2013. október 9-én a magyar beat aranykora – kiállítás az Illés együttes relikviáiból, és utána Illés emlékkoncert, másfél óra az Illés legjobb számaival, az FG-4 Illés- Fonográf Emlékzenekar koncertje Gyulán.

2013. október 9-én a magyar beat aranykora – kiállítás az Illés együttes relikviáiból, és utána Illés emlékkoncert, másfél óra az Illés legjobb számaival, az FG-4 Illés- Fonográf Emlékzenekar koncertje Gyulán.

 

A legendás Illés együttes slágereit hallgathatják meg a Gyulai Várszínház Kamarateremben. Este 7 órakor „A magyar beat aranykora" címmel egy kiállítás nyílik a színház Kamaragalériájában az Illés együttes relikviáiból. A 30 tablón megelevenedik a legendás

60-as évek mindmegannyi emléke, az Illés együtteshez kapcsolódó tárgyak bemutatásával egy kicsit visszarepülhetünk a magyar beat aranykorába.

 

A kiállítás megnyitása után egy másfél órás koncert következik, ahol többtucat Illés sláger hangzik el az FG-4 Illés-Fonográf Emlékzenekar koncertjén. Az Illés együttes volt tagjainak ajánlásával 2006 óta működő együttes számtalan koncertet adott itthon és külföldön, mindenfele ahol az Illés együttes neve fogalom a hallgatók körében.

A zenekar többször lépett fel az Illés együttes egykori tagjaival Szörényi Leventével, Szörényi Szabolccsal és Bródy Jánossal is. Mostani gyulai koncertjükre várnak mindenkit, aki szereti az Illés együttes számait.

 

2006 februárjában mutatkozott be először az FG-4 Illés-Fonográf Emlékzenekar. A tagok egytől egyig megegyeznek az Európában is elismert és népszerű The BlackBirds, Beatles Emlékzenekar tagjaival. Az FG-4 ötlete már 2004-ben felmerült, de akkor még minden idejüket kitöltötte a Beatles dalok megtanulása és a „pályakezdés" terhei, problémái

2005. elején alakultak, de a születésnapunkat az első koncertünktől számolják, vagyis 2006. február 10-től. Ezen a koncerten jelen volt Illés Lajos, Szörényi Levente, Szörényi Szabolcs és Bródy János is. A koncert után megkapták az "ILLÉS együttes ajánlásával" kitüntető címet.
Céljuk, hogy színpadon életben tartsák a Nemzeti Kulturális Örökségünk részét képező ILLÉS valamint FONOGRÁF együttes dalait.

Dolgoztak (zenéltek) már együtt Tolcsvay Lászlóval, Németh Oszkárral, Szörényi Leventével, Móricz Mihállyal, Szörényi Szabolccsal, Szörényi Örssel valamint Bródy Jánossal is.

THE BLACKBIRDS sikerei megmutatták, hogy igenis van még igény az értékes élő zenére és vannak idősek és fiatalok egyaránt, kiknek ez a zene életük részévé vált.

„2006-ban, közel 300 sikeres Beatles Show után elegendő erőt éreztünk magunkban, hogy valóra váltsuk másik gyermekkori álmunkat, hogy ezt a hatalmas – a Nemzeti Kulturális Örökség részét képező – ILLÉS és FONOGRÁF életművet Mestereink után mi is színpadra vigyük.
Célunk, hogy koncertjeinkkel megidézzük a legendás '60-as, '70-es évek magyar zenei világát, a sárga rózsa illatát és a felejthetetlen dalokat. Mert a dalok addig élnek, amíg emlékezünk. És azt a legnagyobb tisztelettel és szeretettel tesszük."

 

DOBOS László – gitárok, ének
HAJBA Imre – basszusgitár, vokál
HAJBA Áron – gitárok, steel gitár, szájharmonika, vokál
HOFFMANN György – dobok
+ VECSEI László – zongora

http://www.fg-4.com

 

Belépőjegyek elővételben, munkaidőben vagy az előadás előtt a helyszínen válthatók.

Gyulai Várszínház, Tel.: 66/463-148 
Gyula, Kossuth u. 13. Tel.: 66/463-148; 30/639-9062 

2013. október 9. 19:00 

A magyar beat aranykora – kiállítás az Illés együttes relikviáiból

Illés emlékkoncert

FG-4 Illés- Fonográf Emlékzenekar koncertje

Gyulai Várszínház Kamaraterem

Gyula, Kossuth u. 13.

 

gyulaivarszinhaz@t-online.hu

www.gyulaivarszinhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük