2022.szeptember.26. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Gyulai Várszínház 49. évada

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63176"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/g%20%281%29.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="58" /></a></span>A Gyulai Várszínház 49. évada az utóbbi évekhez hasonlóan gazdag programmal várta és várja a tartalmas szórakozást kereső nézőket. Jövőre lesz 50 éves a Várszínház, 1964-ben indult a színjátszás Gyulán a várban, amely az első magyar „várszínház" volt. A 2012. június 29-én kezdődött nyári évad az augusztus 12-i befejezésig még tartogat meglepetéseket, sőt újdonságokra, bemutatókra is sor kerül.</p> <p> 

g%20%281%29.thumbnailA Gyulai Várszínház 49. évada az utóbbi évekhez hasonlóan gazdag programmal várta és várja a tartalmas szórakozást kereső nézőket. Jövőre lesz 50 éves a Várszínház, 1964-ben indult a színjátszás Gyulán a várban, amely az első magyar „várszínház" volt. A 2012. június 29-én kezdődött nyári évad az augusztus 12-i befejezésig még tartogat meglepetéseket, sőt újdonságokra, bemutatókra is sor kerül.

 

g%20%281%29.thumbnailA Gyulai Várszínház 49. évada az utóbbi évekhez hasonlóan gazdag programmal várta és várja a tartalmas szórakozást kereső nézőket. Jövőre lesz 50 éves a Várszínház, 1964-ben indult a színjátszás Gyulán a várban, amely az első magyar „várszínház" volt. A 2012. június 29-én kezdődött nyári évad az augusztus 12-i befejezésig még tartogat meglepetéseket, sőt újdonságokra, bemutatókra is sor kerül.

 

A Gyulai Várszínház régi sikereket megidéző bemutatója egy népszerű komédia lesz, Goldoni: Chioggiai csetepatéja. Ezt a darabot láthatták korábban itt, 1994-ben mutatták be a Nemzeti Színház vendégjátékában Iglódi István rendezésében. Idén augusztus 3-án lesz a premierje a vígjátéknak a várszínpadon, amelyet még kétszer eljátszanak. A darab színpadra állításának másik apropója, hogy egy gyulai származású, nagyszerű színésznő, Kovács Vanda lesz az egyik főszereplő. A Várszínház ehhez az új produkcióhoz keresett egy partnert, amelyet a Kecskeméti Katona József Színházban talált meg. Így a gyulai előadások után ősztől Kecskeméten is láthatják az előadást. Neves színészek játsszák a további főszerepeket is, többek között Sirkó László, Trokán Nóra, Fazakas Géza, Körtvélyessy Zsolt. A Velence melletti olasz halászfaluban játszódó vérbő komédia a mediterrán életről, a párkeresés gyötrelmeiről, az emberi jóságról szól. Goldoni egyik legjobb művének tartott darabot Rusznyák Gábor állítja színre, akinek szintén van gyulai kötődése.

 

Szabó Magda: Abigél című műve a könyv-és filmsiker után most a színpadon is megelevenedik. A darabot Szikora János rendezésében mutatják be Gyulán július 31-én.

A budapesti Szabad Tér Színház előadásában olyan neves művészeket láthatunk, mint Bánfalvy Ágnest, Körtvélyessy Zsoltot, Németh Kristófot.

 Augusztus 8-án szintén egy korábbi filmsikert láthatnak színpadon. A Blues Brothers amerikai kultuszfilm a R&B-ról szól, olyan bohém zenészekről, akik névtelenül járják az országot, hogy zenéjükkel másoknak és maguknak is örömet szerezzenek. A sok humorral megvalósított film adaptációját, most két nagyszerű énekes-zenész főszereplésével láthatják a tószínpadon. Feke Pál és Serbán Attila alakítja a két emlékezetes blues zenészt. A darab címe: The Blues Brothers, a műfaja musicalkoncert.

 Augusztus 9-én egy világhírű angol karvezető szerepel a Várszínház programjában. Phil Minton egy gyulai alkalmi kórussal bemutatja, hogy három nap alatt mit lehet elérni az emberi hanggal. A koncert címe: Hangok-zenék-mosolyok.Az alkalmi kórusba a Gyulai Várszínháznál lehet jelentkezni bárkinek. Érdemes rákeresni a világhálón, mit is csinál ez a zenei géniusz, Phil Minton.

 Az idei évad egy musicallel zárul augusztus 10-11-én a tószínpadon. A tavaly meghirdetett Madách musicalpályázat győztese volt a Csoportterápia, amely a bemutatása óta nagy sikerrel megy a Madách Színházban. Bolba Lajos a zeneszerző, a szövegkönyvet a színész-énekes Szente Vajk és Galambos Attila írta. A musicalkomédiában Balla Esztert, Ladinek Juditot, Sándor Dávidot, Dobos Juditot, Szente Vajkot, Nagy Sándort láthatják, a rendező Harangi Mária. A fülbemászó dallamok és a sziporkázóan szellemes szövegek jó szórakozást ígérnek. A három fiú és három lány mai életéről szóló darab a lélekről, az esendőségről, a vágyakozásról, az útkeresésről mesél el sok érdekes dolgot a nézők számára.

 

Júl. 31. Tószínpad, 20.30 óra: Szabó Magda: Abigél                                                       

Főbb szerepekben: Bánfalvy Ágnes, Körtvélyessy Zsolt, Kiss Ramóna, Németh Kristóf, Száraz Dénes 

Rendező: Szikora János

A budapesti Szabad Tér Színpad előadása

Belépőjegy: 1500 Ft – 1800 Ft – 2200 Ft

esőnap: aug. 1.           

 

Aug. 3. Vár mellett, 18.00 óra: Babszem Jankó – magyar népmese, bábelőadás             

A Ziránó Bábszínház előadása, a belépés díjtalan

 

Válogatás az elmúlt 50 év legsikeresebb darabjaiból

Aug. 3-4-5. Várszínpad, 20.30 óra: Goldoni: Chioggiai csetepaté – vígjáték                  

Bemutató előadás

Főbb szerepekben: Kovács Vanda, Sirkó László, Fazakas Géza, Trokán Nóra, Körtvélyessy Zsolt.

Rendező: Rusznyák Gábor

A Gyulai Várszínház és a kecskeméti Katona József Színház közös bemutatója

Belépőjegy: 1500 Ft – 1800 Ft – 2200 Ft

esőnap: aug. 6.

 

Aug. 8. Tószínpad, 20.30 óra: The Blues Brothers – musical koncert                             

Főszereplők: Feke Pál és Serbán Attila                    

Közreműködik: Tóth Vera, Blues Brothers Zenekar és Hölgytánckar

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad előadása

Belépőjegy: 2700 Ft – 3200 Ft – 3900 Ft

esőnap: aug. 9.)

 

Aug. 9. Kohán képtár, 20.30 óra: A világhírű angol karmester Gyulán

Hangok – zenék – mosolyok                                                                                   

Phil Minton /GB/ alkalmi kórusa

Belépőjegy: 1800 Ft

                                  

Aug. 10. Vár mellett,             18.00 óra: Angyalbárányok – népmese, bábelőadás                      

Előadja: Écsi Gyöngyi, Árgyélus Színház (SK)

Belépés díjtalan

 

Aug. 10-11. Tószínpad, 20.30 óra: Bolba-Szente-Galambos: Csoportterápia – musicalkomédia. A Madách musical pályázat nyertes műve                                              

Szereplők: Balla Eszter, Ladinek Judit, Sándor Dávid, Dobos Judit, Szente Vajk, Nagy Sándor

Rendező: Harangi Mária

A Madách Színház előadása

Belépőjegy: 3900 Ft – 4700 Ft – 5500 Ft

esőnap : aug. 12.)

 

Jegyvásárlás a Gyulai Várszínház jegypénztárában, Gyula, Várkert (Kapusház).

Tel: 66/362-501

Elfogadnak Üdülési csekket, Ticket Culture utalványt, Gyulai Várszínház utalványt, Sodexo Kultúra Pass utalványt, Széchenyi ill. SZÉP Kártyát.

A Gyulai Várszínház ebben az évben is úgy állította össze a műsorát, hogy abban mindenki találjon kedvére valót.

 

www.gyulaivarszinhaz.hu

 

Lantai József

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.