A Dunlop, a magas és ultramagas teljesítményű abroncsok egyik világelső gyártója 2014. január 27-én jelentette be: a Mercedes-AMG a Dunlop versenyabroncs technológiára építő Sport Maxx RT abroncsát választotta alapfelszerelésként új CLA 45 AMG modellje számára.  

 

A Dunlop, a magas és ultramagas teljesítményű abroncsok egyik világelső gyártója 2014. január 27-én jelentette be: a Mercedes-AMG a Dunlop versenyabroncs technológiára építő Sport Maxx RT abroncsát választotta alapfelszerelésként új CLA 45 AMG modellje számára.  

 

Az új CLA 45 AMG modellre 235/35ZR19 91Y XL MO méretben szerelik fel a Dunlop Sport Maxx RT abroncsát, melyet külön erre a sportos kupéra terveztek. 265 kW (360 Le) csúcsteljesítményével, 450 Nm maximális nyomatékával a modell turbótöltős motorja a leghatékonyabb négyhengeres szériagyártott motor a világon. Ennélfogva a Sport MAXX RT az autóvezetés legszenvedélyesebb rajongóinak igényeit elégíti ki, akik most kiélvezhetik, milyen érzés ilyen jelentős mennyiségű lóerőt uralni. A Sport Maxx RT abroncsot nagyfokú tapadás jellemzi száraz és nedves úton egyaránt, ami párosul a kiváló kezelési tulajdonságokkal és remek fékező teljesítménnyel.

 

A Dunlop 125 éves múltra visszatekintő versenyabroncs technológiáit alapul vevő abroncs olyan ikonikus versenypályákon született és fejlődött ki, mint Le Mans, a Nürburgring és Silverstone. A Dunlop minden közúti abroncsát alapvetően versenyabroncs technológiára építi, legyen szó akár magáról a keverékről, akár a pályákon szerzett többszázezer órás tapasztalatról, mellyel a cég mérnökei járulnak hozzá a fejlesztéshez.

 

Az új elérhetőség illeszkedik a Mercedes-AMG új nagyteljesítményű autóinak sorába, amelyeken a Dunlop Sport Maxx RT és Sport Maxx Race már alapfelszereltség. Ezek közé tartozik a C63 AMG Coupé Black Series, az A45 AMG, az SLS AMG GT és most már a CLA 45 AMG modell is.

 

„Az új CLA 45 AMG modellre felszerelt abroncskészlet ismét alátámasztja, hogy a kitűnő minőség új szintjeit tudjuk nyújtani a nagyteljesítményű autók vezetőinek"– mondja Guillaume Carli, a Dunlop EMEA marketing igazgatója.

„Sport MAXX RT abroncsaink kitűnő teljesítményt nyújtanak, és a CLA 45 AMG modell hatalmas erejét optimálisan közvetítik az útfelületre."

 

A motorsportban kiemelkedő sikereket elérő Dunlop a magas és az ultramagas teljesítményű abroncsok egyik vezető gyártója. A versenyzésben szerzett széleskörű tapasztalatait innovatív technológiák bevezetése révén hasznosítja a közúti forgalomba kerülő abroncsok gyártása során. A legjobb vezetési élmény eléréséhez a Dunlop minden autósnak és motorosnak a legújabb megoldásokkal elérhető teljesítményt és tartósságot kínálja. A RunOnFlat technológiát alkalmazó defekttűrő abroncsokat például olyan díjnyertes autókon alkalmazzák, mint a Mini, a BMW 1-es, 3-as, 5/6-os sorozata, valamint az X5/X6.

A világ számos vezető gyártója Dunlop abroncsokkal látja el járműveit, köztük az Alfa Romeo, az AMG, az Audi, a Bentley, a BMW, a Jaguar, a Lexus, a Mercedes-Benz, VW és a Porsche.

 

www.dunlop.eu

http://www.mercedes-amg.com/home.php?lang=eng

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük