A Dumaszínház rajongói ismét szavaztak a legnagyobb közösségi oldalon, így január hónap humoristái a Szomszédnéni Produkciós Iroda két mindenre képes nevettetője, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs lettek.

 

A Dumaszínház rajongói ismét szavaztak a legnagyobb közösségi oldalon, így január hónap humoristái a Szomszédnéni Produkciós Iroda két mindenre képes nevettetője, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs lettek.

 

A Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs szorgalmas és termékeny szerzők, előadók. Legfőbb erejük a páros anyagokban van, függetlenül attól, hogy stand-upról, kabaréról, esetleg humoros videókról van-e szó. Múzsájuk és menedzserük ugyanaz, a határidő. Precíz, fegyelmezett alkotók, interjúalanyként viszont sosem lehet tudni, hogy komolynak szánják a választ, vagy ez is csak a show része. Persze a párost egy percig sem szabad komolyan venni, még akkor sem, amikor megpróbálnak komolyak lenni.

 

Én az utolsó szavazási napon, öt perccel éjfél előtt ránéztem a szavazás állására. Azt kell mondanom, hogy akkor már számítottam a győzelemre. A saját oldalunkra érkező visszajelzéseket mindig elolvassuk, a pozitívokat megjegyezzük, a negatívakat megfontoljuk, majd egy erre a célra kifejlesztett eszköz segítségével elfelejtjük őket" – kommentálja a hírt Tóth Szabolcs.

 

A humoristák – ahogy ők mondják – nem „elismerés junkie-k", de természetesen nagy becsben tartják, amit kapnak. A Rádiókabaré Bonbon díjának például nagyon örültek anno, leginkább azért, mert az egy szakmai díj. Azt is megtiszteltetésnek vették, hogy Bödőcs, Hadházi és KAP mellett a zsűri „A Szomszéd néni odaát van" című estjüket beválogatta a jelenleg is tartó Thália Humorfesztivál versenyprogramjába. Mindezek persze semmit sem érnének, ha a rajongók szeretetét nem éreznék folyamatosan, éppen ezért nagy öröm most a párosnak A hónap humoristája cím.

 

Úgy gondolom, inkább közönségünk van, semmint rajongóink. Egy alkalommal viszont felismertek bennünket egy elektronikai szaküzletben, és kaptunk kedvezményt egy vasalóra – az egy nagyon kedves gesztus volt" – meséli Feri, majd át is adja a szót Szabolcsnak.

 

Érdekes, hogy engem gyakrabban ismernek meg a hangomat hallván, az utcán csak elvétve. Tehát amíg nem kezdek el hangosan magamban beszélni séta közben, nem fenyeget a mindennapi rajongás. Az viszont érdekes volt, amikor kértem egy bárban egy sört, és a mellettem álló fenyegető méretű úriember rám szólt: mondd még egyszer! Készségesen engedelmeskedtem, erre kiderült, hogy csak megismerte a hangomat. Ő fizetett" – teszi hozzá a humorista.

 

A Szomszédnéni produkció legnagyobb menedzsere és múzsája a határidő, ami a nézők nagy szerencséjére ismét szorítja őket, hiszen nemsokára közönség elé kerül az Akciós medve, ami egy Felméri Péterrel közös humorest lesz, a trailere pedig már elérhető a legnagyobb videómegosztón: http://www.youtube.com/watch?v=V1pC1enk8GE&feature=youtu.be

 

http://www.dumaszinhaz.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük