A fegyverek története a DoQ csatornán. Pisztoly, vadászpuska, karabély és gépfegyver – mind megvívta a maga háborúját a modern történelem során.

 

A fegyverek története a DoQ csatornán. Pisztoly, vadászpuska, karabély és gépfegyver – mind megvívta a maga háborúját a modern történelem során.

 

De vajon lehetséges-e ezeket az eszközöket technikai csodának tekinteni úgy, hogy emberéletek millióit irtották ki? A DoQ csatorna a 34 epizódos A fegyverek története című sorozata új részében ad választ e nehéz kérdésre.

 

Talán a végtelenségig lehetne vitázni arról, melyek a világ legkiválóbb fegyverei, illetve közülük melyek gyakorolták a legnagyobb hatást a civilizációra. A lőfegyverek gyártásának és felhasználásának morális megítélése feltehetően örökre megosztja az emberiséget, mégis számos olyan fegyverről beszélhetünk az etikai igazságszolgáltatáson túl, ami jogosan véste be magát a történelembe.

 

A dokumentumfilmből megismerhetjük a hírhedt fegyverek feltalálóit és háttértörténetüket: Samuel Colt, Richard Jordan Gatling és Oliver Winchester nevére főként halálos találmányaik miatt emlékszünk. Vagy ott van az AK-47 atyja, Kalasnyikov, aki sohasem profitált az általa fejlesztett fegyverből, ellenben Eugene Stonerrel, az amerikai M16 gépkarabély feltalálójával, aki gazdag emberként távozhatott az élők sorából.

 

A DoQ csatornán szerdán este végre megismerhetjük a feltalálók és félelmetesen csodás alkotásaik történetét.

 

Fegyverek története minden szerdán 21:05-kor a DoQ műsorán!

 

http://doqchannel.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük