Kossuth hídKossuth híd  Hetven évvel ezelőtt építették a Kossuth-hidat Pest és Buda, a Kossuth tér és a Batthyány tér között.

Kossuth hídKossuth híd  Hetven évvel ezelőtt építették a Kossuth-hidat Pest és Buda, a Kossuth tér és a Batthyány tér között.

   A pesti alsó rakparton utaztam taxival, közben beszélgettünk a sofőrrel. Negyven-negyvenöt éves jó arcú, kedves férfi, tizenöt éve taxizik, előtte egy szakközépiskolában tanított műhelyvezetőként. Az idő szép, a panoráma gyönyörű, állítólag a világörökség része lesz. Egyszer csak így szólt a sofőröm, mondja uram, a háborúban tényleg felrobbantották a Duna összes hídját, vagy ez csak amolyan szóbeszéd?

   Megdöbbenve válaszoltam, hogy valóban az összesen felrobbantották, ezzel a szovjet hadsereg előrenyomulását talán két héttel sikerült késleltetni. Akkor megszívtuk, mondta sofőröm szomorúan.

Robbantás után a Margit hidRobbantás után a Margit hid  Bizony meg. Még a robbantásokat is kontár módon végezték. Egy-egy hídrész elpusztítása is megakadályozta volna harckocsik átvonulását. Tizedannyi kár okozásával. De így a hidak vasszerkezetei teljesen tönkrementek és a roncsok a mederszelvényt teljes szélességében eltorlaszolták, hajózhatatlanná tették. Vagyis a fővárost teljesen kettévágták. És hozzáteszem, a hidak előzetes lezárásával sok száz ember életét mentették volna meg, akik épp a hidakon tartózkodtak, még egy villamos szerelvény is ott volt tele utasokkal.

   A hidak pótlását kishajó-közlekedéssel és pontonhidak építésével próbálták megoldani, de ez a megoldás a folyó téli jégzajlása miatt nem tudta folyamatosan biztosítani a kapcsolatot a két városrész között. A Tildy Zoltán vezette kormány döntött, meg kell építeni az első állandó hidat. Mistéth Endre és Hilvert Elek építőmérnökök terve alapján.

   Itt álljunk meg egy pillanatra. Mistéth életrajzában benne van a háború utáni egész magyar történelem. A kiváló szakember 1946-ban Nagy Ferenc kormányában újjáépítési, majd  építésügyi miniszter. Egy évvel később koncepciós perben börtönre ítélik, nyolc év után szabadul. De 1956-ban nem hagyja el az országot, 1978-ban akadémiai doktor, 1983-ban egyetemi tanárnak nevezik ki. Nemrég, 94-éves korában hunyt el Budapesten.

   Az acélszerkezetes Kossuth-híd 270 méter hosszan épült, 13 méter szélesen, ebből 7 méter a 2×1 forgalmi sáv, a két oldalon 3-3 méter járda. A rekordgyorsaságú, mindössze hét hónapig tartó építkezés a háború utáni újjáépítés szimbólumává tette a hidat. Amelyet tíz év múlva bontottak le, ekkor már a többi híd újjáépült, az Erzsébet-híd kivételével. Az csak a háború vége után húsz évvel, 1965-ben épült újjá.

   A Kossuth híd építéséről annak idején Háy Gyula „Az élet hídja" címmel színművet írt, 1951-ben mutatta be a Nemzeti Színház.

 

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük