2023.március.29. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A HP jövőben az ISO szabvány szerinti oldalkapacitást tünteti fel nyomtatópatronjain

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/7337"><img class="image thumbnail" src="/files/images/hp.thumbnail_0.jpg" border="0" width="90" height="100" /></a></span> <p>2007 őszétől a HP feltünteti tintasugaras nyomtatópatronjainak csomagolásán az ISO szabvány szerinti oldalkapacitást. Ez a lépés tovább növeli a HP nyomtatási rendszerek jelenlegi és leendő felhasználóinak választási szabadságát és a nekik kínált előnyöket.</p><p> 

 hp.thumbnail 0

2007 őszétől a HP feltünteti tintasugaras nyomtatópatronjainak csomagolásán az ISO szabvány szerinti oldalkapacitást. Ez a lépés tovább növeli a HP nyomtatási rendszerek jelenlegi és leendő felhasználóinak választási szabadságát és a nekik kínált előnyöket.

 

 hp.thumbnail 0

2007 őszétől a HP feltünteti tintasugaras nyomtatópatronjainak csomagolásán az ISO szabvány szerinti oldalkapacitást. Ez a lépés tovább növeli a HP nyomtatási rendszerek jelenlegi és leendő felhasználóinak választási szabadságát és a nekik kínált előnyöket.

 

 Az oldalkapacitás feltüntetése jól illeszkedik a HP globális kellékanyag portfoliójának idén tavasszal indított megújulási programjába, amelynek célja az eltérő szükségletekkel rendelkező ügyfelek lehetőségeinek bővítése és a nyomtatási kellékanyagok kiválasztásának egyszerűsítése.

A HP szeretné, ha ügyfelei megalapozott döntést hoznának nyomtatási rendszerük és kellékanyagaik kiválasztásakor. Tudjuk, hogy az ügyfelek számára a kinyomtatható oldalak száma az egyik legfontosabb tényező. A múltban ezt nehéz volt meghatározni – mégpedig két fő ok miatt. Először is, a különböző nyomtatási rendszerek másként használják fel a tintát, így a patronban található tinta mennyiségéből nem mindig állapítható meg megbízhatóan, hány oldalt vagy nyomatot lehet az adott patronnal készíteni. Másodsorban minden gyártó a saját módszere szerint mérte a tintakapacitást, így a felhasználók nehezen tudták összehasonlítani a megadott értékeket.

A HP kutatásai szerint az ügyfelek az oldalkapacitás alapján jobban meg tudják ítélni, mit várhatnak az adott nyomtatási rendszertől, mint a patronban található tintamennyiség alapján. Ezért úgy döntöttek, hogy a tintamennyiséget a hagyományos milliliter adat helyett a jövőben az ISO szabvány (ISO/IEC 24711) szerint számított oldalkapacitással határozzák meg patronjaink csomagolásán.

A HP támogatja és alkalmazza a tintapatronok oldalkapacitásának meghatározására kidolgozott ISO szabványt. Meggyőződésük, hogy ez a több ágazatban is alkalmazott szabvány valamennyi gyártó számára fontos előrelépést jelent. Ha a többi lényeges tényező – a minőség, a funkcionalitás, a megbízhatóság, a sebesség és a használat egyszerűsége – mellett az ügyfelek a jövőben az ISO szabvány szerinti oldalkapacitást is figyelembe veszik, reálisan össze tudják hasonlítani egymással a különböző nyomtatási rendszereket.

A HP egy ideje webhelyén is tájékoztat tintapatronjai oldalkapacitásáról:

http://h10060.www1.hp.com/pageyield/hu/hu/index.html

Ez év elejétől kezdve a nyomtatók dobozán is megadják az ISO szerinti oldalkapacitást. Azzal, hogy a jövőben a tintasugaras nyomtatópatronok csomagolásán is feltüntetik ezt az értéket, segítve az ügyfelek átlátható tájékoztatásá és ezen keresztül a megalapozottabb döntéshozatalt.

A HP tisztában van az ügyfelek nyomtatási szükségleteinek sokszínűségével, ezért sokféle nyomtatási rendszert kínál eltérő képességekkel, ill. a bekerülési és üzemeltetési költségek különféle kombinációival.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.