A táborra azok jelentkezését várják, akik szeretnének betekinteni a bohócmesterség rejtelmeibe és érdeklődnek a Baross Imre Artistaképző Szakgimnázium 2017 szeptemberében induló CLOWN-/BOHÓCKÉPZÉSE iránt.

 

A táborra azok jelentkezését várják, akik szeretnének betekinteni a bohócmesterség rejtelmeibe és érdeklődnek a Baross Imre Artistaképző Szakgimnázium 2017 szeptemberében induló CLOWN-/BOHÓCKÉPZÉSE iránt.

 

„Ha elmúltál 16 éves, és a humor a mindened, nálunk a helyed!"

 

Az egyhetes táborban kiváló magyar és nemzetközi mesterekkel dolgozhatnak a résztvevők.

A műhelymunka szakmai vezetői: Méhes Csaba és Greifenstein János, a 2017/18-as tanévben induló bohócosztály vezetői.

Méhes Csaba

A hazai és nemzetközi vizuális komédia kiemelkedő alakja. Szólóban, duóban és csoportban is legendás produkciók kötődnek a nevéhez. Olyan formációkban dolgozik, mint például a Méhek vagy a Méhes Csaba és a Brass in the Five. Munkásságát több díjjal is jutalmazták világszerte. Kairóban elnyerte a Legjobb Férfiszínész díját, és legutóbb Odesszában a Komediada Nemzetközi Bohóc- és Pantomimfesztivál Grand Prix díját.

Greifenstein János

15 évig volt a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány művészeti vezetője, tagja volt annak a szakcsoportnak, amely tíz országot magába foglaló egységes bohócdoktori képzést dolgozott ki. Akkreditált oktatója a Bécsben működő International School of Humour iskolának. Az elmúlt években a hazai workshopokon kívül tanított Szlovákiában, Csehországban és Németországban. Missziójának tekinti a bohócmesterség kutatását és rangjának emelését Magyarországon.

Vendégtanárok és résztvevő csoportok:

Jim Williams [USA] – pantomim

Anka Wojtkowiak-Williams [Lengyelország] – pantomim

"Goodman clowns" [Izrael] – pantomim-clown csoport

"PlanSHET" [Ukrajna] – female plastic arts group

Filep Viktor és Jónás Zoltán [Magyarország] – tánc / koreográfia

 

Az egyhetes workshop záróeseménye:

2017. július 26. Szarvasi Vízi Színház

„Festett mosoly" – Bohócgála

A gálán bemutatót tartanak a workshop alatt végzett munkából, fellépnek a workshop tanárai és a Fővárosi Nagycirkusz zenekara.

 

A tábor díja: 100 000 Ft, amelyből a Fővárosi Nagycirkusz 60 000 Ft támogatást nyújt a jelentkezőknek! A jelentkező részéről fizetendő részvételi díj: 40 000 Ft, amely tartalmazza a szállást (7 éjszaka), napi egyszeri meleg étkezést, valamint az egész napos programokon, foglalkozásokon való részvételt.

Bővebb információ és jelentkezés:

http://www.fnc.hu/szolgaltatasaink/bohoctabor

 

2017 szeptemberétől kétéves, nappali tagozatos bohócképzés indul érettségizett fiatalok számára a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában.

A képzés célul tűzte ki olyan bohócok felkészítését, akik a hazai és a nemzetközi cirkuszporondokon és színpadokon is megállják a helyüket. A bohócmesterség és a pantomimes technikák mellett a képzésben helyet kapnak más, a humort is eszközül használó előadói formák, a vizuális komédia, a slapstick, a kómis és a színészmesterség is. A négy félév során a hallgatók megtanulhatják a bohócmesterség hagyományokra épülő, de a mai kor követelményeinek megfelelő formáit, a minőségi humor működési módjait, a közönség bevonásával történő interaktív előadások sajátosságait. A képzésben nagy hangsúlyt kap a mozgásművészet és a zene, így lehetőség nyílik a zenebohóc irány alapjainak elsajátítására is.

A javarészt gyakorlati képzésben a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola tanárai biztosítják az eszközszintű felkészülést, és lehetőséget biztosítanak az egyéb artista (pl. akrobatika, zsonglőr, tánc…) szakokban való jártasság megszerzésére. A legjobb hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy a Fővárosi Nagycirkusz előadásaiban, rendezvényein szerezzenek gyakorlatot.

Bővebb információ és jelentkezés:

http://www.fnc.hu/szolgaltatasaink/bohockepzes

 

http://www.fnc.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük