A  K&H Csoport  hetedik alkalommal biztosít támogatást tehetséges hazai sportolóknak. 

 

A  K&H Csoport  hetedik alkalommal biztosít támogatást tehetséges hazai sportolóknak. 

A Csoport a Magyar Olimpiai Csapat Arany Fokozatú Főtámogatója és a Magyar Paralimpiai Csapat Ezüst Fokozatú Támogatója.  A cég 2006 óta egyéni támogatást is nyújt magyar élsportolóknak, hogy megkönnyítse számukra a versenyekre való felkészülést.  

2010. január 20-án hozták nyilvánosságra, a két Bizottság által támogatásra nevezett nevezett sportolók közül kik nyerték el idén a  K&H  támogatását. 

Horváth Magyary Nóra, a  K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója elmondta, a K&H a fenti két Bizottság támogatása mellett ebben az olimpiai ciklusban is folytatja az olimpikonok és paralimpikonok támogatására létrehozott programját, hogy minél eredményesebbek lehessenek mind a hazai, mind pedig a nemzetközi versenyeken.  megmérettetéseken. A K&H azon túl, hogy támogatja az olimpiai és paralimpiai mozgalmat, azonosul is azok fő értékeivel, az elkötelezettséggel, elhivatottsággal és kiválósággal.  Ezeket az értékeket a  K&H Csoport is magáénak érzi,  munkatársait munkájuk során ez motiválja.

Ebben az évben már hetedik alkalommal támogatja olimpiai és paralimpiai kártyaprogramjával a  K&H kártyaprogramja a sport iránt elkötelezett, kiválóságukat már bizonyított olimpikonokat és egy paralimpikont.

A sportolók jelölti listájára a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság tesz javaslatot, amely alapján neves szakmai zsűri választja ki a két díjazott olimpikont és paralimpikont. A zsűrizés során döntő szempont volt a jelöltek eddigi sporteredménye, sportolói és emberi magatartása, valamint jövőbeni, várható eredményessége.

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram hetedik körös jelöltjei voltak:

A  Magyar Olimpiai Bizottság részéről:  

Boczkó Gábor vívó, Joó Abigél cselgáncsozó, Karakas Hedvig cselgáncsozó, Káté Gyula ökölvívó, Kiss Balázs birkózó, Verrasztó Evelyn úszó, Vérten Orsolya kézilabdázó és Viczián Vera sífutó.

A Magyar Paralimpiai Bizottság részéről: 

Zámbó Diána, Engelhardt Katalin és Csúri Ferenc úszók.

Az idei kiválasztási forduló különösen izgalmasnak bizonyult, miután a  10 tagú zsűri kétszeri szavazat után sem tudott többségi döntésre jutni két sportoló közül, így azt a megoldást választotta, hogy az eredetileg három sportoló helyett négyen részesüljenek támogatásban.

Ennek megfelelően a díjazottak:

Kiss Balázs birkózó  és  Csúri Ferenc paraúszó  a felkészülést segítő 1-1 millió forintot, míg az azonos szavazatszámmal rendelkező Verrasztó Evelyn úszó  és Káté Gyula birkózó   500-500 ezer forintot vehetett át.

Verrasztó Evelyn, úszó – 2008-ban rövidpályás Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett 200 méter és 100 méter vegyesúszásban, majd 2009-ben világcsúccsal lett rövidpályás Európa-bajnok.

Káté Gyula, ökölvívó – 2008-ban kisváltósúlyban lett ezüstérmes az Európa-bajnokságon,  2009-ben pedig világbajnoki bronzérmet nyert.  

Kiss Balázs, birkózókötöttfogásban,  96kg-os súlycsoportban lett világbajnok 2009-ben.

Csúri Ferenc, paraúszó2008-ban a Pekingi Olimpián hetedik helyet szerzett 100 méter pillangó-úszásban, 2009-ben Európa-bajnoki bronzérmes lett 100 méter gyorsúszásban és 100 méter pillangó-úszásban. 

Az ünnepélyes átadáson Horváth Magyary Nóra hangsúlyozta, a Bizottságok támogatásával a K&H neve már korábban szorosan kötődött a hazai élsporthoz,  a négy éve indított olimpiai és paralimpiai kártyaprogramja pedig  egyértelműen segíti az élsportolók zavartalan felkészülését a különböző versenyekre és az olimpiára.

Honnan származik a díjak forrása?

Minden  K&H  ügyfél, aki a K&H  Visa Classic dombornyomott betéti kártyájával vásárol,  ezer Ft-onként egy-egy forinttal tud hozzájárulni a programhoz, ennyit „tesz félre" a K&H  minden ilyen vásárlásból a támogatásra,  így tud immár 22  remek sportolónak összesen 21 millió forint támogatásra összeget elkülöníteni saját banki eredményéből.

A negyedik évébe lépő kezdeményezés kapcsán a pénzintézet félévenként adja át a támogatást a sportolóknak.

A K&H  ezen olimpiai és paralimpiai kártyaprogramja 2006-ban indult útjára.  

Babati Lajos, a Magyar Olimpiai Bizottság szervezési és marketing igazgatója, megköszönve a támogatást, rámutatott, kis ország létünkre tele vagyunk jobbnál-jobb sportolókkal. A külföldön megforduló magyarok, ha megkérdezik, mire a legbüszkébbek,  80%-ban a kitűnő sporteredményeket említik.

A gazdasági válság a sportolók munkáját is megnehezíti, ezért fontos, hogy a K&H nem csupána a MOB-ot,  de a sportolókat is egyénileg támogatja.  

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, köszönet-nyilvánítása közben emlékeztetett, a parasport hazai történetében egyik legsikeresebb sportágunk az úszás, ezt igazolták a pekingi paralimpiai és a paraúszó világbajnokság eredményei is.  A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram indulása óta eddig főként kerekes-székes vívók nyerték el az összeget,  külön örömet jelent, hogy most, Sors Tamás után ismét úszó részesülhet a K&H támogatási programjában.  

A támogató cég adatai:

A  K&H Csoport  Magyarország második pénzügyi szolgáltatója, banki és biztosítási megoldásokat kínál, ezek;

-hagyományos lakossági és vállalati banki szolgáltatások: 

 számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.,

-prémium banki szolgáltatások:  

 befektetési alapkezelés,  lízing, életbiztosítás,  vagyon- és felelősségbiztosítás,  egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatások,  értékpapír kereskedelem,

A  K&H Csoportnak  országszerte 242 lakossági fiókja,  603 biztosítást és 3.189 banki szolgáltatást értékesítő szerződéses partnere működik.

A K&H Csoport a KBC Csoport tagja, amely banki, biztosítási és wealth management tevékenységeket végez.

A KBC az egyik vezető bankbiztosítási intézet Belgiumban, előkelő piaci pozíciókat tölt be a közép-kelet-európai régióban,  az Európai Privát Bankok koncepció alapján kialakított, 8 országra  kiterjedő  privát  banki  hálózattal rendelkezik.

A KBC Csoport a világ számos országában és régiójában van jelen.  A KBC Csoport NV-t a brüsszeli Euronext és a luxemburgi Bourse de Luxembourg tőzsdén jegyzik (részvényszimbólum: „KBC").

A Csoport mintegy 56 ezer főt foglalkoztat, és mintegy 12 millió ügyfél részére nyújt szolgáltatást világszerte.

http://www.mob.hu/

http://www.hparalimpia.hu/

http://www.kh.hu/

http://www.kbc.com/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük