2022.05.18.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Magyar Virtuózok Kamarazenekar hazai és nemzetközi koncertsorozata

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78494"><img class="image image-preview" src="/files/images/MagyVirt.jpg" border="0" width="472" height="315" /></a></span>A Magyar Virtuózok Kamarazenekar, valamint a Concert Budapest új koncert sorozatot indít idén - a megszokott klasszikus koncertek mellett - és ismét megrendezik a Szenthelyi Marton-t, valamint folytatódnak a Mátyás-templomban is nagy sikerű koncertjeik és külföldön Richard Claydermannal is koncerteznek majd.</p> <p> 

A Magyar Virtuózok Kamarazenekar, valamint a Concert Budapest új koncert sorozatot indít idén – a megszokott klasszikus koncertek mellett – és ismét megrendezik a Szenthelyi Marton-t, valamint folytatódnak a Mátyás-templomban is nagy sikerű koncertjeik és külföldön Richard Claydermannal is koncerteznek majd.

 

A Magyar Virtuózok Kamarazenekar, valamint a Concert Budapest új koncert sorozatot indít idén – a megszokott klasszikus koncertek mellett – és ismét megrendezik a Szenthelyi Marton-t, valamint folytatódnak a Mátyás-templomban is nagy sikerű koncertjeik és külföldön Richard Claydermannal is koncerteznek majd.

 

"Elképesztő mennyiségű koncert vár ránk ebben az évadban" – hangoztatta az kamarazenekar szerdai sajtótájékoztatóján Szenthelyi Miklós, a zenekar igazgatója, aki 2013 decemberétől a Városligeti fasorban, a Versailles rendezvénytermében végre otthonra talált zenekarával.

 

Grandiózus körülmények és fantasztikus műsor keretében jelentették be az ez évi programjukat, ahol a már megszokott klasszikus koncerteken túl idén a Magyar Virtuózok Kamarazenekar immár hatodik alkalommal ismét megrendezi a Szenthelyi Maratont, melyet a nagyközönség: március 22-én hallgathat meg. Ezen a napon a hegedűművész reggeltől estig Vivaldi és Brahms műveit játssza a Magyar Virtuózok Kamarazenekar és vendég fellépők közreműködésével a Budapesti Kongresszusi Központban.

 

Folytatódik az idegenforgalmi szemponttól kiemelt jelentőségű Mátyás templomban is a koncert sorozat és újdonságként nemzetközi kalandozásokat is tehetünk segítségükkel nemzetközi koncertturnéikon, ahol több ismert művésszel, elsőként március 15-én például az ausztriai Raidingban (Doborján) lépnek fel Richard Clayderman zongoraművésszel.

 

Különlegesség továbbá, hogy a Magyar Virtuózok Kamarazenekar három új koncertsorozatot is indít már megszokott klasszikus koncerteken túl: a Matiné-t a legfiatalabb korosztálynak, a Teatime -ot a slágerek és közismert filmzenék kedvelőinek, valamint az Operett gála-t: amelyen neves hazai előadóművészek lépnek fel: Oszvald Marika, Peller Károly, Kerény Máté, vagy Kollár Péter Erik.

 

A sajtóbeszélgetésen Szőcs Géza, miniszterelnöki főtanácsadó és Tirts Tamás, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő főigazgató-helyettese kiemelt jelentőségűnek nevezte a kamarazenekar társadalmi szerepvállalását és a tehetséggondozás területén végzett munkáját, a Magyar Virtuózok Kamarazenekara biztosítja majd a tervezett egyedülálló műsor szakmai hátterét, ahol neves hazai művészek segítik majd a fiatal tehetségeket.

 

A rendhagyó sajtóbeszélgetést követően különleges műsorral kedveskedtek a szervezők a sajtó meghívott képviselőinek. A Magyar Virtuóz zenekar mini koncertjén résztvettek a Makó lányok is: Makó Tünde, Brigitta. Lilla, és Gina, majd ezt követően operett és táncprogramra, valamint a Nyári Lányok koncertjére került sor. Fellépők voltak: még Faludi Judit, Kollár Pohly és a Laki – Kojár Operett táncosai, valamint Egyházi Géza.

 

http://www.concertbudapest.com/

 Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.