A brit zenekar 2013. június 8-án este lép fel a 14. Harley-Davidson Open Road Fest Nagyszínpadán. A legszerencsésebb fesztiválozó egy nyeremény Harley nyergében távozhat.

 

A brit zenekar 2013. június 8-án este lép fel a 14. Harley-Davidson Open Road Fest Nagyszínpadán. A legszerencsésebb fesztiválozó egy nyeremény Harley nyergében távozhat.

 

A  Harley-Davidson több mint egy motormárka, a Harley-Davidson mára már életmód, életérzés, amit mindenki átélhet, vagy éppen megismerhet a 2013-ban már 14. alkalommal megrendezendő alsóörsi Harley-Davidson Open Road Festen. Idén számos zenei, kulturális és egyéb program mellett azért is érdemes lesz ellátogatni Alsóörsre június 5. és 9. között, mert ismét fellép a fesztiválon a hard rock legendája, a 43 éve alapított brit Uriah Heep, melynek alapító zenésze, Mike Box igencsak forró hangulatú bulit ígér a rajongóknak.

 

Már javában folyik a 14. Harley Davidson Open Road Fesztivál szervezése, noha még csak éppen várjuk a tavaszt. A szervezők idénre is sok meglepetést és fantasztikus hangulatot ígérnek, ráadásul a hazai fesztiválok történetében most debütál a legnagyobb közösségi portálhoz is szervesen kapcsolódó beléptető rendszer, és az ehhez kapcsolódó nyereményjáték fődíja egy egyedi festésű Harley-Davidson motorkerékpár lesz.

 

„Április közepén indítjuk el nyereményjátékunkat a facebook segítségével. Érdemes lesz regisztrálni mindenkinek, ugyanis a fődíj nyertesen egy Harley boldog tulajdonosaként távozhat majd. De ezen kívül is számos programmal, a regisztrációhoz köthető sok játékkal várunk idén is mindenkit" – fogalmazott Dobai Attila.

 

A fesztiváligazgató elárulta, 2013 a jubileumok éve, hisz most 110 éves maga a Harley-Davidson, valamint 30 éves a legendás márkához fűződő HOG, azaz a Harley Owners Group. Éppen ezért idén olyan sztárvendéggel szeretnének kedveskedni a közönségnek, amely ugyanolyan kultikusnak számít a zenében, mint a Harley az utakon.

 

„Örömmel jelentem be, hogy június 8-án este a Nagyszínpadon ismét fellép a legendás Uriah Heep. Ezer szállal kötődnek a motorozáshoz, és az itt tapasztalt fantasztikus hangulatra emlékezve azonnal igent mondtak a megkeresésünkre" – árulta el Dobai Attila.

 

A zenekar alapítója, Mike Box gitáros-énekes nagyon kellemes emlékeket őriz magyarországi koncertjeikről, így örülnek az alsóőrsi fellépésnek.

 „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy ezen a Fesztiválon lépünk fel, ráadásul még a Harley-kat is imádjuk. Sőt, Bernie Shaw-nak van egy 1998-as Road Kingje, és a korábbi fellépéseinken volt olyan szerencsénk, hogy kipróbálhattunk pár modellt Attila segítségével. Köszönjük a meghívást, örömmel jövünk ismét Magyarországra, ahol imádják a rockzenét. Azt mindenképpen megígérhetem, hogy az időjárástól függetlenül igencsak forró lesz a hangulat a koncertünkön, ahol a közönség újra élőben hallhatja legnagyobb slágereinket" – jelentette ki Mike Box.

 

A Uriah Heep 1969-ben alakult és máig működő angol hard rock zenekar, amelynek muzsikájában a hard rock mellett a progresszív rock, a jazz, és a country elemei is felfedezhetőek némi gótikus hangzással fűszerezve. Ennek jellegzetessége a billentyűs hangszerek (elsősorban a Hammond-orgona) és a vokálok kihangsúlyozása, ezek a korai időkben David Byron operaszerű énekhangjával társultak.

Az együttes a nevét Charles Dickens: Copperfield Dávid című regénye egyik kitalált szereplője után kapta. Angol nyelvterületen kultuszzenekarrá váltak, ahol a Demons and Wizards és a Return to Fantasy albumok bizonyultak a legsikeresebbnek. Népszerűségük csúcsán az 1970-es években születtek legnagyobb hatású és legklasszikusabb albumaik. Népszerűségük az 1980-as években  csökkent, de Európában és Japánban a későbbiekben is meg tudták tölteni a stadionokat. Németországban különösen népszerű a Uriah Heep: Lady in Black című slágerük 13 hétig volt listaelső. Legutóbbi albumuk 2011. áprilisában jelent meg Into the Wild címmel, világszerte pedig több mint 30 millió albumot adtak el.

 

Jelenlegi felállás:

Mick Box – szólógitár/ének (1969-)

Russell Gilbrook – dob (2007-)

Trevor Bolder – basszusgitár/ének (1976-1981, 1983-)

Bernie Shaw – ének (1986-)

Phil Lanzon – billentyűk/ének (1986-)

 

2013. június 5.-9.

14. Harley-Davidson Open Road Fest

Alsóörs

 

http://www.openroadfest.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük