Megjelent az AIDA64 termékcsalád 2.30-as verziója, amely magában foglalja a népszerű PC diagnosztikai és sebességmérő AIDA64 Extreme Edition változatot, valamint a vállalati felhasználóknak szánt hálózati menedzsment és rendszerteszt szoftvert, az AIDA64 Business Edition-t.

 

Megjelent az AIDA64 termékcsalád 2.30-as verziója, amely magában foglalja a népszerű PC diagnosztikai és sebességmérő AIDA64 Extreme Edition változatot, valamint a vállalati felhasználóknak szánt hálózati menedzsment és rendszerteszt szoftvert, az AIDA64 Business Edition-t.

 

Az új AIDA64 kiadás egy sor újdonságot tartalmaz, az átalakított Asztal minialkalmazás és a bővített szünetmentes tápegység kezelés mellett már támogatja a teljes AMD Radeon HD 7000 GPU családot, valamint a legújabb generációs Intel SSD meghajtókat is.

 

Új szolgáltatások és fejlesztések

 

  • Bővített szünetmentes tápegység kezelés
  • Átalakított Asztal minialkalmazás
  • Intel „Haswell" APU és Intel „Lynx Point" PCH előzetes támogatása
  • Intel „Penwell" SoC előzetes támogatása
  • Intel 520 és Intel 710 SSD támogatás
  • AMD Radeon HD 7000 és nVIDIA GeForce 600 GPU-család diagnosztika

 

 

Bővített szünetmentes tápegység kezelés

 

A szünetmentes tápegységek és smart akkumulátorok továbbfejlesztett támogatása tartalmazza a hőmérséklet- és kapacitásfigyelést, a bemeneti és kimeneti feszültség, valamint a kimeneti áramerősség és áramterhelés mérést HID-felületű UPS eszközökön.

 

Átalakított Asztal minialkalmazás

 

Az új AIDA64 Asztal minialkalmazás a hőmérsékletek, feszültségek, ventilátor sebességek és egyéb rendszeradatok megjelenítésére képes. A betűtípus és betűstílus egyedi konfigurálását is lehetővé teszi minden minialkalmazás elemhez. A minialkalmazás szélessége és színe egy új, helyi minialkalmazás beállító panelen konfigurálható.

 

OpenCL GPGPU stressz teszt

 

Az új verzió többszálú OpenCL GPGPU számítási feladatokat használó GPU és APU stresszelő kiegészítést tartalmaz az AIDA64 Rendszer stabilitásteszthez. AMD CrossFireX, AMD DualGraphics és nVIDIA SLI konfigurációk kezelését nyújtja minden rendelkezésre álló GPU és APU eszköz párhuzamos terhelésével. Kevert konfigurációk (pl. AMD GPU + nVIDIA GPU), többchipes videokártyák, OpenCL-képes IGP chipsetek, valamint a következő generációs AMD „Trinity" APU-k teljes körű támogatását is biztosítja.

 

Következő generációs Intel processzorok és lapkakészletek támogatása

 

Az AIDA64 2.30-as változatában optimalizált sebességmérő eljárások találhatók Intel Atom 2000 sorozatú „Cedarview" processzorokhoz, és a hamarosan megjelenő Intel Core i3/i5/i7 „Ivy Bridge" asztali és mobil APU-khoz, valamint az Intel Xeon E5-2000 sorozatú „Sandy Bridge-EP" munkállomás- és szerver processzorokhoz is. Részletes lapkakészlet információt nyújt az Intel 7-es sorozatú „Panther Point" és az Intel C600 „Patsburg" alaplapi lapkakészletekhez. Az Intel „Haswell" APU, az Intel „Penwell" SoC és az Intel „Lynx Point" PCH előzetes támogatása is megoldott.

 

A legújabb hardverek kezelése

 

Egy sor új diagnosztikai szolgáltatást is tartalmaz a márciusi frissítés. Grafikus processzor, OpenGL és GPGPU információk, hőmérséklet és hűtőventilátor figyelés a legújabb GPU-khoz: AMD Radeon HD 7750/7770/7850/7870/7950/7970, nVIDIA GeForce GTX 460 SE v2, nVIDIA GeForce GTX 555, nVIDIA GeForce GTX 560 SE, nVIDIA GeForce 605, nVIDIA GeForce 610M, nVIDIA GeForce GT 620, nVIDIA GeForce GT 620M, nVIDIA GeForce GT 640M, nVIDIA GeForce GT 650M, nVIDIA GeForce GTX 660M,  nVIDIA GeForce GTX 670M, nVIDIA GeForce GTX 675M, nVIDIA GeForce GTX 680, Intel 520 és Intel 710 SSD támogatás.

 

 

Árak és elérhetőség

 

A szoftvert Magyarországon forgalmazó SZEROTO Kft. (amely a www.aida64.hu weboldalon viszonteladókat is keres az AIDA64 értékesítéséhez) az otthoni felhasználók számára a főként diagnosztikai- és sebességmérő funkciói révén népszerű Extreme Edition-t ajánlja (ára bruttó 9.741 Ft egyéves követéssel; ebből az árból diákoknak, oktatási intézményeknek, és gyengénlátóknak 50% kedvezményt biztosítanak).

A vállalati felhasználóknak AIDA64 Business Edition néven kínálják a hálózati menedzsment és rendszerteszt szoftvert. A Business Edition inkább a távoli monitorozásra fókuszál, különböző formátumokba tud riportokat generálni, a lekérdezett adatokat adatbázisba is el tudja menteni, így jobban követhetők a változások. (Tájékoztató árak: egyéves követéssel 5 gépre 19.190 Ft + áfa, 25 gépre 83.950 Ft + áfa).

Az árak megtekinthetők, a termékek megvásárolhatók illetve árajánlat kérhető a hazai forgalmazó www.aida64.hu/vasarlas oldalán, illetve közvetlenül a www.szeroto.hu oldalon is.

 

Az AIDA64 termékcsalád fejlesztője a FinalWire Kft.

Annak ellenére, hogy a FinalWire mint cég csak 2010-ben alakult meg, alapító tagjai már több mint egy évtizede közösen fejlesztenek rendszeralkalmazásokat. Elkötelezték magukat, hogy az 1995-ben megjelent ASMDEMO óta felhalmozott tapasztalatuk és tudásuk hasznosításával vezető diagnosztikai és hálózat menedzsment megoldásokat hoznak létre. Ezeknek az alkalmazásoknak köszönhetően ügyfeleik egy olyan eszköz birtokába jutnak, amellyel mélyreható információkat szerezhetnek egy vállalati hálózat, vagy akár egy otthoni számítógép minden részegységéről. Jelenleg két termékük érhető el, az otthoni felhasználók számára fejlesztett diagnosztikai, sebességmérő és hardverfigyelő AIDA64 Extreme Edition, valamint a vállalati környezetbe szánt AIDA64 Business Edition, amely a rendszergazdák számára kínál hálózati leltározó, távvezérlő és változáskövető funkciókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük