A Gartner elemzése rámutatott: a vállalatok a legtöbb esetben nem azonosítják időben a biztonsági réseket, és a támadások 85 százalékát egyáltalán nem észlelik. A tanulmány szerint a SIEM termékek esetében kulcsfontosságú az egyszerű használat .A NetIQ Sentinel úgy segíti a vállalatokat a biztonsági kockázatok kezelésében és a megfelelőségi követelmények teljesítésében, hogy mindeközben nem teszi bonyolultabbá a folyamatokat és a rendszereket

 

A Gartner elemzése rámutatott: a vállalatok a legtöbb esetben nem azonosítják időben a biztonsági réseket, és a támadások 85 százalékát egyáltalán nem észlelik. A tanulmány szerint a SIEM termékek esetében kulcsfontosságú az egyszerű használat .A NetIQ Sentinel úgy segíti a vállalatokat a biztonsági kockázatok kezelésében és a megfelelőségi követelmények teljesítésében, hogy mindeközben nem teszi bonyolultabbá a folyamatokat és a rendszereket

 

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a Gartner a 2012-es Magic Quadrant jelentésében a NetIQ-t a biztonsági információ- és eseménykezelés (SIEM) piacvezető szállítói közé sorolta a NetIQ Sentinel szolgáltatásai alapján.*

„A biztonsági információ- és eseménykezelés területén a legtöbb hiányosság a támadások és biztonsági rések hatékony észlelésével kapcsolatban tapasztalható. A vállalatok kifejezetten rosszul teljesítenek a biztonsági rések korai azonosítása tekintetében, hiszen a támadások mintegy 85 százalékát egyáltalán nem észlelik. Ez az arány jelentősen javítható, ha a szervezetek szakszerűen gyűjtik a fenyegetésekkel kapcsolatos adatokat, viselkedési profilokat alakítanak ki, és megfelelő elemzéseket végeznek" – áll a beszámolóban.

A Gartner jelentése emellett az egyszerű használat fontosságát is kiemelte. „A felhasználók számára az alapvető esetekben még mindig jóval fontosabb ez a jellemző, mint a széles funkciógazdagság. A SIEM-termékek már elve bonyolultak, és a funkciók folytonos bővítésével a szoftverek még összetettebbé válhatnak. Azok a beszállítók lesznek tehát a legsikeresebbek a piacon, akik a funkciók növekvő tárháza mellett az egyszerű használatot is képesek garantálni" – hangsúlyozza a piackutató vállalat felmérése.

Napjainkban a biztonsági szakembereknek úgy kell jó eredményeket felmutatniuk a biztonsági információ- és eseménykezelés területén, hogy a rendszerek ne váljanak összetettebbé. A bonyolult rendszerek ugyanis megnehezíthetik a veszélyhelyzetek azonosítást, illetve a megfelelőségi állapot felmérését.

„A NetIQ Sentinel kitűnő példa arra, hogyan csökkentheti egy szállító a SIEM-technológiákra általánosan jellemző komplexitást annak érdekében, hogy a vállalatok megbízható, és a gyakorlatban is hasznosítható eszköztárat kapjanak a különféle fenyegetések kezeléséhez. A Gartner által is elismert termékünk segítségével a szervezetek könnyedén átláthatják felhasználóik tevékenységét és a különféle megfelelőségi követelményeket egyaránt, így érzékeny adataik védelmét is növelhetik. Büszkék vagyunk a Gartner minősítésére, és örülünk, hogy ügyfeleink is felismerték a Sentinel előnyeit az információvédelem és a vállalati kockázatok csökkentése terén" – nyilatkozta Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója.

A NetIQ Sentinel olyan teljes körű SIEM szolgáltatásokat kínál, mint például a valós idejű eseményelemzés és naplókezelés, miközben felépítése jelentősen egyszerűbb, mint a konkurens SIEM-eszközöké. Ez a kiemelkedő tulajdonsága segíti a vállalatokat a kockázatok proaktív kezelésében, a lehetséges fenyegetések gyors áttekintésében, a biztonsági előírások betartásában, továbbá a hatósági és megfelelőségi követelmények teljesítésében. A NetIQ Sentinel használatával a vállalatok automatikusan nyomon követhetik a házirendeknek ellentmondó tevékenységeket, azonosíthatják és kezelhetik a célzott támadásokat, megfelelőségi jelentések készítésével pedig igazolhatják a kritikus fontosságú informatikai felügyelet hatékonyságát.

https://www.netiq.com/products/sentinel/

A Gartner nem alkot értékítéletet a Magic Quadrant elemzésben megjelenő szállítókról, termékekről vagy szolgáltatásokról, és nem tanácsolja a technológia felhasználóinak, hogy csak a „Leaders", azaz vezető kategória szállítóit válasszák. A Magic Quadrant kizárólag kutatási célokat szolgál, nem a döntéshozatalt. A Gartner elhárít a kutatást érintő minden közvetett vagy közvetlen garanciális igényt, beleértve az értékesítési lehetőségekkel, vagy egy meghatározott célra történő felhasználással kapcsolatos igényeket is.


* Gartner, „Magic Quadrant for Security Information and Event Management", szerző: Mark Nicolett és Kelly M. Kavanagh, 2012. május 24.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük