A MÁV-START Zrt. elindította a térképen követhető valós idejű online utas tájékoztatást – jelentette be Monszpart Zsolt vezérigazgató kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

A MÁV-START Zrt. elindította a térképen követhető valós idejű online utas tájékoztatást – jelentette be Monszpart Zsolt vezérigazgató kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

    Elmondta: a MÁV-START honlapon elérhető, percenként frissülő Vonatinfo rendszerben a Magyarországon közlekedő személyszállító vonatok helyzete látható, ebből az utasok tájékozódhatnak a személyvonatok érkezéséről, az esetleges késésekről.

Vonatinfo 2.0

    Monszpart Zsolt hangsúlyozta: a MÁV-START igyekszik egyre jobb szolgáltatást nyújtani, aminek egyik fontos mérföldköve a Vonatinfo interaktív rendszer indítása, amely tervezhetőséget, áttekinthetőséget és információ keresi lehetőséget ad az utasok számára.
    A jövőben várható utas tájékoztatási fejlesztéssel kapcsolatban a vezérigazgató elmondta, hogy az idén karácsony környékén okostelefonon is el lehet majd érni a vasúti közlekedési információkat, például vágányzárról, rendkívüli eseményekről, marketing akciókról.
    A vonaton utazó jegyvizsgálók is megkapják majd sms-ben az információkat, hogy az utasokat helyben tudják tájékoztatni a közlekedésről – tette hozzá a vezérigazgató.
    Kormányos László, a MÁV-START Zrt. termék- és üzletfejlesztési vezetője kiemelte, hogy a közösségi közlekedési vállalatok együttműködése révén a későbbiekben kölcsönösen biztosítani tudják majd a forgalmi adatokat, például egy esetleges késésnél az átszállásnál megvárhatják az utasokat.
    Kérdésre válaszolva Jándi Péter, a MÁV Zrt. UTAS projektért felelős tanácsadója elmondta, hogy a most bemutatott térképes online információs rendszer kialakítása 15 millió forintba került, a több vasúttársaság adatait tartalmazó központi információs adatbázis kialakítása és üzemeltetése 150 millió forintot, az okostelefonhoz kapcsolódó fejlesztések pedig 12,9 millió forintot tesznek ki.

gpe \ gtr

MTI 2011. augusztus 2., kedd 12:11

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük