2022.05.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A közepes méretű vállalatok 55%-a nem képes önállóan, (költséges) IT tanácsadók nélkül módosítani ERP szoftvereit

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56262"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/unit4-tec-infographic-pt3.thumbnail.jpg" border="0" width="88" height="100" /></a></span>A UNIT4, a Folyamatos Változásban Lévő Vállalatok (Businesses Living IN Change - BLINC<sup>TM</sup>) szoftverszállítója ismertette a <a href="http://www.technologyevaluation.com/"><strong>Technology Evaluation Centers (TEC)</strong></a> által végzett friss, nemzetközi kutatási projekt további eredményeit. A felmérés során többféle iparág 307 vállalatvezetőjének véleményét vizsgálták meg ERP és egyéb vállalati rendszereik változáskövető képességeivel kapcsolatban.

A UNIT4, a Folyamatos Változásban Lévő Vállalatok (Businesses Living IN Change – BLINCTM) szoftverszállítója ismertette a Technology Evaluation Centers (TEC) által végzett friss, nemzetközi kutatási projekt további eredményeit. A felmérés során többféle iparág 307 vállalatvezetőjének véleményét vizsgálták meg ERP és egyéb vállalati rendszereik változáskövető képességeivel kapcsolatban.

A UNIT4, a Folyamatos Változásban Lévő Vállalatok (Businesses Living IN Change – BLINCTM) szoftverszállítója ismertette a Technology Evaluation Centers (TEC) által végzett friss, nemzetközi kutatási projekt további eredményeit. A felmérés során többféle iparág 307 vállalatvezetőjének véleményét vizsgálták meg ERP és egyéb vállalati rendszereik változáskövető képességeivel kapcsolatban.

A felmérés egyik kulcsfontosságú eredménye az volt, hogy a (100-1000 alkalmazottat foglalkoztató) közepes méretű vállalatok 55%-a ERP rendszereikben nem képes külső tanácsadók igénybe vétele nélkül végrehajtani az adatkezeléssel és az üzleti folyamatokkal kapcsolatos módosításokat, ami természetesen időbe és pénzbe kerül számukra. Az IDC elemző cég által 2009 végén végzett hasonló kutatás alapvető működési zavarokról számolt be a nem UNIT4 ERP megoldást használók körében azokban az esetekben, amikor jelentős átalakításokat kellett végezni az ügyviteli rendszerekben.

„A helyzet azóta sem javult" – mondta Ton Dobbe, a UNIT4 termékmenedzsmentért felelős alelnöke. „A CFO Research által végzett felmérés az IDC tanulmányához hasonlóan azt mutatja, hogy a hagyományos ERP rendszerek felhasználói több mint kétszer annyi alkalommal szorulnak IT szakemberek segítségére a szükséges adaptációk végrehajtása céljából. A UNIT4 megoldásait úgy fejlesztettük ki, hogy könnyen alkalmazkodjanak a változásokhoz, költséges IT tanácsadók bevonása vagy kódolási szintű programozás igénye nélkül. De nem csupán az idő- és erőforrás tényezőkről van itt szó, ennél jóval többről: minél tovább tart egy üzleti rendszer (ERP, pénzügyi, stb.) módosítása, annál nagyobb lesz a vállalat működését érintő zavaró hatás, és ez akár dollármilliós nagyságrendű rejtett költségekben – értsd veszteség – is jelentkezhet. Az ERP rendszerek számos cég gerincét alkotják, és ott, ahol nap mint nap meg kell küzdeni a rendszerek üzleti változásokhoz történő adaptálásával, túlköltekezés lép fel – és nem csupán az IT erőforrások terén – anélkül, hogy valaha is sikerülne lépést tartani az üzleti fejlődéssel."

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.