyfélkörére építve a cég eddigi legjobb eredményét érte el az EBITDA és a szabad cash flow tekintetében is.

 

A GTS Central Europe (GTS), Közép- és Kelet-Európa telekommunikációs szolgáltatója a mai napon közzétette nem auditált 2012-es pénzügyi eredményeit. Regionális hálózatára és erős ügyfélkörére építve a cég eddigi legjobb eredményét érte el az EBITDA és a szabad cash flow tekintetében is.

 

A cég véglegesített, de nem auditált 2012-es pénzügyi eredményének főbb pontjai:

  • 387 millió euró árbevétel, amely reálértéken 1%-kal marad el az előző évi adattól;
  • 103 millió euró EBITDA, amely 4%-os növekedést jelent az előző évhez képest, és 27%-os EBITDA-rátát eredményez;
  • 53 millió euró szabad cash flow (a tőkeberuházással csökkentett EBITDA), amely 7%-os növekedést jelent az előző évhez képest, és 14%-os cash flow rátát eredményez.

 

A GTS a sokrétű ügyféligények kielégítése érdekében 2012-ben 50 millió euró értékű beruházást hajtott végre. Ezek többsége a hálózat bővítésére fókuszált, beleértve az alacsony késleltetésű, 100 Gbps sávszélességű hálózati szakaszokat, új nemzetközi határátlépéseket és újabb adatközponti helyeket. Ezeken kívül a GTS egy helyi kábelszolgáltató akvizíciójával varsói hálózatát is bővítette.

 

Büszke vagyok 2012-es eredményünkre. Hűen tükrözi munkatársaink kemény munkáját és ügyfeleink iránti elkötelezettségünket. A hang- és az alacsony sebességű internetkapcsolati termékeink felől sikerült a bővülő hálózatunkat jobban kihasználó, jövedelmezőbb szolgáltatások felé elmozdulnunk. Vállalati ügyfeleink egyre inkább regionális szolgáltatóként tekintenek ránk, idén kiskereskedelmi bevételünk több mint 20 százaléka ilyen tevékenységből származik. Alkalmazkodunk a megváltozott követelményekhez, hogy ügyfeleink igényeinek megfelelő szolgáltatásokat kínálhassunk az Ethernet VPN-ektől kezdve az adatközpontokban üzemeltetett felhő alapú szolgáltatásainkig" – mondta Danny Bottoms, a GTS vezérigazgatója.

 

Az első infrastruktúra mint szolgáltatás (IaaS) termék 2011-es bemutatása óta a GTS Virtual Hosting értékesítése 2012 folyamán megnégyszereződött. A felhő alapú szolgáltatáscsomaggal az ügyfelek egy önkiszolgáló felületen keresztül rugalmasan és gyorsan kiválaszthatják, allokálhatják és használhatják a rendelkezésükre álló számítási kapacitást. A termékek és az árazás egyszerűsítését szem előtt tartva a vállalat már a szolgáltatások széles körét – köztük hang- és adathálózati szolgáltatásokat – kínáló innovatív csomagokat nyújt. A GTS célkitűzése, hogy termékei mérhető üzleti sikert jelentsenek ügyfelei számára. Ezt a törekvést 2012-ben több termék- és iparági elismeréssel is díjazták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük