2012. március 31-én, a Fővárosi Önkormányzat tizenhárom színházában egyetlen éjszakára megváltozik minden. Budapest neves színházai, színészei különleges, egész estés programsorozattal várják a közönséget, hogy bemutathassák színes, sokoldalú arcukat.

 

2012. március 31-én, a Fővárosi Önkormányzat tizenhárom színházában egyetlen éjszakára megváltozik minden. Budapest neves színházai, színészei különleges, egész estés programsorozattal várják a közönséget, hogy bemutathassák színes, sokoldalú arcukat.

 

És hogy mitől más ez az este, mint a többi? Attól, hogy a függöny korábban gördül fel a megszokottnál. Attól, hogy most arra kérik a nagyérdeműt, ne csak néző legyen, vegyen is részt a játékban. És attól, hogy egészen hajnalig a színházé a főszerep!

A Thália Színházban március elején tartott sajtótájékoztatón részt vett Csomós Miklós főpolgármester-helyettes, a színházakat képviselő igazgatók, illetve a programokban, előadásokban szereplő színészek. A bemutatkozó beszélgetést Bálint András, a Radnóti Színház igazgatója vezette. Megismerhettük a színházak tervezett programjait, az
esemény honlapját és megtekintettük a Színházak éjszakája reklámfilmjét.

A fővárosi színházak közös eseményét Tarlós István főpolgármester nyitja meg március 31-én, 16 órakor a Városháza téren. Egy művészi fotókból és színházi plakátokból álló kiállítással nyitják meg a Színházak Éjszakája programsorozatot, amely egy hétig lesz látható a téren.
Rendhagyó, interaktív programokra, kiállításokra, eddig még sosem látott előadásokra, gyerekműsorokra, koncertekre, beszélgetésekre hívnak mindenkit, aki többet szeretne látni, mint egy hagyományos színházi előadás. Ezen az estén rengeteg mindent kipróbálhat és megnézhet: végigsétálhat egy csodás báblabirintuson a Bábszínházban vagy meghallgathatja az Operett Színház társulatának éjszakai dalparádéját.

Megtekintheti legendás színészek jelmezeit és a Parasztdekameront a József Attila Színházban.

Részt vehet A hős és a Csokoládékatona dalainak koncertjén, egy izgalmas peep-show-n a Katona József Színházban. Találkozhat a legkedvesebb mesehősével, vagy aranyhallá változhat a Kolibri Színházban.

Beülhet a rendhagyó  Lélek Színpada estre, Müller Péterhez vagy a fiatal tehetségek musical előadására a Madách Színházba.

Zenés kávéházi esten vehet részt a társulattal és szellemvasutazhat az Örkény Színházban. Megnézheti a Retró Lehetetlent és táncolhat a Vodku koncertjén a Radnóti Színházban.

Részt vehet a Dobridan koncertjén a Thália Színházban és Színházi kabarén a Mikroszkóp Színpadon. Megtekinthet egy különleges előadást, az Álomfejtés című darabot az Új Színházban.

Meghallgathatja a Monokli című előadás színészeinek beszélgetését Molnár Ferencről és megtáncoltathatja kedvenc színészét a Vígszínházban.

 

A kulturális programban részt vevő színházak: Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, József Attila Színház, Katona József Színház, Kolibri Színház, Madách Színház, Mikroszkóp Színpad, Örkény István Színház, Radnóti Miklós Színház, Szabadtér Színház, Thália Színház, Új Színház, Vígszínház.

 

A Színházak Éjszakája egy olyan különleges programsorozat, amelyen a közönség az erre az estére érvényes karszalag megvásárolásával ellátogathat a főváros tizenhárom színházának bármelyikébe. Aki járt már hasonló eseményen, tudja, hogy nem kell mást tennie, mint kiválasztania a programajánlatból a neki tetsző előadásokat, műsorokat, s ellátogatnia akár az összes színházba, kedve szerint. A programok március 31-én, szombaton kezdődnek és egészen másnap, április elsején hajnalig tartanak.

 

A Színházak éjszakája program kizárólag karszalaggal látogatható. A tizenhárom színházba érvényes karszalag megvásárolható a programban résztvevő színházak jegypénztárában és szervezésén, a jegy.hu oldalon, illetve az esemény honlapján, melyen a részletes program is olvasható.

Az interneten vásárolt karszalag bármelyik színház pénztárában átvehető.

Árak:      
felnőtt karszalag 1700 Ft
diák karszalag 1000 Ft (diákigazolvánnyal váltható)
gyerek karszalag 100 Ft (6 éves korig)

Tekintse meg a programokat, és tervezze meg a saját színházi éjszakáját!

www.szinhazakejszakaja.hu

http://www.facebook.com/szinhazakejszakaja

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük