Kereken húsz nappal a nyári olimpiai játékok augusztus 8-i megnyitó ünnepsége előtt közös sajtótájékozatót tartott a Magyar Olimpiai Bizottság és a T-Mobile, a Magyar Olimpiai Csapat gyémánt fokozatú főtámogatója. Az eseményre meghívást kaptak Atlanta, Sydney és Athén magyar hősei és velük együtt néhányan a Pekingbe készülő reménységek közül. Az előzetes forgatókönyv egy vidám hangulatban eltöltött óráról szólt, ehelyett azonban a jelenlévőknek szomorú kötelességüknek kellett eleget tenniük: néma felállással emlékeztek meg a kedden tragikus hirtelenséggel elhunyt Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenuzóról.

 

Kereken húsz nappal a nyári olimpiai játékok augusztus 8-i megnyitó ünnepsége előtt közös sajtótájékozatót tartott a Magyar Olimpiai Bizottság és a T-Mobile, a Magyar Olimpiai Csapat gyémánt fokozatú főtámogatója. Az eseményre meghívást kaptak Atlanta, Sydney és Athén magyar hősei és velük együtt néhányan a Pekingbe készülő reménységek közül. Az előzetes forgatókönyv egy vidám hangulatban eltöltött óráról szólt, ehelyett azonban a jelenlévőknek szomorú kötelességüknek kellett eleget tenniük: néma felállással emlékeztek meg a kedden tragikus hirtelenséggel elhunyt Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenuzóról.

Kolonics GyörgyKolonics György„Kolo" egy igazi példakép volt, az olimpiai eszme és a fair play megtestesítője, egy nagy és szeretetre méltó bajnok – emlékezett az eltávozott Kolonics György kétszeres olimpiai bajnokra Dr. Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. – Halálával az egyetemes magyar sportot és az olimpiai mozgalmat fájdalmas és pótolhatatlan veszteség érte. Négy olimpiai szerepléssel a háta mögött a szinte páratlan ötödik nekirugaszkodásával csodára készült. A csoda elmaradt, de Kolonics Gyuri pályafutása így is teljes és csodálatra méltó, hiszen hatalmas akadályokat küzdött le, nincs olyan nagy verseny, ahol nem szerzett volna aranyérmeket. Fájdalommal és tisztelettel emlékezünk Rá. Kolonics György személyében nem csupán Atlanta és Sydney aranyérmesét és egy minden sportoló számára példaképnek számító igaz embert tisztelhettünk, hanem egy olyan kenuzót is, aki egyike volt első támogatott versenyzőinknek, s aki az 1996. évi nyári játékokon Horváth Csabával kenu kettesben olimpiai bajnokságot is nyert – hangsúlyozta Winkier János, a T-Mobile vezetője, a sajtótájékoztató egyik házigazdája. – Az ötödik olimpiájára készülő 36 esztendős versenyző halálának híre az egész országot megrázta, a pekingi szereplésre készülő magyar küldöttség tagjainak szívét pedig szomorúsággal töltötte meg. Azokkal együtt, akik értük szurkolnak, kívánom a nehéz vizsga előtt álló sportembereknek, hogy merítsenek erőt elhunyt társuk sikereiből és együttérzésüket kiváló olimpiai szerepléssel is fejezzék ki. Mint Kolonics György versenyzői pályafutásának egykori segítőtársai, de úgy is mint a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtámogatója, mi is szeretnénk emléket állítani a rendkívüli sportembernek. Készek vagyunk emberi, szakmai és anyagi segítséget nyújtani ahhoz, hogy a jövő évtől kezdve útjára indulhasson a „Kolonics György Emlékverseny", és olyan szép pályát futhasson be, mint amilyet Kolonics György futott be.

Ezt követően Winkier János először 1994-re emlékeztetett, amikor a T-Mobile (még Westelként) a Magyar Olimpiai Csapat arany fokozatú támogatója lett, majd 2001-re, amióta a hazai sport egyik legnagyobb szponzora már a MOB gyémánt fokozatú főtámogatója.

Másfél évtizede igyekezünk legjobb tudásunk szerint megfelelni ennek az igazán látványos társadalmi szerepvállalásunknak, amely az indulásnál a bizalmunkat, azóta pedig folyamatosan az elismerésünket fejezi ki – hangsúlyozta Winkier János. – Mindig is a tiszta sport hívei voltunk, de ezt a véleményünket Athén után kiegészítettük azzal, hogy teljes mértékben egyetértünk a doppingellenes küzdelem elveivel és gyakorlatával. A zéró tolerancia számunkra is szentírás, és azt várjuk a támogatott sportolóinktól, hogy számukra is az legyen. Eddig – Atlantában, Sydneyben és Athénben r kilenc olyan magyar olimpiai győzelem született, amelyhez büszkeségünkre támogatóként magunk is hozzájárulhattunk. Most azért szurkolunk, hogy az egész országgal együtt a tizediknek is örvendezhessünk.

A videotelefon másik végén Cseh LászlóA videotelefon másik végén Cseh LászlóA sajtótájékoztató színfoltjaként a T-Mobile mobiltelefonok segítségével videokonferenciát szervezett a balatonfűzfői uszodában éppen az edzését befejező Cseh László úszó és a T-Mobile Szerémi úti székházában tartózkodók között, így a jelenlévő újságírók is feltehették kérdéseiket a T-Mobile Team Pekingben a 200 és 400 méteres vegyes úszásban, valamint a 200 méteres pillangón rajthoz álló világhírességének. Erre a sajtótájékoztatón bemutatott „Kínai Nagy SMS-MMS Üzenő Fal" kicsinyített mása biztosított lehetőséget, amelynek nagyobb változatát a budai Millenáris Parkban helyezik majd el az olimpia alatt.

A "Kinai Nagy Üzenőfal" -egyik képernyője a Milennárison lesz - telefonszámaA "Kinai Nagy Üzenőfal" -egyik képernyője a Milennárison lesz – telefonszámaEz a „felület" fogadja és továbbítja majd a mobiltelefonokról küldött és a magyar olimpikonokhoz intézett kérdéseket és a nekik szóló üzeneteket. A T-Mobile és a MOB közös célja az, hogy minél többre érkezzen hasonló formában válasz, írásban és képben, így újszerű és izgalmas kapcsolat alakulhat ki Peking és Budapest között. Elhangzott, hogy a T-Mobile az olimpiai info SMS és infoMMS szolgáltatását térítésmentesen biztosítja majd előfizetői számára.

A T-Mobile ezen az olimpián is a Magyar Olimpiai Csapat kizárólagos jogú telekommunikációs partnere és segítőtársa. Ennek szellemében Ezt követően Winkler János átadta Dr. Schmitt Pálnak, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének, a Pekingbe utazó magyar küldöttség vezetőjének azt a 30 Samsung SGH F 480-as mobiltelefont, amelynek segítségével a sportágvezetők kapcsolatot tarthatnak majd a magyar csapatirodával és a sajtó képviselőivel. Hasonló ajándékban részesültek azok a jelenlévő sportolók, akik hamarosan Pekingben készülnek bizonyításra. A jelenlévő sportolók egy olyan „Memory Stick" birtokába jutottak, amelyet minden magyar olimpikon meg fog kapni. Ez a korszerű, csupán egy ujjnyi nagyságú elektronikus gyűjtemény minden olyan információt tartalmaz, ami a dopping ellenes küzdelemről, az ellenőrzésekről és tiltott eszközökről szól.

 

Végezetül Dr. Schmitt Pál köszönetét és elismerését fejezte ki a MOB gyémánt fokozatú főtámogatójának, hangsúlyozva, hogy a T-Mobile nem csupán a Magyar Olimpiai Csapat egyik legnagyobb és legrégebbi szponzora, hanem élvonalbeli csapatoké, kiemelkedő tudású versenyzőké és emellett állandó a támogatói jelenléte a legrangosabb hazai sporteseményeken, újabban pedig a szabadidős sport országos rendezvényein is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük