http://www.magyartelekom.hu/http://www.magyartelekom.hu/ A mai döntés értelmében a Magyar Telekom 2009 végéig legfeljebb 300 munkatársat bocsáthat el az anyavállalattól.

http://www.magyartelekom.hu/http://www.magyartelekom.hu/ A mai döntés értelmében a Magyar Telekom 2009 végéig legfeljebb 300 munkatársat bocsáthat el az anyavállalattól. A jelentős részben 2009 első negyedévében megvalósuló leépítés következtében a személyi jellegű ráfordításokban megjelenő megtakarítás éves szinten várhatóan eléri az 1,8 milliárd forintot.

A leépítéshez, illetve minőségi cseréhez kapcsolódóan várhatóan 5 milliárd forintot elérő végkielégítés kerül elszámolásra 2008 negyedik negyedévében. Az érdekképviseletekkel kötött megegyezés tartalmazza az anyavállalat munkatársainak 2009. áprilisától esedékes 5,6%-os bérfejlesztését is.

A Magyar Telekom jövő év elejétől Total Workforce Management (Teljes Munkaerő Menedzsment) rendszert vezet be annak érdekében, hogy az emberi erőforrás menedzsment fókuszában ne csupán a létszám illetve a személyi jellegű kiadások állhassanak, hanem az emberi erőforrásokhoz kapcsolódó összes költség. A rendszer lehetővé teszi a vállalat számára, hogy rugalmasabban és hatékonyabban menedzselje az emberi erőforrásokhoz köthető összes költséget, ideértve a megbízási jogviszony alapján foglalkoztatott, kölcsönzött (bérelt) munkavállalókat, valamint a kiszervezett, illetve vállalkozói szerződés alapján történő foglalkoztatást is. Ezáltal az egyes foglalkoztatási formák közötti átcsoportosításra is lehetőség nyílik a költséghatékonyság növelése érdekében. A Magyar Telekom célja, hogy a következő években szinten tartsa, vagy akár kis mértékben csökkentse nominális szinten az emberi erőforrásokhoz kapcsolódó összes költséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük