A Gartner a munkavégzés természetét vizsgáló év eleji előrejelzésében tíz kulcsfontosságú, 2020-ig megvalósuló változásra hívta fel a figyelmet. A Jabra véleménye szerint ezek közül már számos kihívás jelen is van, sőt már a megoldás is rendelkezésünkre áll.

A Gartner a munkavégzés természetét vizsgáló év eleji előrejelzésében tíz kulcsfontosságú, 2020-ig megvalósuló változásra hívta fel a figyelmet. A Jabra véleménye szerint ezek közül már számos kihívás jelen is van, sőt már a megoldás is rendelkezésünkre áll.

Az IT kutatási szakértő Gartner felhívta a vállalati szféra figyelmét arra, hogy készüljenek fel a 2020-ig a munkaszervezés területén bekövetkező változásokra. Az innovatív, kézhasználat nélküli audio megoldások piacvezetője, a Jabra véleménye szerint sok kihívás már ma is valóság. A mai munkavégzők fiatalabb generációi már az „eseti munkacsoportok", a „spontán munkavégzés" és a „virtuális munkahelyek" világában nőnek fel. A progresszív stratégiájú vállalatok már most is hasznosítják az új paradigmába illeszkedő eszközöket.

„A fejlődő munkakörnyezettel lépést tartó kommunikációs infrastruktúra kritikus fontosságú a vállalatoknál – nyilatkozta a Jabra vezérigazgatója, Mogens Elsberg. Az elmúlt néhány év során figyelemmel kísértük a virtuális irodák terjedését és az együttműködést elősegítő kommunikációs rendszerek iránti erős igények kialakulását. A könnyen és azonnal létrehozható, hely és időkorlátok nélküli virtuális megbeszélések rendszere már nemcsak jópofa lehetőség, hanem sok cég esetében napi szintű elvárás is."

A Gartner szerint a munkaszervezés az alábbi változásokon fog keresztül menni az elkövetkező tíz évben:

1. A munkavégzés rutinmentesítése / De-routinization of Work

2. Eseti munkacsoportok / Work Swarms

3. Gyenge összeköttetések / Weak Links

4. Csoportos munka / Working With the Collective

5. Előre gyártott feladat- és erőforrásvázlatok a munkavégzéshez / Work Sketch-Ups

6. Spontán munkavégzés / Spontaneous Work

7. Szimulált és kísérleti munkavégzés / Simulation and Experimentation

8. Mintaérzékenység, piaci jelenségek mintáinak elemzése / Pattern Sensitivity

9. Többszörösen összekapcsolt kommunikáció / Hyperconnected

10. Egyszemélyes munkahely / My Place

Forrás: www.gartner.com

 

Szükség van a konferenciahívásra

 A Gartner által minden előre jelzett változás különböző, egymástól távoli helyeken tartózkodó emberek sokszor ad hoc jellegű kommunikációját igényli. A csoportok gyorsan formálódnak és oszlanak fel, a munkavégzés több helyszínen zajlik, a formális és informális kapcsolatok összeolvadnak az iparági kapcsolatrendszerek mentén. Az azonnali kommunikáció képessége így kulcsfontosságúvá válik.

A Unified Communication infrastruktúra kialakítása során a Jabra egyre növekvő igényt tapasztalt olyan készülékek iránt, melyek elősegítik ezt az együttműködést élő, hangalapú, emailes, azonnali üzenetküldő vagy konferencia-megoldásokkal, elhelyezkedési korlátok nélkül.

A kapcsolatok katalizátorává válhat például egy olyan hordozható, nagy teljesítményű kihangosító, mint a Jabra SPEAKTM 410. Az eszköz elég kicsi ahhoz, hogy beleférjen egy aktatáskába, plug-and-play USB interfésszel felszerelt, ami garantálja a tökéletes kapcsolódást az összes, munkával kapcsolatos élethelyzetben.

Akárcsak a legtöbb termék a Jabra portfoliójában, a Jabra SPEAKTM 410 kompatibilis a Unified Communications (UC) platformmal.

Virtuális meeting hét másodperc alatt

Az azonnali kapcsolat fontosságát példázza az eseti munkacsoportokra vonatkozó Gartner előrejelzés. A munkacsoportok egyre gyorsabban jönnek létre egy probléma megoldására, de ugyanolyan gyorsan fel is oszlanak és alakulnak át a következő feladathoz. Ezek az együttműködések gyakorlatilag csak akkor működnek, ha rendelkezésre áll egy olyan kapcsolódási megoldás, amely képes az egymástól távoli, különböző munkakörökből álló emberekből alakult csoportok kommunikációjának támogatására. Mindenekelőtt fontos képesség például, hogy a csoportban résztvevők egy szempillantás alatt be tudják állítani a hardvert egy konferenciahíváshoz. A hordozható plug-and-play Jabra SPEAKTM 410 segítségével mindössze hét másodperc alatt felállítható egy virtuális meeting. Lehetővé válik ad hoc alapon a különböző külső és belső résztvevők meta-szervezetté formálása – például körtelefon-csoport létrehozása -, hogy rögtön cselekvőképesek lehessenek, majd ugyanilyen gyorsan fel is lehet oszlatni, amint az elérte a kitűzött célt.

 „A jövőben ugyanolyan fontos lesz a kommunikációs kihívások áthidalása, mint most – mondta Mogens Elsberg. – A Jabra pedig már el is kezdte szállítani a megoldásokat."

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük