www.mav-start.huwww.mav-start.hu

A szeptemberi iskolakezdésre készülve változó menetrend, vonatpótló autóbuszok, több kocsival közlekedő szerelvények a Budapest-Esztergom vasútvonalon, a vonatok továbbra is egy szakaszon, a HÉV pályán közlekednek

 www.mav-start.huwww.mav-start.hu

A szeptemberi iskolakezdésre készülve változó menetrend, vonatpótló autóbuszok, több kocsival közlekedő szerelvények a Budapest-Esztergom vasútvonalon, a vonatok továbbra is egy szakaszon, a HÉV pályán közlekednek

A Budapest – Esztergom vonalon tovább folytatódik a vasúti rehabilitációs program, melynek első ütemében felújításra kerül az Újpest városrészben található Északi összekötő vasúti híd (Újpesti vasúti híd). A személyszállító vonatok továbbra is – Kaszásdűlőnél a HÉV vágányaira áttérve – a Margit híd budai hídfőjéig járnak. Óbuda vasútállomás – Nyugati pályaudvar között a vasúti forgalom szünetel! Az iskolai időszak megkezdése miatt a szeptemberben megnövekedő utasforgalom kiszolgálására a vonatok új menetrend szerint közlekednek, valamint plusz vonatpótló autóbuszok is segítik a vasúti forgalmat.

Utazási lehetőségek

 

Változások szeptembertől:

A MÁV-START Zrt. a zsúfoltság elkerülése érdekében az Esztergomból 5:48 órakor, a 6:05 órakor és 6:37-kor induló vonatokat munkanapokon három kocsival indítja el. A felsorolt vonatok harmadik kocsija műszaki okok miatt csak Óbuda állomásig, az első két kocsija a BKV HÉV Margit híd állomásáig – budai hídfő – közlekedik.

Óbuda vasútállomástól 7:00 órakor, 7:15 órakor és 7:45 órakor mentesítő autóbusz indul az Árpád-híd pesti hídfőjéig, az M3-as metró megállóig. A mentesítő autóbuszok Óbuda vasútállomás és az Árpád-híd pesti hídfője között menetrend szerint nem állnak meg, és csak érvényes vasúti menetjeggyel vagy bérlettel vehetők igénybe.

Munkanapokon 5.27 órakor, a Margit hídtól vonat közlekedik Pilisvörösvárig. Az eddig reggel 7:37-kor Kaszásdűlőről induló vonat szeptember 1-től a Margit hídtól indul 7:25-kor,

Pilisvörösvárról 7:10-kor indul vonat, amely Kaszásdűlőig közlekedik.

A HÉV menetrendváltozása miatt több vonat a megszokotthoz képest néhány perc eltéréssel közlekedik a Margit híd – Óbuda szakaszon.

Változatlanul igénybe vehető:

A Budapest – Esztergom vasútvonal szerelvényei Esztergom felől Óbuda vasútállomásnál áttérnek a HÉV vonalra, így Kaszásdűlő megállóhely után a Margit hídig közlekednekA Kaszásdűlő – Margit híd szakaszon a MÁV-START szerelvényei megállnak minden HÉV megállóhelyen.

A Margit híd budai hídfő és a Nyugati pályaudvar között 4-es és a 6-os villamossal mindkét irányban, a 26-os autóbusszal egy irányban biztosított az eljutás az érvényes vasúti utazási okmányokkal.

A pesti oldal utasforgalmának biztosítása érdekében az M3-as metró a Nyugati pályaudvar és Újpest Városkapu állomások között mindkét irányban igénybe vehető a MÁV-START Zrt. által erre a szakaszra kiállított érvényes úti okmányokkal. Az M3-as metró esetében a könnyebb jegyellenőrzés érdekében a személyszállító vasúttársaság pénztáraiban M3-as feliratú bélyegzővel látják el a bérleteket, és a menetjegyeket.

Bérletek és jegyek a vonatokon és a BKV járatain:

A HÉV vonalon történő közlekedés esetében az Óbuda – Margit híd viszonylaton a MÁV-START Zrt. is elfogadja a vonatokon az érvényes BKV utazási jegyeket és bérleteket. A BKV Zrt. és a MÁV-START Zrt. járatain a közlekedési társaságok érvényes menetjegy vagy bérlet nélküli utazások esetében a saját büntetési tarifarendszerüket használják.

Utazási feltételek a BKV járatain:

A BKV által elfogadott érvényes MÁV-START jegyekkel a BKV járatain (4-es, 6-os villamos, 26-os autóbusz, M3-as metró) utazókra a BKV Zrt. által előírt utazási feltételek vonatkoznak.

Kézipoggyász szállítása a BKV járatokon:

Minden utas legfeljebb 2 db 40x50x80 vagy 2 db 20x20x200 cm méretet meg nem haladó, egy személy által hordozható, a fel- és leszállást nem akadályozó kézipoggyászt, illetve 1 db szánkót, 1 pár sílécet, 1 köteg becsomagolt facsemetét, 1 db gyermekkocsit szállíthat díjtalanul.

A járművekre nem szabad felszállni olyan tárgyakkal, amelyek balesetet, kárt vagy szennyezést okozhatnak. Kerékpár csak a HÉV vagy a fogaskerekű járművek kijelölt peronjain szállítható, egy vonaljegy érvényesítésével.

A feltételekről bővebben a www.bkv.hu/feltetelek/index.html weblapon lehet tájékozódni.

Információk:

Az átépítési munkálatok ideje alatti változásokról az esztergomi vasútvonal állomási hirdetményeiről, valamint az ott osztott szórólapokról, illetve a Margit híd budai hídfőjénél elhelyezett ideiglenes MÁV-START jegypénztárban is értesülhetnek az utasok.

A felújítás alatti vasúti forgalom figyelemmel követése:

A megváltozott közlekedési rend folyamatos megfigyelése érdekében a MÁV‑START Zrt. munkatársai is rendszeresen utaznak a Budapest-Esztergom vasútvonalon, és figyelemmel kísérik a forgalmat, illetve az esetlegesen felmerülő problémákat. Az utazások során tapasztalt bármilyen gond esetén azonnal jelzik a hibát, és a probléma jellegétől függően a lehető leggyorsabban intézkednek. A Személyszállító Vasúttársaság munkatársai folyamatosan kapcsolatban állnak a MÁV‑START Zrt. Ügyfélszolgálatával is, a szolgáltatásokkal kapcsolatban beérkező utasészrevételeket személyesen vizsgálják meg, és tesznek kezdeményező intézkedéseket.

A MÁV Csoport kiemelt feladata a járműfejlesztések mellett a vasúti pályák állapotának javítása és karbantartása, ezzel is elősegítve az új járművek adta lehetőségek kihasználását. Az Budapest – Esztergom elővárosi vasútvonalon a személyszállító vasúttársaság utasai már 2003 óta Desiro típusú új motorvonatokon utazhatnak, és 2008-ban megkezdődik a vasútvonal felújítása is. A Budapest – Esztergom vasútvonal rehabilitációs programjának első ütemében felújításra kerül az Újpest városrészben található vasúti híd. Ennek eredményeként a szerelvények jelenlegi áthaladási sebessége emelkedni fog, így a vonal és a híd rekonstrukcióját követően a vonatok menetideje csökken, ezzel is biztosítva, a gyorsabb eljutási lehetőséget.

Az Északi összekötő vasúti híd lezárására várhatóan szeptember 21-ig kerül sor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük