A FedEx Express, a FedEx Corp. (NYSE:FDX) leányvállalata továbbfejlesztette a Magyarországról az Egyesült Államok Keleti Partjára kiinduló küldemények másnapi kézbesítési szolgáltatását.

A FedEx Express, a FedEx Corp. (NYSE:FDX) leányvállalata továbbfejlesztette a Magyarországról az Egyesült Államok Keleti Partjára kiinduló küldemények másnapi kézbesítési szolgáltatását.

 

   A FedEx megújított International Priority Freight (IPF) szolgáltatása lehetővé teszi, hogy az Ügyfelek nehézsúlyú és terjedelmes küldeményei az Amerikai Egyesült Államok fő piacaira egy munkanap alatt megérkezzenek. Mindeddig ezen küldemények kézbesítési ideje két munkanap volt.

A fejlesztés eredményeként a FedEx az egyetlen olyan vállalat, amely a Keleti Part legjelentősebb célállomásaira nehézsúlyú áruk következő munkanapon történő kézbesítését alapszolgáltatásként kínálja.

A magyarországi szolgáltatás megerősítésére a FedEx új Airbus 310-es típusú repülőjáratot indít, mely Budapestről a FedEx párizsi Charles de Gaulle repülőtéren működő európai elosztó központjába, hetente négy alkalommal repül.

A járat üzembe helyezése egy munkanapos tranzitidő javulást eredményez az európai és ázsiai piacokra is a nehézsúlyú küldeményeket feladók számára. Továbbá hozzájárul az osztrák, szlovák, és cseh Ügyfelek igényeinek magasabb szintű kielégítéséhez. A most üzembe állított Airbus 310-es teherszállító korábbi két kisebb repülőjáratot vált fel, és a kapacitást 25 tonnával növeli.

A jelenlegi bővítés a FedEx hálózatát és szolgáltatásait érintő világméretű fejlesztés egyik állomása, és része a FedEx nemzetközi fejlesztési stratégiájának. Ez év szeptemberétől új, a tengerentúlra indított MD 11-es teherszállító köti össze a FedEx párizsi elosztóközpontját az amerikai New Jersey állambéli Newark-kal. Ezáltal az USA Keleti Partjára a FedEx biztosítja jelenleg a legszélesebb lefedettséget az Európából kiinduló másnapi munkanapra történő kézbesítés terén.

A hazánkban működő vállalatok – beleértve a budapesti és debreceni Ügyfeleket -jelentősen profitálhatnak a szolgáltatás bővüléséből. A fejlesztések eredményeként a FedEx megfelel az Ügyfelek elvárásainak, mivel a 1990-es évekbeli gyors gazdasági átalakulása óta az export Magyarország fő hajtóereje. Az Egyesült Államok Magyarország hatodik legnagyobb export piaca.

„A FedEx folyamatosan szem előtt tartja, hogy a globális piacokhoz a legkedvezőbb összeköttetést biztosítsa Ügyfelei számára. Európából az USA-ba irányuló szolgáltatásaink továbbfejlesztése egyike a FedEx iparági vezető megoldásainak, és nemzetközi fejlesztési stratégiánk kulcsfontosságú mérföldköve" – mondta Carl Graham, a FedEx Express Europe közép- és kelet európai ügyvezető igazgatója.

A megújult szolgáltatással a FedEx dokumentumokat, csomagokat és teherárut kézbesít az USA keleti partjának városaiba ottani idő szerint délután 3 óráig. A FedEx IPF, a nehézsúlyú küldeményekre vonatkozó szolgáltatásának célállomásai Newark, New York és Philadelphia. Ezen városokon kívül a FedEx továbbfejlesztett International Priority (IP) szolgáltatása révén a 68 kg alatti csomagok következő munkanapra történő kézbesítése további célállomásokra, mint Washington DC., Boston és Baltimore városokban is lehetővé válik.

A továbbfejlesztett szolgáltatások hozzáadott értékként, extra költségek nélkül vehetőek igénybe, és a FedEx Express szolgáltatási kínálatának alaprészévé válnak

http://www.fedex.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük