2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A HP Blade szerverein készülnek a világ legjobb filmjeinek vizuális effektjei

2 perc olvasás
<p><em><span class="inline inline-left"><a href="/node/22824"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/tancolotalpak1.thumbnail.jpg" border="0" width="88" height="100" /></a></span>A HP 2009. február 5-én bejelentette, hogy a világ két vezető vizuális effekteket készítő vállalata a HP blade szervereit választotta a vizuális effektek (CGI) elkészítéséhez.</em></p><p>

tancolotalpak1.thumbnailA HP 2009. február 5-én bejelentette, hogy a világ két vezető vizuális effekteket készítő vállalata a HP blade szervereit választotta a vizuális effektek (CGI) elkészítéséhez.

tancolotalpak1.thumbnailA HP 2009. február 5-én bejelentette, hogy a világ két vezető vizuális effekteket készítő vállalata a HP blade szervereit választotta a vizuális effektek (CGI) elkészítéséhez.

 

   Az úgynevezett CGI-t olyan filmekben, televíziós programokban és videó játékokban használják, amelyekben nem lehet élőben modellezni a jelenetet. Napjainkban egy átlagos 90 perces filmben található CGI jelenetek előállításához több mint két millió órányi digitális tartalomra van szükség. Mindez rendkívüli teljesítményt és tárolási kapacitást igényel, ráadásul egyre több filmben alkalmaznak vizuális effekteket.

tancolotalpak2.thumbnailA HP nagy teljesítményű blade szervereinek köszönhetően a vizuális effektekkel foglalkozó cégek magasabb költséghatékonyság mellett nagyobb mennyiségű digitális tartalmat állíthatnak elő.

Az ausztrál központú Animal Logic stúdió készítette a Táncoló talpak (Happy Feet), a 300 és az Ausztrália filmek vizuális effektjeit. A vállalat adatközpontja megközelítette maximális kapacitását, ezért a cég a HP-hoz fordult költség-, hely- és energiatakarékos szerverekért. Az Animal Logic következő animációs filmje a „Guardians of Ga'Hoole" már egy 1000 darab HP ProLiant BL2x220c penge szervert tartalmazó rendszer segítségével készül, amely HP BladeSystem c7000 blade szerverdobozokban került elhelyezésre. A film várhatóan 2010 nyarán kerül a mozikba.

tancolotalpak3.thumbnailA Paprikaas a globális Technicolor hálózat része és a stratégiai partnere a DreamWorks Animation-nek. A vállalatnak az indiai Bangaloreban található adatközpontja is elérkezett korlátaihoz – elfogyott a rendelkezésre álló fizikai tér és rendkívül megnövekedett a felhasznált villamos energia, ami Indiában csak korlátozott mennyiségben áll a vállalatok rendelkezésére. A Paprikaas alacsonyabb energia- és kisebb helyigényük miatt a HP ProLiant BL460c G5 szervereket választotta.

Ezeket a szervereket az Intel legújabb, alacsony energiaigényű Quad Core processzoraival szállítja a HP, amelyek moduljait korlátozott rendelkezésre álló villamos energiájú környezetre optimalizálták.

A 240 darab ProLiant BL460c szerverből álló Paprikaas géppark ezzel bekerült a világ 500 leggyorsabb szuper-számítógépeinek listájába. A rendszer 23 teraflop1 per másodperces teljesítményének köszönhetően a Paprikaas jelentősen növelheti az elkészített vizuális effektek mennyiségét

http://www.hp.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.