www.mav-start.huwww.mav-start.hu

A MÁV-START Zrt. tájékoztatást ad a 2008. január 2-án az időjárás miatt kialakult rendkívüli helyzettel kapcsolatos visszatérítésekről.

 www.mav-start.huwww.mav-start.hu

A MÁV-START Zrt. tájékoztatást ad a 2008. január 2-án az időjárás miatt kialakult rendkívüli helyzettel kapcsolatos visszatérítésekről.

A MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. üzletszabályzata alapján az időjárási körülmények miatt bekövetkezett késések, változások vis maiornak minősülnek. Ilyen esetekben a vasúti személyszállító társaság nem kötelezhető a menetjegyek visszatérítésére.

A MÁV-START Zrt. – egyedi elbírálás alapján – azon utasainak, akik a fenti napon más közforgalmú helyközi tömegközlekedési eszközt vettek igénybe a fel nem használt egy útra, illetve menettérti útra érvényes menetjegyek árát visszatéríti.

Ezenfelül, a 2007. december és a 2008. január hónapra félhavi bérlettel, havibérlettel, vasutas félhavi bérlettel, vasutas bérlettel, tanuló félhavi bérlettel, tanuló bérlettel (továbbiakban: bérlet) rendelkező más közforgalmú helyközi tömegközlekedési eszközt igénybevevő utasok részére a vasúttársaság költségtérítést  biztosít.

Amennyiben a bérlettel rendelkező utas, más tömegközlekedési vállalat közforgalmú helyközi közlekedési szolgáltatását (VOLÁN, HÉV, stb.) vette igénybe, részére a MÁV-START a beküldött, eredeti tömegközlekedési menetjegyek alapján (maximum 2 darab)  a vasúti bérlet kilométer távolságával megegyező, dolgozók esetében teljesárú, tanulók esetében 50%-os, 2. kocsiosztályra szóló vasúti menetjegy árának megfelelő összeget térít meg. Egy utas egy oda és egy vissza útra szóló menetjegy alapján igényelheti a költségtérítést.

Helyi tömegközlekedési menetjegy (például: BKV jegy) alapján költségtérítésre nincs lehetőség.

A távolsági közlekedésben az InterCity járatok késésekor az üzletszabályzatban leírt eljárásnak megfelelően a pótjegyek árát a 15 percet meghaladó késések esetében, a pénztárakban visszatérítjük.

Visszatérítési igényeiket a MÁV-START Zrt. ügyfélszolgálata kizárólag a következő címeken fogadja :

  • levélben: MÁV-START Zrt. Központi Ügyfélszolgálat
                    1426 Budapest, Pf.: 56.

Kérjük kedves utasainkat, hogy legkésőbb 2008. január 10-ig küldjék meg a visszatérítésre vonatkozó igényüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük