Az IBM videópályázatán most mindenki városfejlesztési tanácsadóvá válhat, értékes nyereményekért.

 

Az IBM videópályázatán most mindenki városfejlesztési tanácsadóvá válhat, értékes nyereményekért.

Ha Ön városban él, tanul, vagy dolgozik, valószínűleg sokszor szembesült már a városi élet számos logikátlanságával, a lehetőségeink nem optimális kihasználásával, a városi rendszerek nem hatékony működésével. Ha ezeket látva valaha is azt gondolta magában, hogy Ön jobban csinálná, tudna megoldásokat, hatékony módszereket mutatni a városnak, akkor a Smarter Cities videópályázat keretein belül most mindezt megoszthatja a világgal.

A Smarter Cities videóverseny széles témakörben várja az újító szellemű, kreatív megoldásokat. Nem talál parkolóhelyet? Nem várja be a HÉV a metrót? Megint lekéste az előadást, mert dugóba került? Elveszett a bürokrácia útvesztőjében? Hatékonyabban tudná felhasználni az energiát otthonában, ha online követhetné saját fogyasztását? Ez még csak néhány, azokból a problémákból, melyek egy-egy videó témáját képezhetik.

Az IBM Magyarország legújabb, közel két hónapon át futó pályázata a cég Facebook oldalán zajlik, ahol rövid, legfeljebb kétperces videók formájában mutathatja meg bárki, hogyan kezelné a mindennapi városi életet érintő gondokat. A pályamunkákat a magyar internetes közösség neves bloggereiből és szakembereiből álló zsűri értékeli, s a dobogósok között komoly ajándékok találnak gazdára: a harmadik helyezés egy Sony Ericsson mobiltelefont, míg a második egy Lenovo Netbookot ér, a győztes jutalma pedig egy vadonatúj Apple iPad!

Egyedülálló módon azonban most az is ajándékban részesülhet, aki nem indul a pályázaton, viszont megosztja a verseny hírét Facebookon, vagy Twitteren -közöttük a Microsoft új Xbox 360 250GB konzolját sorsoljuk majd ki.

Pongrácz Ferenc, az IBM Magyarország megbízott vezérigazgatója szerint „a Smarter Cities koncepció lényege, hogy a fenntartható városi élethez jól szervezett, jól működő rendszerek szükségesek, melyek az adatok hatékony összegyűjtése, feldolgozása, elemzése és a megfelelő következtetések levonása, illetve fejlesztések meglépése révén érhetők el, legyen szó tömegközlekedesről, egészségügyi ellátó rendszerről, közművekről vagy iskolákról. Az informatika mindezek fejlesztésében megkerülhetetlen." A városi élettér olyasmi, amivel mindenki kapcsolatba kerül, és meghatározza az életszínvonal alakulását. A jövő városához szükséges technológia viszont már ma is létezik, csak munkába kell állítani. Erre tehet most javaslatot minden városlakó.

A verseny támogatói a Takforsys Üzleti Informatikai Kft., a SonyEricsson, az Xbox és a Fujifilm. Médiatámogatók: HWSW, Gamekapocs, Mobilport, Technet.hu, Gamestar, PC World, Pixinfo.com

A versenyzők ötleteket kaphatnak és inspirálódhatnak az IBM Smarter Cities amerikai honlapján:

http://www.ibm.com/smarterplanet/us/en/sustainable_cities/visions/index.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük