Eddig sosem hallott produkciókkal várja a művészet iránt érdeklődőket a Mozdulj! Közhasznú Egyesület május 7-én az Aranytíz Kultúrházban, ahol hazánk profi előadóművészei és fogyatékossággal élő fellépők egyaránt színpadra lépnek.

 

Eddig sosem hallott produkciókkal várja a művészet iránt érdeklődőket a Mozdulj! Közhasznú Egyesület május 7-én az Aranytíz Kultúrházban, ahol hazánk profi előadóművészei és fogyatékossággal élő fellépők egyaránt színpadra lépnek.

 

Az egyesület ezúttal is azt tűzte ki célul, hogy az esemény 100%-ban akadálymentes legyen, vagyis a fogyatékossággal élő művészek éppúgy megmutathassák a tehetségüket, mint az egészségesek.

„Május 7-én az egyesületünk újabb integrált programot szervez, ezúttal azokat a művészetek iránt érdeklődő vendégeinket várjuk, akik a népszerű előadók mellett szívesen ismerkednének meg a fogyatékossággal élő művészek tehetségével is. Ősbemutatókra számíthatunk, hiszen olyan duetteket hallhatunk majd, amilyeneket eddig még soha. Az immár hagyományosnak mondható gálán ebben az évben új fellépőként üdvözölhetjük a színpadon a Parno Graszt zenekart, Agárdi Szilvia és Kozma Orsi énekesnőket, Kováts Adél színésznőt és a Rollingcountry kerekesszékes tánccsoportot. Mellettük szinte már visszajáró vendégként köszönthetjük a kedves barátainkat, köztük Müller Attilát, aki ezúttal műsorvezetőként és fellépőként is csatlakozik hozzánk, Krizbai Tecát, aki nem csak Kozma Orsi duettpartnereként, hanem a Mozdulj! himnusz előadójaként is részt vesz a gálán. Fellép még többek között Blaskó Péter színművész, László Attila énekes és Harza Márk mesemondó, egyesületünk egyik kedvezményezettje. Hálásak vagyunk, hogy a fellépők, akiket mára a barátainknak is mondhatok, azonnal igent mondtak a felkérésünkre. Külön köszönetet kell mondanom Balogh Erikának, az Aranytíz Kultúrház igazgatójának, aki ismét rendelkezésünkre bocsátotta a színháztermet. Reméljük, hogy a gálaest ugyanolyan sikeres lesz, mint a tavaly év végi divatbemutatóval egybekötött jótékonysági bál, amelynek kedvezményezettje, Gebri-Horváth Bence, aki szintén csatlakozik a rendezvényhez" – árulta el dr. Tálos Marianna, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke.

 

Bence a tavalyi divatbemutató és jótékonysági bál óta óriási sikereket ért el: a tizenegy éves, látássérült kisfiú nem csak a művészetekben, de az úszásban is remekel.

„A bál óta több úszóversenyen is szerepeltem: diákolimpiát nyertem és utánpótlás országos bajnok lettem Székesfehérváron. Május 7-én is épp egy úszóversenyről jövök majd a gálaestre – remélem, ott is a dobogósok között leszek. Az írás is ugyanolyan fontos maradt az életemben, mint a sport: több pályázaton nyertem a verseimmel, és első helyezett lettem egy kerületi szépolvasás versenyen. Nem is tudnám eldönteni, melyik tölt be fontosabb szerepet az életemben, de az biztos, hogy egyiket sem szeretném hanyagolni. A művészeti bemutatót már nagyon várom, mert nagyon szeretem az ilyen rendezvényeket, és örülök, hogy elmondhatom néhány versemet" – mesélte Gebri-Horváth Bence.

 

A művészeti bemutató ingyenes, ám támogatói jegyek vásárlásával bárki hozzájárulhat az egyesület hagyományos Balaton kerülő tandemtúrájának megszervezéséhez, ahol egészséges és látássérült bringások pattannak nyeregbe.

 

2016. május 7. 15:00

Művészeti Gála 2016.

Aranytíz Kultúrház

Budapest, Arany János u. 10.

 

http://mozduljegyesulet.blog.hu

https://hu-hu.facebook.com/mozduljegyesulet

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük