A Hungarian Telephone and Cable Corp. (AMEX:HTC) ma nyilvánosságra hozta a 2007. december 31-ével végződő üzleti évre vonatkozó éves és negyedéves pénzügyi eredményeit.

A Hungarian Telephone and Cable Corp. (AMEX:HTC) ma nyilvánosságra hozta a 2007. december 31-ével végződő üzleti évre vonatkozó éves és negyedéves pénzügyi eredményeit.

A HTCC bevételeit 385,2 millió USD-ra növelte a 2007. december 31-ével záródó pénzügyi évben. Ez 103%-os növekedést jelent a 2006. december 31-én véget ért év 189,3 millió USD bevételi szintjéhez képest. A HTCC által elért bruttó fedezet („gross margin") 120%-kal, 200,6 millió USD-ra nőtt a 2007. december 31-ével záródó évben az egy évvel korábbi, 2006-os időszak 91,3 milliós USD szintjéhez képest. Az üzemi bevételek – amelyekre kihatással voltak az Invitel felvásárlást követő, az üzemeltető cégek átalakításához kapcsolódó integrációs költségek – a 2007. december 31-ével záródó évben 46,2 millió USD-re, 58%-kal nőttek a 2006. december 31-ével véget ért év 29,3 millió USD összegéhez képest.

            A HTCC üzemi tevékenységeiből származó nettó készpénz a 2007. december 31-én véget ért évben 104,8 millió USD volt. A HTCC Előzetes Módosított EBITDA-ja, amely nem vesz figyelembe semmilyen, az Invitel felvásárlásból származó jövőbeli szinergiát, 17%-kal, 190,5 millió USD-ra nőtt ugyanebben az évben az előző év hasonló időszakának Előzetes Módosított EBITDA-értékéhez (162,8 millió USD) képest. 

            A pénzügyi eredmények értékelésekor Martin Lea, a HTCC elnök-vezérigazgatója az alábbiakat mondta: "Nagyon elégedett vagyok a 2007-es pénzügyi eredményeinkkel, különös tekintettel arra, hogy a 2006-os évhez képest az előzetes módosított EBITDA-értéket 17%-kal növelni tudtuk. Úgy gondolom, ez tükrözi a cég összes dolgozójának az elmúlt 12 hónap során végzett igen kemény munkáját, illetve azt, hogy a bevételeink és a bruttó fedezeti értékeink egyre inkább stabilizálódnak. Az Invitel, majd ezt követően a Tele2 felvásárlása után jóval erősebb piaci szereplővé váltunk, ami a versenyben nagyobb hatékonyságot biztosít számunkra. Különösen elégedettek vagyunk a szélessávú Internet ADSL további növekedésével. Már várom, hogy további információkkal szolgálhassak a közeljövőben tartandó konferencia-beszélgetésünkön, amelynek során az éves, illetve negyedéves eredményeinkről lesz szó."

            Martin Lea a következőket tette még hozzá: "Örömmel számolhatok be arról, hogy az Invitel felvásárlását követő integrációs terveink megvalósításában már komoly eredményeket értünk el, és jó úton haladunk afelé, hogy a költségcsökkentésre vonatkozó, 2007 januárjában bejelentett előzetes becsléseinket túlteljesítsük. Jelenlegi várakozásaink szerint körülbelül 17 millió EURO (25,8 millió USD) összeget fogunk elérni az éves üzemi kiadások szinergiája terén az Invitel felvásárlásának köszönhetően. Végül pedig: már nagyon várom, hogy e hónapban lezárhassuk a Memorex felvásárlását. Ezen ügylet révén a vállalatunk lesz a közép-kelet-európai régió nagykereskedelmi adat- és kapacitás-piacának vezető szolgáltatója, ami tovább javítja a jövőbeni növekedésre vonatkozó kilátásainkat." 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük