2023.január.29. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Magyar Szociális Fórum Kerekasztal sürgeti a kormányt színvallásra a TB felépítésérõl

3 perc olvasás
<p>  <span class="inline left"><a href="/node/873"><img class="image thumbnail" src="/files/images/magyar%20Szociális%20Fórum.thumbnail.jpg" border="0" alt="Magyar Szociális Fórum" title="Magyar Szociális Fórum" width="100" height="53" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Magyar Szociális Fórum</strong></span></span>A mai napon a Magyar Szociális Fórum Kerekasztal közleményében ismételten sürgette a kormány részérõl a választ, hogyan képzeli el a TB jövõjét. Mivel az MSZP és az SZDSZ potettájaitól egymásnak gyökresen ellentmondó nyilatkozatokat hall, kérdezi Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, milyen biztosítós modellt terveznek a gyakorlatban, a retorika szintjén túl megvalósítani. </p><p>

  magyar szociális fórumMagyar Szociális FórumA mai napon a Magyar Szociális Fórum Kerekasztal közleményében ismételten sürgette a kormány részérõl a választ, hogyan képzeli el a TB jövõjét. Mivel az MSZP és az SZDSZ potettájaitól egymásnak gyökresen ellentmondó nyilatkozatokat hall, kérdezi Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, milyen biztosítós modellt terveznek a gyakorlatban, a retorika szintjén túl megvalósítani.

  magyar szociális fórumMagyar Szociális FórumA mai napon a Magyar Szociális Fórum Kerekasztal közleményében ismételten sürgette a kormány részérõl a választ, hogyan képzeli el a TB jövõjét. Mivel az MSZP és az SZDSZ potettájaitól egymásnak gyökresen ellentmondó nyilatkozatokat hall, kérdezi Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, milyen biztosítós modellt terveznek a gyakorlatban, a retorika szintjén túl megvalósítani.

Mint a Magyar Szociális Fórum Kerekasztal korábbi közleményébõl kiderült õk a több biztosítós modellt minden körülmények között elutasítják, mert az csak a szegények kiszorulásához, a nemzeti kockázatközösség mint szerzett jog megszûnéséhez vezet. Közleményükat az alábbiakban szószerint idézzük:

A Magyar Szocialista Pártnak egyértelmû, világos választ kell adnia a társadalomnak arra, hogy valóban elutasítja-e a több biztosítós modell bevezetését, és elhatárolódik-e kormánykoalíciós  partnerének, a Szabaddemokraták Szövetségének ezzel ellentétes törekvésétõl ­ áll abban a  közleményben, amelyet Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum Kerekasztalának szervezõje adott  ki hétfõn az MSZP frakcióvezetõjének vasárnap esti kijelentésére utalva.

    Lendvai Ildikó frakcióvezetõ az ATV-ben folytatott stúdió beszélgetésén kijelentette: a csak  magánbiztosítós rendszert nem támogatják, ahogy az állami és a magánbiztosítók vegyes  rendszerével sem értenek egyet.

    Elõzõleg Kertész Krisztián, a Szocialista Párt liberális vonalú Ésszerûség és felelõsség platformjának elnöke a Szociális Kerekasztal szervezõjének küldött üzenetében bejelentette, hogy  platformja szintén elutasítja a több biztosítós modellt, és csatlakoznak ahhoz az április 19-i  nyilatkozathoz, amelyikben a Szociális Kerekasztal kezdeményezésére különbözõ világnézetû és  pártkötõdésû közéleti személyiségek, köztük Gazsó Ferenc, Lányi András, Náray-Szabó Gábor, Sipos József, Szabó Endre (Nagycsaládosok), továbbá a Munkástanácsok Országos Szövetsége és Prókay Sándorné, a Vasútegészségügyi Dolgozók  Szakszervezetének vezetõje, elutasították az egészségügyi biztosítás reformjára vonatkozó javaslatot. A közös nyilatkozat aláírói azzal érveltek, hogy a kormány társadalombiztosítási reformterve szakmailag, társadalmilag és politikailag elõkészítetlen, koncepciójában téves, sérti a társadalom és a nemzet érdekeit, ezért ?feltétlenül elutasítandó".

     A Magyar Szociális Fórum Kerekasztala szerint az állampolgárok 80-90 százaléka nem ért egyet a társadalombiztosítás privatizálásával, és a jelenlegi rendszer korszerûsítésében és fejlesztésében látja egy olyan reform lehetõségét, amely valóban a társadalom érdekében áll.

    A Magyar Szociális Fórum Kerekasztalának szervezõje arra szólította fel Gyurcsány Ferenc kormányfõt, aki egy személyben a Magyar Szocialista Párt elnöke is, hogy haladéktalanul tisztázza álláspontját napjaink legégetõbb társadalompolitikai kérdésével kapcsolatban.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.