Stratégiai Együttműködési megállapodást kötött a Microsoft Magyarország és a Nyíregyházi Főiskola. Az ünnepélyes aláírásra 2014. május 27-én, kedden a főiskola Rektori Tanácstermében került sor.

 

Stratégiai Együttműködési megállapodást kötött a Microsoft Magyarország és a Nyíregyházi Főiskola. Az ünnepélyes aláírásra 2014. május 27-én, kedden a főiskola Rektori Tanácstermében került sor.

 

A Partners in Learning egy világméretű kezdeményezés, melynek keretében a Microsoft mindenkit az őt megillető legjobb oktatáshoz kíván hozzásegíteni, különös figyelmet fordítva arra, hogy a legkorszerűbb technológiát a pedagógusok, a mérnökök, a közgazdászok és az oktatási vezetők számára is elérhetővé tegye. A program kulcsfontosságú stratégiai célkitűzései az oktatás modernizálása, az innováció előmozdítása és a munkaerő piaci készségek fejlesztése. A tervezett hosszú távú együttműködés által a főiskola hallgatói is számos innovatív feladat megoldásában vehetnek részt.

 

Az együttműködés három pillérre épül. Az első a tanulás és a tanulási terek átalakítása a Microsoft informatikai eszközeinek segítségével. Ehhez a főiskola minden hallgatója és oktatója számára bevezetésre kerül az Office 365 megoldáscsomag.

 

A második pillér az innováció elősegítése. Ezt három programcsomag segíti:

  • A Dreamspark az informatikus hallgatóknak kínálja a legkorszerűbb szerver szoftvereket és fejlesztőeszközöket.
  • A Kodu egy játékos oktatóprogram mely a leendő informatikatanároknak mutatja meg, hogyan lehet a kicsiknek játékosan megtanítani a programozás alapjait..
  • A Student Partner program pedig egy-egy igazán ambíciózus hallgatóval kezd meg közös munkát.

 

A harmadik pillér a 21. századi munkaerőpiaci készségek fejlesztését célozza. Ennek keretében a Microsoft a főiskola tanárainak az oktatásban használható legfrissebb technológiákat és módszertani anyagokat kívánja átadni. Az informatikus hallgatóknak a Microsoft IT Akadémiában megszerezhető tudást kínálják, amely azonnal felhasználható tudást jelent a pályakezdő szakemberek számára. A kedvezményes MCP-vizsgalehetőség pedig azért fontos, mert aki megszerzi ezt a minősítést, annak egyszerűbb lehet az útja az állásinterjúról az első munkahelyére.

 

Ezt a típusú együttműködési megállapodást Magyarországon a felsőoktatási intézmények közül a Nyíregyházi Főiskolával köti meg elsők között a Microsoft.

 

Az együttműködési megállapodást a Nyíregyházi Főiskola részéről dr. Jánosi Zoltán, az intézmény rektora, a Microsoft Magyarország részéről pedig Merényi Ádám, a Microsoft Magyarország Oktatási Üzletágvezetője látta el kézjegyével.

 

Merényi Ádám az ünnepélyes aláírás alkalmával megtartott beszédében elmondta: „A Microsoft elkötelezett amellett, hogy segítsen mindenkit abban, hogy olyan oktatásban részesüljön, amit megérdemel. Ehhez pedig arra van szükség, hogy a legjobban használható technológiák mind az oktatók munkáját, mind a hallgatók dolgát megkönnyítsék. Ezt nyújtja a Microsoft. Célunk, hogy a felsőoktatási intézmények támogatásával az ország általános informatikai felkészültségét segítsük, amelyből a gazdaság egésze profitálhat".

 

Dr. Jánosi Zoltán szerint a megállapodás igazolja a főiskola azon törekvését, hogy gyorsan és rugalmasan reagáljon a 21. század gazdasági szereplőinek igényeire. A rektor hangsúlyozta, szerencsés találkozás, hogy mind a Microsoft, mind a Matematika és Informatikai Intézet és az Informatikai Szolgáltató Központ oktatóinak és szakembereinek célja egybeesik a Nyíregyházi Főiskola legfőbb célkitűzésével: az intézmény hallgatói az alapos elméleti, tudományos képzés mellett olyan nemzetközi szinten is elismert gyakorlati tudásra tegyenek szert, mely megkönnyíti elhelyezkedésüket akár itthon, akár külföldön.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük