www.kasszaorvos.huwww.kasszaorvos.hu

A Kasszaorvosi Szervezet üdvözli a kormányzat és az ellenzék azon szándékát, hogy az eredményes népszavazást követő lehetséges leghamarabbi időpontban eltörli a vizitdíjat és a napidíjat.

  www.kasszaorvos.huwww.kasszaorvos.hu

A Kasszaorvosi Szervezet üdvözli a kormányzat és az ellenzék azon szándékát, hogy az eredményes népszavazást követő lehetséges leghamarabbi időpontban eltörli a vizitdíjat és a napidíjat.

Ugyanakkor felszólítjuk a parlamenti pártokat, hogy ezen döntésükkel egyidőben, azaz haladéktalanul gondoskodjanak a háziorvosi praxisok finanszírozásának pótlásáról, a biztonságos betegellátás érdekében.

Megdöbbentőnek tartjuk, amit a népszavazás éjszakáján tett nyilatkozatában mind a szakminiszter, mind a miniszterelnök vetített előre.

Felhívjuk a döntéshozók figyelmét arra, hogy az egészségügyi alapellátás biztosítása a kormányzat alkotmányos kötelezettsége. Nem tudunk olyan precedensről, ahol egyik napról a másikra egy az ország minden állampolgára által igénybe vett közszolgáltatás finanszírozását a negyedével csökkentették volna. Ha most ezt tennék, azaz reálértéken az 5 évvel ezelőtti összeg 65%-ra zsugorítanák a háziorvosi szolgálatok juttatásait, azzal a háziorvosi praxisok tömeges anyagi ellehetetlenülését idéznék elő, s alapvetően veszélyeztetnék az ország lakosságának egészségügyi ellátását.

Bízunk a döntéshozók józan belátásában, számukra is nyilvánvalóan elfogadhatatlan lenne, ha a kormány a háziorvosi praxisok tönkretételével a lakosságon állna bosszút a népszavazás eredménye miatt.

Dr. Borsi Éva ügyvezető

Kasszaorvosi Szervezet ­ orvosok gazdasági érdekvédelmi szövetsége

„Szorult helyzetünk ellenére megfogadjuk, hogy az orvosi erkölcsiséget minden körülmények között magas szinten tartjuk, és az orvosi szakma függetlenségét megóvjuk.

Az orvosi kar pártok felett áll és csak a lelkiismeretére hallgat.

Ettől a szellemtől áthatva fordulunk a tartományi kormányokhoz: ne hagyják, hogy az orvos-utánpótlást megfojtsa az ínség!

(Marburgi Szövetség 1948. május)

2008.01.31-i végzésével a bíróság Kasszaorvosi Szervezet néven elrendelte a KSZ bejegyzését. A KSZ legfontosabb célja az Alapszabály szerint:

-„az egyéni, vagy társas vállalkozásaikban közszolgáltatást nyújtó orvosok és fogorvosok (továbbiakban orvosok) érdekeinek összefogása, gazdasági érdekvédelmük megszervezése.

-…finanszírozási szerződések tartalmi elemeinek a befolyásolása, kialakítása, megváltoztatása, …és mindezek révén a szolgáltatás-ellenszolgáltatás egyenértékűségének biztosítása."

A piacgazdaság viszonyai között el kell érnünk az alapellátás működésének fenntarthatóságát, a praxisok biztonságos, garantált finanszírozását. Ez egyben a betegellátás minimum feltétele is. A finanszírozási szerződés nem egyéni szociális probléma. Minden jelenleg és a jövőben szolgáltatói szerződéssel rendelkező orvos jövőjét vagy egzisztenciális megsemmisülését jelenti. Az alapellátó orvosi praxisok felszámolása (működésképtelenné tétele) nem más, mint a betegek első és utolsó mentsvárának az eltüntetése a rendszerből.

Az egészségügyben a szakma megkérdezése nélkül, a világon egyedülállóan sokkoló gyorsasággal végrehajtott gyökeres változtatások alapvetően új rendszerű érdekképviseletet igényelnek! Ez a Kasszaorvosi Szervezet..

A Kasszaorvosi Szervezetnek, mint az orvosok ORSZÁGOS jogi személyiséggel rendelkező gazdasági érdekvédelmi szervezetének  NINCSEN ALTERNATÍVÁJA!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük