2022.01.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A GTS Central Europe lezárta az Interware felvásárlását

3 min read
<span class="inline inline-left"><a href="/node/44199"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_283.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="57" /></a></span>A GTS Central Europe, a régió vezető infrastruktúra alapú távközlési szolgáltatója, a GTS Hungary anyavállalata lezárta az Interware felvásárlását, és a következő három hónapban 150 millió forintot fordít a felvásárlással birtokába került budapesti, Victor Hugo utcai adatközpont bővítésére. Az akvizíciónak köszönhetően a GTS Hungary az egyik legjelentősebb hazai adatközponti szolgáltatóvá válik Magyarországon. <p>

A GTS Central Europe, a régió vezető infrastruktúra alapú távközlési szolgáltatója, a GTS Hungary anyavállalata lezárta az Interware felvásárlását, és a következő három hónapban 150 millió forintot fordít a felvásárlással birtokába került budapesti, Victor Hugo utcai adatközpont bővítésére. Az akvizíciónak köszönhetően a GTS Hungary az egyik legjelentősebb hazai adatközponti szolgáltatóvá válik Magyarországon.

A GTS Central Europe, a régió vezető infrastruktúra alapú távközlési szolgáltatója, a GTS Hungary anyavállalata lezárta az Interware felvásárlását, és a következő három hónapban 150 millió forintot fordít a felvásárlással birtokába került budapesti, Victor Hugo utcai adatközpont bővítésére. Az akvizíciónak köszönhetően a GTS Hungary az egyik legjelentősebb hazai adatközponti szolgáltatóvá válik Magyarországon.

A GTS Central Europe 2010. június 10-én írta alá a szerződést az Interware 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról. A felek a megállapodás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra. A tranzakció 2010. október 1-jén, a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása mellett zárult le.

Az Interware 1998 óta a magyar alternatív távközlési piac kiemelkedő szereplője, amely szerverhoszting-, kollokációs-, internet- és vezetékestelefon-szolgáltatásokat kínál elsősorban üzleti ügyfelek számára. A cég két adatközpontot működtet Budapest belvárosában összesen 1,075 négyzetméteren.

A tranzakció lezárását követően a GTS Central Europe az Interware-t beolvasztja magyarországi leányvállalatába. A két cég egyesülését követően a GTS Hungary teljes éves árbevétele várhatóan meghaladja majd a 17 milliárd forintot (62 millió eurót), adatközpontjainak összterülete pedig több mint 1600 négyzetméterre nő.

A GTS csoport a felvásárlást követően még az idén további fejlesztésekbe fog. A felvásárlással birtokába került budapesti, Victor Hugo utcai adatközpontban egy új szervertermet alakít ki, és ezzel párhuzamosan az energiaellátást is bővíti. A beruházás értéke több mint 150 millió forint (550 ezer euró).

Az Interware akvizíciója teljes összhangban áll a GTS csoport azon törekvésével, hogy a közép-európai adatközponti szolgáltatások piacának meghatározó szereplőjévé váljon. Az adatközponti szolgáltatások iránti egyre növekvő igényt látva a GTS csoport 2010 márciusában jelentette be terjeszkedési terveit ezen a területen, majd 2010 nyarán 500 négyzetméterrel bővítette lengyelországi adatközpontját, valamint egy új, 700 négyzetméter alapterületű létesítményt nyitott Prágában, Csehországban. A magyar Interware mellett a romániai Datek, valamint a szlovák Dial Telecom közelmúltban történt felvásárlása szintén fontos lépés volt a stratégiai megvalósítása felé.

A GTS csoport jelenleg tíz adatközpontot működtet Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon és Romániában, amelyek összterülete meghaladja a 8 ezer négyzetmétert, és több mint 10 ezer szerver kiszolgálására alkalmas.

"Elkötelezettek vagyunk ügyfeleink igényeinek egyre magasabb színvonalú kiszolgálása mellett, és meggyőződésem, hogy nagyra értékelik ambiciózus céljainkat, hogy a régió vezető adatközponti szolgáltatójává váljunk" – mondta el Adam Sawicki, a GTS csoport ügyvezető igazgatója. "Az Interware felvásárlása révén tovább erősíthetjük piaci pozíciónkat a magyar és közép-európai üzleti távközlési piacon" – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük