Példa nélkül álló összefogással és részvételel győztek az igenek a népszavazáson. Hiába próbálta az SZDSZ  képletesen és reklámján valóságosan is mosni az emberek agyát, az emberek felismerték valós érdekeiket. Miként felismerték, hogy az objektivnek álcázott információknak sincsen sok közük a válósághoz.

 

Példa nélkül álló összefogással és részvételel győztek az igenek a népszavazáson. Hiába próbálta az SZDSZ  képletesen és reklámján valóságosan is mosni az emberek agyát, az emberek felismerték valós érdekeiket. Miként felismerték, hogy az objektivnek álcázott információknak sincsen sok közük a válósághoz.

Ezen még az sem változtatott, hogy a kormánypártok objektívnek álcázott (félre)információkal próbálták befolyásolni az embereket. Azok az emberek szavaztak eképpen, akiket sikerült az agyon adóztatással alaposan kisemmizni, sokakat majdnem vagy ténylegesen földönfutóvá tenni, kisvállalkozásaik százait ellehetetleníteni és tönkretenni.

Az emberek felismerték értékeiket. Felismerték azt, hogy itt nem a pártszimpátia és a szemüveg szine, hanem a zsebbe vágó érdek dönt. Az Átkosban azért fizettek alul, mert azt mondták: az Állam Bácsi gondoskodik rólunk. Most azért szedik el Európa legnagyobb TB járulékat, azért néz be jószerével újra a szemetesünkbe is az APEH, mert kevés az eltapsolandó pénz. (Természetesenl, amire teljesen törvényesen elköltik, ezek nagyon fontos és halaszthatatlan beruházások. Kérdés kinek?)

A külföldiek menekülnek, a magyar emberek meg nagyon kiélezett helyzetbe kerülnek. És akkor jön egy BKV vezér, aki először elkezdi ellenőr hordáival hajkurászni az utasokat, – (már a MÁV start is ezt teszi…, a példa ragadós) majd bevezeti az igencsak emelt áru és megszerezhetetlen éccakai menetjegyet. És büntettet vég nélkül régen elévült bírságokat is behajtatva. Végül pedig úgy alakitja át a BKV menetrendet, hogy csak lassan többszöri átszállással jusson el a polgár céljához.

Azt a kutyát sem érdekli a bulvár média képviselőin és az ellenzékieken kívül, ki hogyan ügyeskedik országunk vezetésében, az állami vállalatok irányításában. Mint tudjuk nyomtató lónak nem illik bekötni a száját. Az viszont nagyon érinti, amikor szerzett, a történelem során, akár emberáldozatok árán – és most itt lényegtelen melyik rendszerben – kiharcolt jogokat vesznek el, egyfajta elvre hivatkozva. A lényeg az emberek további kifosztása. Ezt az ország nem tűri. És eljut arra a pontra, hogy azt mondja: lényegtelen ki kormányoz. A Fidesz vagy a pudli kutya. De ezek nem….

Viszont az is igaz, hogy az ország irtózik a klasszikus forradalmi erőszaktól. Túlontúl sok az áldozat egy ilyen esemény során, mert azt is megtapasztalták, hogy az uralmon lévők nem bánnak kesztűs kézzel ilyenkor sem a törvénnyel, sem a verőlegények erejével. (Sajnos, hogy ez történik, de ebben is a hagyományok uralkodnak.) És ebben a helyzetben az SZDSZ hangozattta, hogy a kádárizmusra szavaz, aki igennel szavaz. Igen, a kádárizmusban, legalábbis annak végefelé volt szolidaritási elv az egészségügyben. És ez működött.Az árát tudjuk, az albán szinvonalú bérek voltak, de ezek okai inkább a tervgazdaság pazarlásában keresendők.. Most ezek maradtak, de az ellátás semmivé foszlott. Egy szerzett jog. Így érthető az emberek lépése. Miként az is, hogy eddig az erőszak retorikájának miért nem engedelmeskedtek. De ki tudja ez a tűréshatár meddig tart.

A tegnapi szavazás üzenete: a birka nem mindig birka. Hiába nézik annak, hiába mossák az agyát. Csak eszköze nincsen. Törvényes eszköze. De vár a kedvező alkalomra. A törvényt a többség még tiszteli. Egyelőre….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük