2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A kiemelkedő minőség mindig képes keresletet generálni a piacon

7 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64953"><img class="image image-preview" src="/files/images/s_10.preview.jpg" border="0" width="347" height="201" /></a></span>A Colliers International nyerte el a Skanska 17.800 m<sup>2</sup> összterületű, a Váci úti irodafolyosó közelében jelenleg építés alatt álló Green House irodaházának üzemeltetési (Property Management) megbízását - tájékoztatta az OGH Hírügynökséget a Skanska és a Colliers. A LEED Platinum előminősítésű épület 2012 végén kerül átadásra, az első bérlők már karácsony előtt elfoglalhatják új irodaterületüket.

s 10.previewA Colliers International nyerte el a Skanska 17.800 m2 összterületű, a Váci úti irodafolyosó közelében jelenleg építés alatt álló Green House irodaházának üzemeltetési (Property Management) megbízását – tájékoztatta az OGH Hírügynökséget a Skanska és a Colliers. A LEED Platinum előminősítésű épület 2012 végén kerül átadásra, az első bérlők már karácsony előtt elfoglalhatják új irodaterületüket.

s 10.previewA Colliers International nyerte el a Skanska 17.800 m2 összterületű, a Váci úti irodafolyosó közelében jelenleg építés alatt álló Green House irodaházának üzemeltetési (Property Management) megbízását – tájékoztatta az OGH Hírügynökséget a Skanska és a Colliers. A LEED Platinum előminősítésű épület 2012 végén kerül átadásra, az első bérlők már karácsony előtt elfoglalhatják új irodaterületüket.

 Az együttműködés részeként a Colliers International az épület átfogó üzemeltetési feladatait végzi majd. A fejlesztő az irodaterületek 60%-ára már előbérleti szerződést kötött. Itt talált új irodára az ABB, az Avis Budget Group, BSC, a Skanska Magyarország Ingatlan Kft., és az Isys-On is. A Greene House bokrétaünnepségéről és az épületről 2012 júliusában mi is beszámoltunk – http://euroastra.hu/node/62690.

 "Nagy öröm számunkra, hogy elnyertük a megbízást, amely egyben az első property management megbízásunk Budapesten. Reményeink szerint továbbiak is követik majd. Szakértői szemmel nézve a Green House egy rendkívül különleges épület a legmodernebb és innovatívabb építészeti megoldásokkal, amelyek ideális munkahelyi környezetet

teremtenek, valamint versenyképes üzemeltetési költségstruktúrát tesznek lehetővé." – nyilatkozta Tim Hulzebos, a Colliers International Magyarország ügyvezető igazgatója.

 

"Mind Magyarországon, mind a közép-kelet-európai régió más országaiban – köztük Lengyelországban – cégeink között fennálló való szoros együttműködés kiváló alapot biztosít a közös minőségi munkára. Biztosak vagyunk abban, hogy a Colliers International magyarországi irodája magas színvonalú üzemeltetési szolgáltatást nyújt majd az energiahatékony és korszerű Green House irodaházban." – tette hozzá Grzegorz Strutynski, a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A Green House étterme 2013 februárjában nyílik.

A Zöld Ház Étterem Kft. nyerte el a Green House 463 négyzetméteres földszinti éttermének üzemeltetési jogát. Magyarország egyetlen LEED Platinum előtanúsított irodaházának kantinja 2013. február 1-jén nyit. Az üzemeltető cég több éves tapasztalatra tekint vissza, és több irodaházban is működtet hasonló éttermet. Zaváczki Annabella ügyvezető elmondta, hogy az étterem egyszerre 300 vendéget tud majd kiszolgálni, és a változatos nemzetközi ételek sorában sok egészséges fogás is helyet kap. Mind az étterem, mind a kávézó nyitva áll majd az irodaház dolgozói mellett külső vendégek előtt is.

 

A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. ügyvezetője, Grzegorz Strutynski, üdvözölte az új bérlőt az épületben és hangsúlyozta: „Az egészséges, organikus étkezési lehetőség részét képezi a zöld munkakörnyezetnek, és a Skanska örömmel pecsételi meg az együttműködést egy olyan céggel, amely erre különös figyelmet fordít."

 

A Green House-ba költözik az Isys-On.

A vállalatirányítási rendszerek területén 20 éves szakmai múlttal rendelkező Isys-On Informatikai Tanácsadó Kft. 2013. év elején költözik a  Green House-ba.

Az elsősorban termelő vállalati és kereskedelmi szolgáltatói körrel rendelkező – magyar tulajdonosi kézben lévő – cég hisz az innovációban, és döntéseit ennek megfelelően hozza meg, ezért is választotta a Green House irodaházat. A cégvezetők fontosnak tartják a környezetvédelmet és társadalmi felelősségüknek érzik, hogy mint cég is részt vállaljanak a környezettudatosságban. Bíznak benne, hogy az Isys-On által képviselt értékek a dolgozók számára is átültethetőek, ezzel is segítve a hatékonyság és a siker elérését.

 

„Örömmel látjuk, hogy ez az előretekintő informatikai cég is Magyarország legfenntarthatóbb irodaházában találja meg új otthonát. Az Isys-On olyan jó nevű nemzetközi cégekhez csatlakozik, akik a fenntarthatóságot kiemelt prioritásként kezelik. Az ABB, az AVIS és a Skanska után az Isys-On is elkötelezte magát a környezettudatosság és energiahatékonyság mellett. A Green House centrális lokációja a cég üzleti tevékenységére is kedvező hatással lesz." – üdvözölte az új bérlőt Grzegorz Strutynski.

A tárgyalások során a bérbeadó kizárólagos képviseletét a CBRE látta el.

 

Az Avis Budget Group Business Support Centre Kft. is a Skanska LEED Platinum előtanúsított épületét választotta jövőbeli irodájaként. Az európai Avis és Budget leányvállalatok üzleti folyamatait támogató szolgáltató központ 2013 márciusában költözik az épületbe.  A Green House 2012-ben megkötött második előbérleti szerződése pozitív jel azon a magyar irodapiacon, ahol a spekulatív alapon épülő ingatlanok esetében nagyon ritkák a hasonló megállapodások. A kiemelkedő minőség még mindig képes keresletet generálni a piacon.

Az Avis Budget szolgáltató központ 2004-es alapítása óta központosítja Budapesten az európai back office tevékenységet az alábbi területek támogatásával: pénzügy, számvitel, adatbázis-, kintlévőség- és flottakezelés, informatikai szolgáltatás és ügyfélszolgálat.

Az Avis Budget BSC egyrészt azért döntött a Skanska energiahatékony épülete mellett, mert itt látja biztosítottnak a folyamatos fejlődés lehetőségét, de választásával arra is rámutat, hogy a cégkultúrában milyen meghatározó értékké vált a fenntarthatóság iránti elkötelezettség.

 

A költözés kapcsán Villányi Péter az Avis Budget Group BSC Kft. ügyvezető igazgatója rámutatott: „Az utóbbi években nagy hangsúlyt fektettünk üzleti folyamataink fejlesztésére, a minőség folyamatos javítására, és célként tűztük ki a Kiválósági Központtá válást, amelynek jelentős mérföldköve volt 2011-ben az ISO minősítés megszerzése. Egy következő mérföldkőnek tekintjük az új irodába költözést, mivel lehetőséget teremt munkafolyamataink ideális elhelyezésére, miközben a hatékony munkavégzést elősegítő közösségi terek is kialakításra kerülhetnek. Fontos szempont továbbá, hogy olyan irodaház mellett köteleződjünk el, amely illeszkedik a vállalatcsoport célkitűzéseihez a környezetvédelem területén is, s mindennek a Green House egyedi megoldásaival tökéletesen eleget tesz."

 

Besnyi Lóránt, az Avis Budget BSC pénzügyi vezetője hozzátette: „A döntésnél szigorú követelményrendszert állítottunk fel, ahol az egyik kritikus pont az elhelyezkedés volt. Felmértük munkatársaink munkába járási és közlekedési szokásait, majd ezek figyelembevételével határoztuk meg az ideális helyszínt. Modern, professzionális és egészséges munkakörnyezetet szeretnénk biztosítani munkatársaink számára, amely összhangban áll a BSC fiatalos hangulatával. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy közel 350 főt foglalkoztató szervezet „mozgatása" kihívásokat rejt magában. Éppen ezért nagy hangsúlyt fektetünk a munkatársak bevonására a továbbiakban is."

 

Grzegorz Strutynski, a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. ügyvezetője elmondta: „A Skanska büszke arra, hogy egy olyan globális céget üdvözölhet bérlői között, mint a portfóliójában zöld kezdeményezéseket és szolgáltatásokat is felsorakoztató Avis Budget BSC-t, amely tudatosan törekszik arra, hogy az üzletágából származó környezeti hatásokat minimalizálja, és közös természeti értékeinkkel felelősen gazdálkodjon. A Skanska számára kiemelten hangsúlyos, hogy olyan cégeket tudjon szomszédjai között a Green House irodaházban, amelyek elkötelezetten törekszenek ökológiai lábnyomuk csökkentésére, miközben energia- és munkahatékonyságukat is növelik."

 

Mazsaroff Kata, az Avis Budget BSC irodakeresését egy kézben tartó Colliers International bérlőképviseleti vezetője hangsúlyozta: „a Green House tökéletesen illeszkedik az Avis Budget BSC környezetvédelmi megoldásokra fókuszáló fejlesztési stratégiájába, amely összhangban van a szolgáltató központ általános célkitűzéseivel. Örömmel tölt el, hogy ilyen professzionális csapatokkal dolgozhattam együtt a kiválasztási folyamat és a tárgyalások során."

A bérleti szerződés tárgyalása során az Avis Budget BSC jogi képviseletét az Oppenheim Ügyvédi Iroda látta el. Az Avis Budget BSC 2013 márciusában költözik a Green House-ba, három hónappal az épület hivatalos átadása után.

 

http://www.skanska.hu/

http://www.ogh.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.